Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Περιμένοντας τις καλύτερες μέρες, μέσα στην επικοινωνιακή καταιγίδα


Όλως τυχαίως στάθηκα στα "παρασκήνια" της "Ελευθεροτυπίας"


Όλως τυχαίως... " Ηταν λίγο μετά τη συνεδρίαση της πρώτης διυπουργικής, στην οποία συζητήθηκε το θέμα του φαρμάκου.

Ο υφυπουργός Οικονομίας Μ. Μπόλαρης, επιστρέφοντας στο γραφείο του, κάλεσε έναν από τους αρμόδιους διευθυντές και του ζήτησε να του παραδώσει σε πέντε μέρες έκθεση, όπου θα του απαντά σε πέντε συγκεκριμένα ερωτήματα. Οταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, ο υφυπουργός αναζήτησε τον διευθυντή, αλλά ατύχησε. Του είπαν ότι την επομένη της εντολής του, ο διευθυντής ζήτησε άδεια. Και, βέβαια, δεν είχε αφήσει το ενημερωτικό που περίμενε ο πολιτικός του προϊστάμενος.

* Κατά σύμπτωση, την ημέρα που έφυγε με άδεια ο διευθυντής, ο σύλλογος των ασχολούμενων με την εμπορία του φαρμάκου ζήτησε συνάντηση με τον υφυπουργό..."

και πιο κάτω, επίσης: Παλιά συνταγή

". . .Η συνταγή είναι παλιά και ισχύει σ' όλο τον κόσμο: πολιτικοί να κάνουν κινήσεις για να διασκεδάσουν το φόβο του κόσμου.

Δεν είναι μόνο η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου που έκανε το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης μπροστά σε κάμερες και φωτορεπόρτερ. Στην Πορτογαλία, το έκανε ο ίδιος ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Ζ. Σόκρατες, όπως και ο ομόλογος της ελληνίδας υπουργού Υγείας της Σαουδικής Αραβίας, Αζίζ αλ Ραμπία. Την περίοδο των «τρελών αγελάδων», δημόσια πρόσωπα φωτογραφίζονταν να τρώνε χάμπουργκερ, στη Ντάουνινγκ Στριτ έφτανε μοσχάρι «εξαιρετικής ποιότητας» στον βρετανό πρωθυπουργό και ο ιάπωνας υπουργός Οικονομίας έτρωγε κρέας με τσόπστικς στο Τόκιο, ενώ ο Νικ. Κακλαμάνης ως υπουργός έτρωγε κοτόπουλο στις Οινούσες για να καθησυχάσει για τη νόσο των πτηνών.

* Κι απ' ό,τι φαίνεται η εικόνα λειτουργεί..."

Πολλά ερωτηματικά γεννιούνται από τα παραπάνω:

1. Πως αντέδρασε ο υφυπουργός κ. Μάρκος Μπόλαρης;
2. Η κυρία Υπουργός με τη δημόσια εικόνα του εμβολιασμού της ΔΕΝ υιοθετεί τη όποια σκοπιμότητα του εμβολίου;

Βέβαια σαν Υπουργός έπραξε επικοινωνιακά τα άριστα για να πείσει.

Το ερώτημα παραμένει: Η ίδια έχει πεισθεί για την αναγκαιότητα αυτού του εμβολίου;

Επίσης θα καθιερωθεί κάθε χρόνο αντίστοιχος εμβολιασμός;
Αν ΝΑΙ να μας το δημοσιοποιήσει να το ξέρουμε.

Έχει συνειδητοποιήσει η κυρία Υπουργός ότι με τη θέση που πήρε απ-ενοχοποιεί πλήρως ή μάλλον καλύτερα ανευθυνοποιεί το προκάτοχό της υπουργό;

ΔΕΝ προσδίδουμε κάποια αιχμή πρόθεσης αλλά ίσως όμως αφήνουμε να διαφανεί ένας υπερβάλλοντας ζήλος στην όλη διαδικασία των καθηκόντων της.

Τα θέματα υγείας είναι πολύ σοβαρά να ασκούμε κριτική, ακόμη και καλόπιστη. Τα αντίθετα δημοσιεύματα όμως είναι και αυτά που μας προβληματίζουν.

Σε αυτό τον ιστοχώρο έχουμε αναρτήσει έγκυρα άρθρα τα οποία ΔΕΝ έχουν διαψευστεί, λχ

1."Ιος ΚΥΡΙΑΚΗΣ": ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΤΗ ΓΡΙΠΗ ΤΟΥ 1976

2. AΠΟ ΤΗN AΠΑΤΗ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ

3. "Γρίπη της Β. Αμερικής" και ΟΧΙ των "χοίρων" ...

4. NEO INKA: Σημαντικά Ερωτήματα, προς την Ελληνική Κυβέρνηση, αλλά και τις Διεθνείς Αρχές.

Και πολλά άλλα, τα οποία εγράφησαν στη συνέχεια.

Η εμπλοκή των φαρμακοβιομηχανιών με τις καθημερινές προσεγγίσεις και επιδείξεις σε γιατρούς τα διάφορα σκευάσματα είναι πια ρουτίνα.

Τα δωρεάν (χορηγίες τα λένε) ιατρικά συνέδρια από τις ίδιες εταιρείες προώθησης συγκεκριμένων φαρμάκων και αυτό ΔΕΝ μας εντυπωσιάζει πλέον!!!

Η σημερινή κυβέρνηση που έκανε κάποιες διαπιστώσεις κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος (ελλειμματικά ταμεία) και αυτό ΔΕΝ έτυχε παραπέρα διερεύνησης, τουλάχιστον σε τιμωρία ενόχων κλπ.

Το θέμα αυτό θα μας απασχολήσει και πάλι, προς το παρόν μια αναδημοσίευση, από το blog deltio11:

Επικοινωνία: Η τεχνική της εξουσίας και η τέχνη της εξαπάτησης

«Θράσος γεννά τους τυράννους Θράσος, που αν φουσκώσει μάταια με ό,τι άκαιρο είναι κι ανώφελο, κι ανέβει στην πιο αψηλή κορφή, θα πέσει σε γκρεμό βαθύ» (Σοφοκλής)

Περιμένοντας τις καλύτερες μέρες, μέσα στην επικοινωνιακή καταιγίδα


Του Σπύρου Χατζάρα

Το 1967, ο στρατιωτικός χειρουργός, μας έβαλε στον γύψο. Ήμασταν ένα βήμα πριν το γκρεμό και κάναμε ένα βήμα μπροστά . Μετά μας είπαν ότι η δικτατορία, έφαγε το ψωμί «της αύριον», και ότι έπρεπε να περιμένουμε να μεγαλώσουν τα στάχια, για κατι καλύτερο .

Περιμένοντας , μπήκαμε στο τούνελ, στην άκρη του οποίου, μας περίμεναν, καλύτερες μέρες, αλλά πριν φτάσουμε εκεί, μας είπαν «ΠΑΜΕ», στην Έντατική, μαζί με το κοριτσάκι με την εισαγόμενη φυματίωση και την εισαγόμενη Γρίπη, όπως μας υποσχέθηκαν.

Και ενώ μας έχουν δεμένους και διασωληνομένους, (οι Τραπεζίτες), μας χτυπάει η επικοινωνιακή καταιγίδα.

--------------------------------------------------

-Ο ιος Η1Ν1 μεταλλάσσεται. Η μετάλλαξη εντοπίστηκε στη Νορβηγία, τη Βραζιλία, την Κίνα, την Ιαπωνία, το Μεξικό, την Ουκρανία και τις ΗΠΑ.Η ΠΟΥ επιμένει ότι «παρά τη μετάλλαξη, τα παλιά αντιικά φάρμακα» είναι χρήσιμα ,(αγοράστε ΤΑΜΙΦΛΟΥ) καθώς και ότι , τα παλιά « εμβόλια που είναι διαθέσιμα προσφέρουν προστασία».

Δεκάδες χιλιάδες επικοινωνιολόγοι προσπαθούν κάθε μέρα να κάνουν κιμα το μυαλό μας. Πριν να βγούμε από την εντατική θα μας κλείσουν στο τρελοκομείο!


ΥΓ. Άντε γεια, στα παιδιά του Global LEADERSHIP-GOVERNANCE και του Tavistock Institute
------------------

Νάσος

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.