Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Πορεία Ελευθερίας στη Γάζα - 1 Ιανουαρίου 2010

Between a Rock and a Hard Place Preview 1.1 from Maurice Jacobsen on Vimeo.





Ελάτε μαζί με εκατοντάδες ακτιβιστές και ακτιβίστριες από όλο τον κόσμο σε μια ιστορική πορεία μαζί με τους Παλαιστίνιους

για να σπάσουμε τον παράνομο και ανήθικο αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας.


Ένα χρόνο μετά την έναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών, 1000 πολίτες από 40 χώρες -ανάμεσά τους και επιφανείς προσωπικότητες του πολιτικού και δημόσιου βίου κάθε χώρας- θα συγκεντρωθούν στο Κάιρο, προκειμένου να πραγματοποιήσουν παραμονή πρωτοχρονιάς ειρηνική πορεία στην αποκλεισμένη Γάζα.

Στόχος της πορείας να μεταφέρει μήνυμα διεθνούς αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο λαό της Γάζας, να καταγγείλει τον τετράχρονο παράνομο αποκλεισμό της και να καταδικάσει το ματοκύλισμα των παλαιστινίων από το επεκτατικό κράτος του Ισραήλ.

Στην αποστολή θα συμμετέχουν 32 έλληνες, αποδοκιμάζοντας την ελληνική κυβέρνηση που ένα χρόνο μετά στηρίζει την δολοφονική τακτική του Ισραήλ, συντασσόμενη με το μειοψηφικό μπλοκ των χωρών που αρνήθηκε να στηρίξει την έκθεση Goldstone στον ΟΗΕ (υπερψηφίστηκε από 114 χώρες) για τα εγκλήματα πολέμου των Ισραηλινών στην Γάζα.

Η διεθνής αποστολή θα επιχειρήσει να εισέλθει στην Γάζα μέσω της Αιγύπτου (Ράφα), την ίδια στιγμή παλαιστίνιοι και εβραίοι θα επιχειρήσουν να εισέλθουν από την πλευρά του Ισραήλ (Ερέζ) για να συναντηθούν στην πορεία.

Οι ακτιβιστές θα συναντηθούν στο Κάιρο στις 27 Δεκεμβρίου 2009 και θα επιστρέψουν από τη Γάζα στις 2 Ιανουαρίου 2010. Η πορεία οργανώνεται από τη Διεθνή Συμμαχία Ενάντια στον Παράνομο Αποκλεισμό της Γάζας, που έχει υιοθετηθεί από εκατοντάδες διεθνείς οργανώσεις και την Παλαιστινιακή κοινωνία των πολιτών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.gazafreedommarch.org


ΣΧΕΤΙΚΑ άρθρα που ΔΕΝ ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΑΝ!!!:


@ Η είδηση για το Κονβόι «Νήμα Ζωής» που κατευθύνεται στη Γάζα κάνει το γύρο του κόσμου! Ποιοι συμπαραστάθηκαν στην Ελλάδα;

@ H μόνη βοήθεια που έφθασε στη Γάζα από την Ελλάδα είναι από την Εκκλησία της Ελλάδας!!!!

@ Απάντηση του Γιώργου Αναστόπουλου
Προς το Blog «Στοχασμός Πολιτική»


@ Σήκω Ανδρέα για να δεις τα παιδιά των πλούσιων βιογραφικών!!!

@ Η Ελλάδα δεν ψήφισε στον ΟΗΕ την Έκθεση “Goldstone Report”, που καταδίκαζε το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου στη Γάζα.

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.