Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Απάντηση του Γιώργου Αναστόπουλου

Προς το Blog «Στοχασμός Πολιτική»

Αγαπητοί Φίλοι,

Επιχειρώντας να απαντήσω στο ερώτημα που θέτετε με τη χθεσινή ανάρτησή σας
«Γιώργο Αναστόπουλε που βρίσκονται τα χρήματα του Tηλεμαραθώνιου της ΕΡΤ
για τη Γάζα;», επιτρέψτε μου να θέσω υπόψη των συνεργατών και φυσικά των αναγνωστών σας τα εξής:

Πράγματι αμέσως μετά την έναρξη των βομβαρδισμών πριν ένα χρόνο, απευθύνθηκα ως εκπρόσωπος στην Ελλάδα της «
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ», στους φορείς συλλογικής δράσης των εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, της αυτοδιοίκησης, των επιστημόνων κλπ, με στόχο την ανάληψη πρωτοβουλίας:

1. Για την προβολή του σοβαρού ζητήματος της παραβίασης των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών, εξ αιτίας της επίθεσης και των βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας και
2. Για την συλλογή και προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους τραυματίες και όλους τους επιζήσαντες πολίτες και τα παιδιά της Γάζας, οι οποίοι ζουν υπό συνθήκες αποκλεισμού από τον Ιούνιο του 2007.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ανταποκρίθηκαν αμέσως στην πρότασή μας και ως αποτέλεσμα του συντονισμού της δράσης τους προέκυψε, μεταξύ άλλων και ο Τηλεμαραθώνιος στην ΕΡΤ.

Το Τμήμα Ελλάδας της Επιτροπής, θεωρώντας ότι οι στόχοι είχαν δρομολογηθεί σωστά, παραχώρησε πλέον την πρωτοβουλία στους φορείς που συμμετείχαν και δεν είχε καμιάν ανάμιξη παραπέρα, δεδομένου ότι υπήρξε συνεργασία και με το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο ενέταξε το ποσό που συγκεντρώθηκε από τους πολίτες στο συνολικό ποσό της δωρεάς της χώρας μας προς την Παλαιστίνη.

Έκτοτε και παρά τα ερωτήματα που υποβλήθηκαν, δυστυχώς δεν κατορθώσαμε να διαπιστώσουμε, ούτε από το ΥΠΕΞ ούτε από τους λοιπούς φορείς, που βρίσκονται τα χρήματα, ποιος έχει την ευθύνη της διαχείρισής τους, ποια είναι η προοπτική για υλοποίηση του αρχικού σχεδιασμού .

Αναγνωρίζουμε το μέρος της ευθύνης που μας αναλογεί.
Θεωρήσαμε ότι οι φορείς ότι έχουν σημαντικά αυξημένες δυνατότητες, γι’ αυτό τους εμπιστευτήκαμε και από αυτούς ελπίζουμε βάσιμα και αναμένουμε να πρωτοστατήσουν στην ολοκλήρωση της προσπάθειας σύντομα.

Με αφορμή και το δικό σας ερώτημα, έχουμε σκοπό, τις αμέσως επόμενες ημέρες, να κάνουμε νέες παρεμβάσεις και παραστάσεις προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, προκειμένου να πληροφορηθούμε και εμείς και κυρίως οι πολίτες που πρόσφεραν τα χρήματα, τι ακριβώς συμβαίνει και τι παρεμποδίζει την ολοκλήρωση της προσφοράς και του έργου που αποφασίστηκε τότε.

Όσον αφορά ειδικά το ΥΠΕΞ, έχουμε ήδη ζητήσει ανάλογες απαντήσεις από τη νέα ηγεσία, ευελπιστώντας ότι σύντομα θα έχουμε νεώτερα.

Φυσικά, όλες οι ενέργειες θα γίνουν δημόσια, προκειμένου να διασφαλισθεί ότι θα δοθούν υπεύθυνες και δεσμευτικές απαντήσεις από όσους έχουν τη σχετική ευθύνη.
Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστούμε για την ευαισθησία σας, αλλά επιτρέψτε μας να σημειώσουμε, ότι μάλλον σκληρότερη από το αναμενόμενο ήταν η διατύπωση του ερωτήματός σας προς τη δική μας πλευρά.

Με εκτίμηση
Γιώργος Αναστόπουλος
22 Δεκεμβρίου 2009-12-22



Σχόλιο: Ο εκπρόσωπος της «ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ», Γιώργος Αναστόπουλος με απάντησή του στο blog μας επιβεβαιώνει ότι τα χρήματα του ελληνικού λαού για τα παιδιά της Γάζας συγκεντρώθηκαν και αγνοούνται ένα χρόνο μετά την έναρξη των ισραηλινών βομβαρδισμών

Οι φορείς που έχουν τα χρήματα θα απαντήσουν :

1. Που βρίσκονται τα 1,2 εκατομμύρια ευρώ που έδωσαν οι Έλληνες πολίτες για τα παιδιά της Γάζας;

2. Γιατί ένα χρόνο μετά την έναρξη των βομβαρδισμών ποιούν τη νήσσα οι συνδικαλιστές;

3. Ποιους εξυπηρετεί να ΜΗΝ σταλεί η βοήθεια στα παιδιά της Γάζας που λιμοκτονούν από τη πείνα;

Νάσος

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.