Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Να τελειώνουμε με το παραμύθι της "κυβέρνησης εθνικής ανάγκης"



Το σκηνικό έχει στηθεί εδώ και πολύ καιρό. Στο όνομα της «οικονομικής κρίσης», το κεφάλαιο με το πολιτικό του προσωπικό και με αβάντα της ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, ποντάροντας στην ανυπαρξία ενός μαχητικού μαζικού εργατικού κινήματος ετοιμάζει το ξεχαρβάλωμα κάθε εργατικού δικαιώματος που έχει μείνει, την επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα για την εργατική τάξη.

Και το σχέδιο που βρίσκεται στα σκαριά έχει όνομα. Λέγετε «κυβέρνηση εθνικής ανάγκης».
Εχουμε αναφερθεί αναλυτικά σ’ αυτό αλλά επανερχόμαστε μετά την σημερινή συστράτευση του Δρακουμέλ σ’ αυτό το μαύρο μέτωπο, μέσα από τις σελίδες του «Ελεύθερου Τύπου».
Ηταν κάτι το αναμενόμενο μετά την τηλεοπτική παρουσία του στο Mega.


Αρχικά να πούμε ότι δεν «χρεοκοπούμε» ούτε «κινδυνεύουμε» όλοι. Η τάξη των καπιταλιστών αν και σ’ αυτή οφείλεται η κρίση, δεν έχει κανένα τέτοιο πρόβλημα και το έχουμε αποδείξει σε δεκάδες αναρτήσεις μας.
Το πολιτικό προσωπικό, όμως, αυτής της τάξης, χρησιμοποιώντας μια καλοκουρδισμένη προπαγανδιστική μηχανή, που ξεκινά απ’ τους μεγαλακαναλάρχες-μεγαλοεκδότες και φτάνει μέχρι τον τελευταίο τσόγλανο του αστικού Τύπου, επιδίδεται σε μια προπαγάνδα μετατρέποντας τα θύματα σε θύτες.
Για να μπορούν, λοιπόν, οι πλουτοκράτες να έχουν αλώβητα τα κέρδη τους και την καπιταλιστική κρίση να την πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα, πρέπει να γίνει παρελθόν κάθε εργατικό και ασφαλιστικό δικαίωμα.
Να εξαφανιστούν δικαιώματα που κατακτήθηκαν με πολύχρονους εργατικούς αγώνες και αίμα.
Ετσι εκτιμώντας ότι δεν μπορεί μόνο ένας κομματικός κυβερνητικός θίασος να υλοποιήσει τα σχέδια της αστικής τάξης, που είναι δεδομένο ότι θα προκαλέσουν λαϊκές αντιδράσεις, ανακάλυψαν την «κυβέρνηση εθνικής ανάγκης».
Αλλά, ρε γμτ, τα παίρνεις στην κράνα να βλέπεις τον Μητσοτάκη να πρωτοστατεί σ’ αυτό το μαύρο μέτωπο.

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.