Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Κι άλλα παρασκήνια για την Τασία Κανελλοπούλου...

Αντίθετη και η Άντζελα Γκερέκου στην τοποθέτησή της ως περιφερειάρχη. Πώς αντέδρασε ο Χρ. Παπουτσής στην προειδοποίηση Βαρβαρίγου για παραίτηση. Ποια είναι η περιφερειάρχης που πήγε στη Θράκη

Από τον Χρήστο Μπουκάτη (Press-GR)

Για το θέμα της Τασίας Κανελλοπούλου που "κόπηκε" από περιφερειάρχης, όπως είχαμε γράψει (διαβάστε εδώ και εδώ), φιλοξενεί ένα μεγάλο και αποκαλύπτικό ρεπορτάζ σήμερα και η εφημερίδα "Veto", στο οποίο περιγράφεται και η αντίθεση που εκφράστηκε, πέραν του Δ. Βαρβαρίγου, από την υφυπουρό Πολιτισμού και βουλευτή Κέρκυρας Άντζελα Γκερέκου απέναντι σε μια τέτοια πιθανή τοποθέτηση.

Σημειώνεται κατ' αρχάς ότι για την κ. Κανελλοπούλου, που υπήρξε ένα από τα φαβορί για τις θέσεις των περιφερειαρχών, "ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματά της στο χώρο του ΠΑΣΟΚ θεωρείται η πολύ καλή σχέση που διατηρεί επί δεκαετίες με τη μητέρα του πρωθυπουργού, Μαργαρίτα Παπανδρέου".
Στη συνέχεια αναφέρεται ότι...

"οι πιο έντονες αντιδράσεις για το ενδεχόμενο τοποθέτησής της προήλθαν από τον βουλευτή Ζακύνθου κ. Δημήτρη Βαρβαρίγο" ο οποίος "αν και χαμηλών τόνων άνθρωπος βγήκε εκτός εαυτού πληροφορούμενος ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Επισκέφθηκε λοιπόν στενούς συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, μεταξύ των οποίων και την Διευθύντρια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και δεξί χέρι του πρωθυπουργού Ρεγγίνα Βάρτζελη -ο σύζυγος της οποίας κατάγεται μάλιστα από τη Ζάκυνθο- για να εκφράσει την πλήρη αντίθεσή του.

Ανάλογο διάβημα οργής έκανε και στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Χρήστο Παπουτσή. Στις συζητήσεις αυτές ο κ. Βαρβαρίγος φέρεται να είπε ευθέως στους συνομιλητές του ότι θα παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα αν η κ. Κανελλοπούλου γίνει περιφερειάρχης!".
Όπως συνεχίζει το ρεπορτάζ "ο βουλευτής, που εκλέγεται διαρκώς στη μονοεδρική της Ζακύνθου από το 2004 και ανήκει στους πιο αθόρυβους και πιστούς «παπανδρεϊκούς», κάθε άλλο παρά ότι μπλοφάρει έδειξε. «Ήταν αποφασισμένος να το κάνει» σύμφωνα με γνώστη του παρασκηνίου. Γι’ αυτό προφανώς και στη συνέχεια ο κ. Παπουτσής φέρεται να είπε «δεν μπορούμε να πάμε στη συζήτηση του προϋπολογισμού έχοντας εκτός των άλλων και μια παραίτηση βουλευτή μας…»"
Από πότε χρονολογείται η αντίθεση του κ. Βαρβαρίγου με την κ. Κανελλοπούλου; "Από την προ του 2004 περίοδο, όταν εκείνη ήταν περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

Η μεγαλύτερη σύγκρουσή τους μάλιστα είχε σημειωθεί όταν ο κ. Βαρβαρίγος, ως νομαρχιακός σύμβουλος του ΠΑΣΟΚ τότε, είχε αντιδράσει έντονα στην αιφνιδιαστική απόφαση που η περιφερειάρχης είχε ανακοινώσει, μαζί με τον προσκείμενο στη ΝΔ νομάρχη κ. Διονύση Γάσπαρο, για την επιχωμάτωση του λιμανιού του νησιού και τη μετατροπή του σε πάργκινγκ. Ανάλογη αντίδραση είχε εκδηλωθεί και από τον τότε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Διονύση Γκούσκο και τοπικούς φορείς.

Τελικά, το ΠΑΣΟΚ έχασε τις εκλογές εκείνης της χρονιάς και το περίφημο αυτό έργο στο λιμάνι δεν προχώρησε... ".
Για την κ. Γκερέκου μαθαίνουμε ότι "συγκαταλέγεται σ’ αυτούς που έχουν ανάλογη άποψη για την παρ’ ολίγον νέα περιφερειάρχη" και ότι "σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, δεν υπήρξε ανέφελη ούτε η δική τους «συγκατοίκηση» όταν η κ. Κανελλοπούλου είχε την έδρα της ως περιφερειάρχης στην Κέρκυρα και η κ. Γκερέκου ετοιμαζόταν, το 2004, για την κάθοδό της ως βουλευτής στο νησί των Φαιάκων. Όπως λέγεται, τα προβλήματα συνεννόησης μεταξύ τους ήταν τεράστια και η κ. Γκερέκου φέρεται να τα είχε μεταφέρει στην τότε κυβέρνηση αλλά και στον Γιώργο Παπανδρέου, όταν ανέλαβε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, καταγράφοντας και την αρνητική εικόνα που κατ’ εκείνην υπήρχε στην περιοχή για την περιφερειάρχη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο «κόψιμο» της κ. Κανελλοπούλου συνέβαλε τώρα και η άποψη της κ. Γκερέκου".
Τι άλλο ενδιαφέρον διαβάζουμε; "Αν πάντως η Μαργαρίτα Παπανδρέου είδε μια στενή φίλη της όπως η κ. Κανελλοπούλου να απογοητεύεται, έμεινε προφανώς ικανοποιημένη από την τοποθέτηση μιας άλλης στενής φίλης της σε θέση περιφερειάρχη και μάλιστα σε μια εθνικά ευαίσθητη περιοχή. Ο λόγος για την κυρία Θεοδώρα Κόκλα η οποία ορίστηκε γενική γραμματέας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η κ. Κόκλα είναι μηχανολόγος Μηχανικός με μεταπτυχιακά στη Διαχείριση Περιβάλλοντος, ταυτόχρονα όμως είναι και Πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη, γνωστού του ΚΕΔΕ. Πρόκειται για μια ΜΚΟ της οποίας Επίτιμος Πρόεδρος είναι η ίδια η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου και όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της (http://www.kede.org/) «ιδιαίτεροι στόχοι» της είναι «η πρόληψη και η ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων, η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών ειδικά των δικαιωμάτων τους στην απασχόληση, την εκπαίδευση και την υγεία, η πρόληψη και η καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης και εμπορίας γυναικών και ο αγώνας κατά της εκμετάλλευσης, της περιθωριοποίησης και του κοινωνικού αποκλεισμού»…"

Σχετικό: Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2009

> ΜΗΝ "μαδάς τις Μαργαρίτες" ακόμη και αν τις έχεις αδυναμία . . <

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.