Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

O Γιάννης Ραγκούσης απέδειξε ότι αξίζει να είναι και δημοκράτης και σοσιαλιστής υπουργός.





Η συκοφαντική δυσφήμιση είναι ότι χειρότερο μπορεί να σου τύχει.

Προσωπικά το έχω εισπράξει από τα κατάπτυστα "τρωκτικά" του διαδικτύου. Επειδή ως blogger έχω αυτό το μικρό βήμα δικαιώθηκα με επιχειρήματα. (σχετικό εδώ και εδώ). Πόσο μάλλον ένας πολιτικός και μάλιστα υπουργός με διαθέσιμα όλα τα ΜΜΕ. Η αλήθεια είναι μία και το δίκαιο είναι με το μέρος αυτού που το εκφράζει.

Η προσωπική μου αντίληψη είναι η ότι δικαστική διαιτησία είναι για αυτούς που έχουν φτάσει σε αξεπέραστα αδιέξοδα "καλής θέλησης" για επανόρθωση με ειλικρινή μεταμέλεια και συγγνώμη.

Το να καταφεύγει ένα πολιτικός σε αγωγές και μηνύσεις είναι δικαίωμά του, όπως και δικαίωμα του κάθε πολίτη να τον κρίνει ως πολιτικό που εκτίθεται δημόσια και έχει εξουσία. Αυτή είναι και η διαφορά μας με τον κάθε πολιτικό που ασκεί εξουσία και μπορεί εμμέσως με την παρουσία του σε ενδεχόμενη δικαστική διαμάχη με έναν απλό πολίτη να τον αδικήσει, έστω και σαν επιείκεια στο ακροατήριο.

Η υπόθεση γνωστή και το ρεπορτάζ του ForeignPress κατατοπιστικότατο.

Εμείς ως ιστοχώρος χαρήκαμε για την απόφαση του Υπουργού και τον συγχαίρουμε για την γενναιότητα του, μετά την έγγραφη συγγνώμη του άθλιου αυτού blogger (που υπήρξε δυστυχώς, θύμα κομματικών επιλογών).

Το διαδίκτυο μπορεί να φαντάζει απέραντο και αχανές. Η χώρα μας είναι μικρή και τα πολιτικά ιστολόγια, λίγο-πολύ, γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Το πάθημα του εν λόγου blogger, ας γίνει μάθημα και για άλλους που θεωρούν τον εαυτό τους, άνανδρα και ανώνυμα υπεράνω όλων.

Νάσος

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.