Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Επιστροφή της Τρόικα στην Αθήνα

Ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου φθάνουν και πάλι σήμερα στην Αθήνα, για να γίνει μια νέα αποτίμηση της πορείας εκτέλεσης του ελληνικού προϋπολογισμού και αν τηρούνται, όπως ζητάει η τρόικα,  αυστηρά οι όροι του μνημονίου.

Αν και την Παρασκευή ο αρμόδιος επίτροπος, Όλι Ρέν, δήλωσε ότι το δημοσιονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας και της Ισπανίας είναι σε καλό δρόμο, οι εκπρόσωποι της τρόικα αυτή την εβδομάδα θα  διαπιστώσουν αν οι στόχοι της Ελληνικής κυβέρνησης προωθούνται σωστά για να δώσουν το πράσινο φως για την εκταμίευσης της δεύτερης δόσης του δανείου από τον μηχανισμό στήριξης.

Πράσινο φως όμως φαίνεται ότι έδωσαν οι Βρυξέλλες για το πώς θα προχωρήσει η Ελλάδα στο θέμα του ασφαλιστικού.

Ο Όλι Ρέν δήλωσε ότι «Η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε μαζί μας για το πώς θα προχωρήσουμε αναφορικά με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση  σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας κατά την διάρκεια του Ιουνίου και του Ιουλίου».

Ο Υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Παπακωνσταντίνου,  επιβεβαίωσε ότι το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή για συζήτηση.

Οι προτάσεις του νομοσχεδίου συνεχώς υφίστανται μερικές τροποποιήσεις,
ενώ παραμένουν σημεία αδιευκρίνιστα  τουλάχιστον όσον αφορά την πλευρά της τρόικα, όπως αν η επικουρική σύνταξη  θα υπολογίζεται χωριστά και θα προστίθεται στην διαμόρφωση των συνολικών αποδοχών του ασφαλισμένου.

Ακόμη παραμένει σαν ενδεχόμενο να μειώνεται και η βασική σύνταξη ανάλογα με την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τα οικονομικά των ασφαλιστικών οργανισμών.

Τέλος οι ενότητες που παραμένουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι το όριο ηλικίας για τους εργαζόμενους  που ανήκουν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και η σύνταξη σε χήρες κάτω των 50 ετών.
 VOA
==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.