Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

 Δυο τρόποι υπάρχουν να σκλαβώσεις ένα έθνος: Με τη βία ή με το χρέος, η "Ομάδα Παπανδρέου" μας υπέταξε με το δεύτερο

«Κάνουμε διαχείριση κρίσης, μέρα με τη μέρα», λέει ο Γιώργος Παπανδρέου και συμπληρώνει: «Ξέραμε ότι είχαμε υψηλό έλλειμμα και μεγάλο χρέος, υψηλή ανεργία και αρνητική ανάπτυξη. Δεν είχαμε όμως ιδέα για το βάθος και το εύρος του προβλήματος και για την ανυπαρξία χρηστής, διαφανούς και δημοκρατικής διακυβέρνησης. Όταν διαπιστώσαμε ότι το έλλειμμα βρισκόταν σε αυτά τα υψηλά επίπεδα, θελήσαμε να είμαστε απολύτως διαφανείς».

Νιώθω βεβαίως πολύ άσχημα που αναγκαστήκαμε να πάρουμε αυτά τα μέτρα και που η οικονομική μας κυριαρχία τελεί υπό την κηδεμονία της λεγόμενης τρόικας. Δεν είναι μια ευχάριστη θέση(...)Και το πλέον επώδυνο πράγμα είναι να παίρνει μέτρα εναντίον ανθρώπων που δεν ήταν υπεύθυνοι για την κρίση. Στην πολιτική όμως είσαι αναγκασμένος να παίρνεις σκληρές αποφάσεις (...) Οι επιλογές που είχαμε ήταν οι εξής: Χρεοκοπούμε ή παίρνουμε τα μέτρα αυτά; Χάνουμε τις συντάξεις ή διασώζουμε ό,τι μπορούμε; Ήταν ερώτημα «υπαρξιακό», ή θα εξακολουθούσαν οι δημόσιοι υπαλληλοι να αμοίβονται ή αυτή η δυνατότητα θα χανόταν» λέει ο κ. Παπανδρέου που δηλώνει επίσης ότι η επανεκλογή του δεν είναι αυτοσκοπός και εξωτερικεύει την πίστη του να «μετατρέψει την Ελλάδα στην πιο διαφανή χώρα του κόσμου με τα πάντα δημοσιευμένα στο διαδίκτυο».

Η τραγική ειρωνεία δεν λείπει από την περίπτωση του Παπανδρέου καθώς μεγάλο τμήμα αυτών που ζητάει ανατρέπουν ουσιαστικά το κράτος που έστησε ο πατέρας του Ανδρέας, σχολιάζει o συντάκτης του Guardian.

- «Έχω πει ότι μπήκα στην πολιτική για να προσφέρω τις υπηρεσίες μου με όλες μου τις δυνάμεις και όπου αυτό με οδηγήσει. Για όσο καιρό νιώθω ότι ότι πράττω αυτό που είναι σωστό και δίκαιο για τη χώρα μου, αυτό μου αρκεί».
==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.