Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Και συ λαέ βασανισμένε, μην ξεχνάς τον Φασισμό

από σίβυλλα

Δημοκρατική Κίνηση Κυπρίων Φοιτητών ο "Αγώνας"

Συμπληρώνονται σήμερα 37 χρόνια από το φασ
ιστικό πραξικόπημα της ΕΟΚΑ Β, της Χούντας των Αθηνών και ιμπεριαλιστικών κύκλων της Δύσης που οδήγησε στην υλοποίηση των διαχρονικών στόχων της Τουρκίας για εισβολή και κατοχή της Κύπρου. Στις 15 Ιουλίου 1974 Ελληνόφωνοι φασίστες της ΕΟΚΑ Β καθώς και Χουντικοί αξιωματικοί διέπραξαν πραξικόπημα στην προσπάθεια τους να ανατρέψουν τον νόμιμα εκλεγμένο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Εθνάρχη Μακάριο.
Το Δημοκρατικό Σοσιαλιστικό Κίνημα και ο ηγέτης του Βάσος Λυσσαρίδης βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην πρωτοπορία του Αγώνα και της Αντίστασης. Πολλοί είναι οι Αγωνιστές που έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια τους να προστατεύσουν τη Δημοκρατία και τη Νομιμότητα. Η ΔΚΚΦ ΑΓΩΝΑΣ δεν ξέχνα και τιμά την μνήμη όσων θυσιάστηκαν για τη Δημοκρατία και την Αντίσταση.
Όπως είναι γνωστό το προδοτικό πραξικόπημα, άνοιξε την κερκόπορτα στην Κατοχική Τουρκία. Μεγάλη μας προτεραιότητα είναι η εξεύρεσης δίκαιης, βιώσιμης, λειτουργικής και δημοκρατικής λύσης που να συνάδει με το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο.
Τιμώντας τους ήρωες της Αντίστασης καλούμε όλο τον Κυπριακό Λαό, να συνεχίσει τον Αντικατοχικό Αγώνα, μέχρι τη τελική δικαίωση!
Πάντως εμείς θα τους αντισταθούμε, όποιοι και να είναι, όσο δυνατοί και να είναι!
 Δώρος Λοΐζου
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.