Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Σφοδρές αντιδράσεις για το πολυνομοσχέδιο “φωτιά” για το νερό (video) - Σε εγρήγορση βρίσκονται πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί και εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ όλης της χώρας λόγω της νέας προσπάθειας της κυβέρνησης να βάλει από την πίσω πόρτα τους ιδιώτες στη διαχείριση του νερού]Σε εγρήγορση βρίσκονται πολιτικοί, αυτοδιοικητικοί και εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ όλης της χώρας λόγω της νέας προσπάθειας της κυβέρνησης να βάλει από την πίσω πόρτα τους ιδιώτες στη διαχείριση του νερού.

Υπό το βάρος των αντιδράσεων γαλάζιων αυτοδιοικητικών το υπουργείο περιβάλλοντος αποφάσισε την αναβολή της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου για την επόμενη εβδομάδα ενώ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που θα οδηγήσουν στην οριστική ανατροπή του.

Συνάντηση για το μείζον ζήτημα είχε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου με το σωματείο και τη διοίκηση των εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Λιβαδειάς. . .

‼️
💧Τα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου αγαθού, του νερού δεν θα περάσουν!
⚠️ Επισκεφθήκαμε χθες, μαζί με τον περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Μελισσάρη, τη ΔΕΥΑ Λιβαδειάς, προκειμένου να βρεθούμε κοντά στους εργαζόμενους και τη διοίκηση της Επιχείρησης και να ακούσουμε τους προβληματισμούς τους για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη που ανοίγει τον δρόμο για το ξεπούλημα του νερού σε ιδιώτες.
📍 Εν μέσω πανελλήνιου πένθους για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό περιβαλλοντικό της έργο και επιπλέον επιχειρεί αιφνιδιαστικά, χωρίς διαβούλευση, την αλλοίωση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της διαχείρισης του νερού, παρά τις αντίθετες αποφάσεις του ΣτΕ.
📍 Έτσι, προκαλεί τους πολίτες και δημιουργεί ξανά κλίμα οργής, αφού η διεθνής εμπειρία αποδεικνύει ότι οι ιδιωτικοποιήσεις του νερού απέτυχαν παταγωδώς όπου κι αν εφαρμόστηκαν, δημιουργώντας μάλιστα κινδύνους για τη δημόσια υγεία, και εκτοξεύοντας την τιμή του στα ύψη.
📍 Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού, η κυβέρνηση δεν δίνει την απαραίτητη ενίσχυση στις ΔΕΥΑ, για να αντεπεξέλθουν στις μεγάλες αυξήσεις των τιμών της ενέργειας, με αποτέλεσμα να έχει συσσωρευτεί σε αυτές χρέος 150 εκατ. ευρώ, που αναγκαστικά θα μετακυλησθεί στους πολίτες. Ταυτόχρονα, τις εγκαταλείπει χωρίς το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να τις απαξιώσει και να προωθήσει το ξεπούλημά τους…
✊️ Συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε τη συγκέντρωση που διοργανώνουν τα σωματεία εργαζομένων στις ΔΕΥΑ, στη Θήβα και στη Λιβαδειά, και καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το καταστροφικό νομοσχέδιο που βρίσκει αντίθετους τους εργαζόμενους, τους Δήμους και όλη την ελληνική κοινωνία, αφού απειλεί ένα δημόσιο αγαθό που αποτελεί βασικό ανθρώπινο δικαίωμα!
📺 Οι δηλώσεις μου στο Star Κεντρικής Ελλάδας, κατά την επίσκεψή μας στη ΔΕΥΑ Λιβαδειάς, διαθέσιμες εδώ: ===================== "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.