0:00 Έναρξη εκπομπής. Μετατρέπουν την Ελλάδα από κέντρο συνεννόησης μεταξύ Ανατολής-Δύσης, Βορρά-Νότου, σε εφαλτήριο κατά της Ρωσίας.
4:30 Δυσφορία στη Μόσχα. Η Ελλάδα δεν έχει το όνομα(των προθύμων), αλλά τη χάρι. Οκτώ F-16 και δεκάδες υποστηρικτικό προσωπικό στη Ρουμανία.
7:10 Εκπαίδευση Ουκρανών πιλότων και στη Ρουμανία και στην… Καλαμάτα. Παρά την αλλαγή πλεύσης των ΗΠΑ(Τραμπ), εμείς συνεχίζουμε… αντιρωσικά
10:25 Ο ρόλος της Ρουμανίας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας, στη συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία. Όργια νοθείας στις εκλογές μέχρι να βγει ο εκλεκτός των Βρυξελλών!
13:15 Και πριν δινόταν «εξυπηρετήσεις» των ΗΠΑ, έναντι της Ρωσίας. Σκορπάμε οπλικά συστήματα αλλού, έξω από το χώρο των αμυντικών μας αναγκών.
18:05 Η ομάδα Τραμπ παίζει με Τουρκία, όχι όμως και με Αθήνα. Αυτοκτονική πολιτική της Αθήνας
21:00 Δεν υπάρχει ενημέρωση για το σκόρπισμα των φρεγατών κατά των Χούθι. Ο Μητσοτάκης στον ΟΗΕ δε μίλησε για Κύπρο και Αιγαίο
24:00 Ίδια πολιτική με τον Γερμανό Μερτς που επιδιώκει να στείλει πυραύλους «Τάουρους» για να πλήξουν τη γέφυρα της Κριμαίας. Ωθούν τη Ρωσία για δημιουργία «ζώνης ασφαλείας» γύρω της.
27:25 Η αποστολή στη Ρουμανία δεν είναι τίποτα άλλο παρά συνέχιση υποστήριξης του πολέμου στη ναζιστική, διεφθαρμένη κλίκα του Κιέβου
Αδειασμα της Ελλάδας από τους «συμμάχους» της προς όφελος της Τουρκίας
Στην υπηρεσία των μεγάλων συμφερόντων
Η τελευταία κίνηση της Αθήνας, ερμηνεύεται ως η πλέον άμεση εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία. Σε αυτήν να προστεθούν οι αποστολές ελληνικού οπλισμού στην Ουκρανία, για τις οποίες ουδέποτε η κυβέρνηση έχει δώσει στη δημοσιότητα συγκεκριμένα στοιχεία, το «αίτημα» για αποστολή πυροβολαρχίας αντιαεροπορικών, Patriot, καθώς και σειρά η χρησιμοποίηση της χώρας μας, από την πρώτη στιγμή του πολέμου στην Ουκρανία, ως βάση εξόρμησης αμερικανικών και ΝΑΤΟϊκών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και κατασκοπευτικών αεροσκαφών προς την Ανατολική Ευρώπη και τη Μαύρη Θάλασσα.
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο πρόσφατο παρελθόν έχει συζητηθεί το ενδεχομενο να δώσει η Ελλάδα στην Ουκρανία παλαιότερους τύπους F-16 που διαθέτει. Παραμένει άγνωστο, προς το παρόν, εάν η αποστολή των ελληνικών F-16 στη Ρουμανία, συνδέεται με τέτοιου είδους σχεδιασμούς. Βέβαιον είναι ότι στη Ρουμανία εκπαιδεύονται Ουκρανοί πιλότοι, ενώ η Ελλάδα έχει δεσμευθεί ότι στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας της θα μετάσχουν στις εκπαιδεύσεις. Κατά πληροφορίες, δεν αποκλείεται να εκπαιδευτούν Ουκρανοί και στο Κέντρο Εκπαίδευσης, στην Καλαμάτα.
Ολα αυτά σε μια περίοδο, κατά την οποία ο πόλεμος στην Ουκρανία φαίνεται να είναι «τελειωμένη υπόθεση», με χαμένη τη Δύση, ενώ ακόμα και ο Τραμπ θέλει να τον λήξει. Το περίεργο είναι ότι, ενώ ο Κ. Μητσοτάκης έχει βάλει λυτούς και δεμένους για να εξασφαλίσει μια συνάντηση με τον Τραμπ – με τον οποίο συνομιλεί ο Ερντογάν - ο Ελληνας πρωθυπουργός, στο Ουκρανικό, ακολουθεί την εντελώς αντίθετη πολιτική από τον Αμερικανό πρόεδρο. Αυτή μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες θέλουν να συνεχίσουν τον πόλεμο, φτιάχνοντας την ονομαζόμενη «συμμαχία των προθύμων».
Πάντως, παρ’ ότι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται «πρόθυμος» να κάνει ό,τι του υπαγορεύουν οι Ευρωπαίοι, οι ίδιοι άδειασαν μεγαλειωδώς την Ελλάδα, αποφασίζοντας να βάλουν την Τουρκία – από την πίσω πόρτα – στα εξοπλιστικά προγράμματα της ΕΕ και στην ευρωπαϊκη αρχιτεκτονική ασφαλείας. Η πλήρης εθνική ταπείνωση της Ελλάδας, παρά τις … ερωτοτροπίες Μητσοτάκη με τις Βρυξέλλες και Ευρωπαίους ηγέτες.
«Ενώ η πολιτική της Ελλάδας, διαχρονικά, ήταν να λειτουργεί ως γεφυροποιός και διαμεσολαβητής ειρήνης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη διέγραψε τα πάντα. Τώρα, μάλιστα, φέρεται να στέλνει τον Αυγουστο μαχητικά, F-16, στη Ρουμανία. Μια χώρα - προκεχωρημένο φυλάκιο του ΝΑΤΟ, που παίζει ξεχωριστό ρόλο στον πόλεμο στην Ουκρανία», σημειώνει ο Δ. Λιάτσος.
Και ο Π. Καρβουνόπουλος σχολιάζει: «Αν και λόγω των εξελίξεων που σηματοδότησε στο Ουκρανικό η εκλογή Τραμπ, αναμενόταν να διαφοροποιήσει την πολιτική του ο Κ. Μητσοτάκης, αυτός συνεχίζει όπως πριν. Πλήρης ταύτιση με Ευρωπαίους της «συμμαχίας των προθύμων» και τον Ζελένσκι. Δεσμοί που ξενίζουν και δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά».
Πάντως, παρ’ ότι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται «πρόθυμος» να κάνει ό,τι του υπαγορεύουν οι Ευρωπαίοι, οι ίδιοι πρόσφατα άδειασαν μεγαλειωδώς την Ελλάδα, αποφασίζοντας να βάλουν την Τουρκία – από την πίσω πόρτα – στα εξοπλιστικά προγράμματα της ΕΕ και στην ευρωπαϊκη αρχιτεκτονική ασφαλείας. Η πλήρης εθνική ταπείνωση της Ελλάδας, παρά τις … ερωτοτροπίες Μητσοτάκη με τις Βρυξέλλες και Ευρωπαίους ηγέτες.
«Υπάρχει μια μεγάλη διάχυση ελληνικών μέσων και δυνάμεων», τονίζει ο Π.Καρβουνόπουλος. «Πολεμικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, πυροβολαρχία Patriot στη Σαουδική Αραβία για τα διυλιστήρια της Aramco, πιεζόμαστε να στείλουμε πυροβολαρχία Patriot στην Ουκρανία, στέλνουμε οπλισμό στην Ουκρανία, και τώρα F-16 στη Ρουμανία. Δεν μας περισσεύουν όλα αυτά τα όπλα, όταν μάλιστα έχουμε τον εξ’ Ανατολών κίνδυνο».
Και καταλήγει: «Τώρα που έχει η Ελλάδα, ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, την προεδρία του ΣΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε εκεί για να μιλήσει, μαζί με την πρόεδρο των Ελλήνων εφοπλιστών, για την ελευθερία της ναυσιπλοΐας. Λες και δεν υπάρχουν άλλα καυτά θέματα στον κόσμο, ή έστω το Κυπριακό. Στην κυβέρνηση αλλά και στο υπουργείο Αμυνας πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν θέλουν να στείλουν τα παλαιά πολεμικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού για να «συνοδεύουν» τα καράβια των Ελλήνων εφοπλιστών».
Πατήστε τον σύνδεσμο
Δείτε την εκπομπή
https://youtu.be/uTShWbW87A8
=====================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.