Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Ανοιχτή επιστολή στο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Ανοιχτή επιστολή στο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Κύριε Πρόεδρε, η αυριανή σας συνέντευξη είναι το κλειδί για τη παραπέρα πορεία του κινήματος και της Δημοκρατικής Παράταξης.

Ξεφύγετε, ενσυνείδητα και με πειστικό τρόπο, από τους στίχους του μεγάλου μας Καβάφη :


"Την μια μονότονην ημέραν άλλη
μονότονη, απαράλλακτη ακολουθεί. Θα γίνουν
τα ίδια πράγματα, θα ξαναγίνουν πάλι —
η όμοιες στιγμές μας βρίσκουνε και μας αφίνουν.

Μήνας περνά και φέρνει άλλον μήνα.
Aυτά που έρχονται κανείς εύκολα τα εικάζει·
είναι τα χθεσινά τα βαρετά εκείνα.
Και καταντά το αύριο πια σαν αύριο να μη μοιάζει
."


. . . ξεφύγετε από τα τετριμμένα και τις έτοιμες απαντήσεις σε "σκονάκια", αποδείξτε με τη ειλικρίνεια του λόγου σας, ότι είστε ο Ηγέτης που χρειάζεται σήμερα η Ελλάδα, η Ελλάδα που παραπαίει σε όλα τα επίπεδα, ή Ελλάδα που ελπίζει σε ένα νέο ξεκίνημα από το τέλμα και την ακυβερνησία.


Υπάρχει στη πολιτική η έννοια του πραγματοποιήσιμου και του εφικτού.

Η γλώσσα του Τίμιου Πολιτικού.

Σας υπενθυμίζω την «Τέταρτη ωδή εις Σάμον, του Ανδρέα Κάλβου, ας παιανίσουμε το ίδιο με μια αντίστοιχη ωδή – αφύπνιση, για τη Δημοκρατία μας απ’ τη ΘεσσαλοΝΙΚΗ :


"Θέλει αρετή και τόλμη η Δημοκρατία!!!"

Αναγνωρίστε τα λάθη, λάθη έγιναν, το αισθητήριο του λαού αντιλαμβάνεται - ΔΕΝ κάμει εδώ λάθος, δείξτε στο λαό ότι είστε αποφασισμένος και έτοιμος να δεσμευτείτε με ένα τίμιο συμβόλαιο με το λαό, με ένα όραμα για την αυριανή μέρα και ΟΧΙ για ένα "σκέτο αύριο".

Αποδείξτε ότι μπορείτε να επιβάλλετε το τίμιο «πόθεν έσχες» για όλους, διεκδικήστε τα χαμένα εδάφη που ξεπουλήθηκαν με αδιαφανείς διαδικασίες, δεσμευτείτε για το αυτοδιοίκητο της δικαιοσύνης, και δώστε πολιτικές λύσεις στα προβλήματα του τόπου.


Δεσμευτείτε με συγκεκριμένο κοστολογημένο χρονοδιάγραμμα για την έξοδο από τη κρίση.


Ο λαός καταλαβαίνει όταν του λένε την αλήθεια και τιμωρεί όταν του υποτιμούν την νοημοσύνη του.


Ο λαός κ. Πρόεδρε ΔΕΝ είναι η μάζα που καταγράφουν οι τάσεις τα δείγματα των δημοσκοπήσεων, αλλά αυτόνομες προσωπικότητες που ιεραρχούν και αξιολογούν τα πολιτικά προβλήματα, "κατά μόνας" και στη κάλπη.


Και να θυμάστε : Ότι Επιτυχία είναι μια συνεχόμενη διαδρομή και ΟΧΙ ένας προορισμός για την επερχόμενη Νίκη.


Το "κλικ" που ξεχωρίζει την Επιτυχία από την Αποτυχία είναι :


Ότι στην πρώτη περίπτωση θα έχετε πολλούς υποστηριχτές, που θα θέλουν να σας το τονίζουν, με μια επιταγή στο χέρι με την ένδειξη "εμού του ιδίου", αντίθετα με τη δεύτερη, που θα είσαστε μόνος σας και θα ακούτε τις ανέντιμες κριτικές τους . . . (εάν τελικά υπάρξουν).


Δυστυχώς στη Ελλάδα υπάρχει συλλογική ευθύνη στη Επιτυχία και ατομική στην Αποτυχία.


Ο στοχαστής.

===========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.