Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Η επιτυχημένη γιάφκα της παραεξουσίας και η τραγική ανικανότητα της εξουσίας.


Ζήσαμε τη τελευταία, σχεδόν, πενταετία, έναν άθλιο μύθο, να εξελίσσεται κάτω από ένα ιδιότυπο καθεστώς ασυλίας, κάτι σαν παπικό δόγμα, για ένα απροσδιόριστο αλάθητο, με πρωταγωνιστή αυτή τη φορά , την εικόνα ενός ανύπαρκτου πρωθυπουργού, ο οποίος "ελέω αυλής του", επιβεβαιώνονταν πανηγυρικά από δημοσκόπους και ΜΜΕ, ως ο "καταλληλότερος" άλλων, παρά την ανυπαρξία της διακυβέρνησης του.


Το σύνθημα θέσφατο : "Κανείς να ΜΗΝ αναφέρεται σε ευθύνες πρωθυπουργού". . . "Για όλα φταίνε όλοι οι άλλοι και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ"


Επιτυχής η καλοσχεδιασμένη συμφωνία : "περί απυρόβλητου . . . και ατσαλάκωτης εικόνας".


Υλοποίηση από τα κυβερνητικά παπαγαλάκια και τους εκδότες - καναλάρχες με φερέφωνα καλοπληρωμένους πολυθεσίτες δημοσιογράφους (τηλεοπτικούς αστέρες) . . .


Υπήρξε τόσο μεγάλη η μοναδολογία του προφίλ του περσοναλισμού του, ούτως ώστε παρόλα τα όποια δημοσιοποιημένα σκάΝΔαλα, την αναξιοκρατία των επιλογών του, και τη φαυλότητα της βυζαντινολογικής εξουσίας του (και της παρά αυτής παρακλάδια), κατάφερε εν τούτοις, με το διαπλεκόμενο σύστημα οργανωμένων συμφερόντων, να υπερισχύσει εκλογικά και για μια δεύτερη τετραετία. (εάν ολοκληρωθεί ως τέτοια)


Εκ του αποτελέσματος αυτή τη φορά, βλέπουμε τα πράγματα να αλλάζουν άρδην από το πρώτο κιόλας χρόνο της νέας λαϊκής εντολής, κατά το σοφό λαό μας ότι "ο κόμπος έφτασε στο χτένι", κοινή διαπίστωση άλλωστε, ακόμη και για τους πιο σκληροπυρηνικούς της δεξιάς παράταξης.

Η οσμή των σκαΝΔάλων απέκτησε την ουσία της "κόπρου του Αυγείου" και έγινε ακόμη πιο δύσοσμη, όταν και δημοσιοποιήθηκε επίσημα και από τα ΜΜΕ (λέγε με ALPHA), επιπρόσθετα και η οργίλος εκφρασθείσα διαπίστωση, του κατά τα άλλα καταξιωμένου, πρώην προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Κακλαμάνη, ΔΕΝ άφηνε παραπέρα περιθώρια συγκάληψης, ο οποίος αγανακτισμένος παραλλήλισε το μύθο του Αυγεία με τις περίεργες συμπεριφορές του Μαξίμου.


Ο Μύθος κατ έπεσε . . . οι δημοσκόποι συνεχώς αμβλύνουν τις επιλογές τους και οι λεγόμενοι "Image Makers" ψάχνονται για νέους σχεδιασμούς και "φούμαρα". . .


Η λεγόμενη κυβέρνηση, ή διακυβέρνηση όπως ναρκισσιστικά αυτοαποκαλούνται οι ημέτεροι της κυβερνητικής εξουσίας, από τη φετινή ΔΕΘ και ύστερα αναγκάστηκαν να αναλάβουν "κυβερνητικές ευθύνες". Αυτό που ο ιστορικός του μέλλοντος θα το καταγράψει ως το "πρώτο και το Μοιραίο λάθος ενός προαναγγελθέντος Βατερλό".


Σύμφωνα, με μια παγιωμένη αρχή : "Όποιος εργάζεται διαπράττει και λάθη" . . . σε αντίθεση με κάποιον που ΔΕΝ κάνει τίποτα ενορχηστρώθει η αντίστροφη μέτρηση.


Ο μαέστρος καθοδηγητής κ.Θόδωρος, "Ντιούι", έμπιστος και ινστρούχτορας, με τον αδιάψευστο ινστρουμενταλισμό του, για δήθεν "σχέδια και δράση", βλέποντας τη δική του υποκειμενική αλήθεια και φιλαυτία, έπεισε τον μέχρι τότε αμέτοχο πρωθυπουργό, σε "δράση" με ένα νέο προσωπείο ανεκδιήγητης κομπορρημοσύνης, και με μία ανέλπιστη παλικαρίσια ετικέτα - δήλωση, περί "ανάληψης" των αυτονόητων "ευθυνών" του.


Επιτέλους ανασάναμε . . . ουφ . . . επιτέλους υπάρχει και κάποιος που αναλαμβάνει ευθύνες !!!


Μετά οι σκεπτόμενοι ψηφοφόροι χαμογέλασαν "σενσουαλιστικά", με μια πικρή γεύση απογοήτευσης στα χείλη. Έφτασε λοιπόν η αρχή του τέλους.


Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και οι Αλήθειες. . .


Νάσος Ζαγγογιάννης
===========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.