Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008

Μπλόγκερ και σε ρόλο "αγανακτισμένων πολιτών" . . . ( Άναρθρες κραυγές από τα λαγούμια της ποντικοφωλιάς)


Οι «αγανακτισμένοι πολίτες» δεν είναι καινούργιο φρούτο στην χώρα μας.

Είναι τα καθάρματα που στελέχωσαν μετεμφυλιακά την ΕΚΟΦ, είναι τα τομάρια που έδρασαν στους κόλπους παρακρατικών φασιστικών οργανώσεων εκτελώντας τις «βρόμικες δουλειές» των αστικών κυβερνήσεων.

Σήμερα, προσαρμοζόμενοι στις απαιτήσεις της εποχής εμφανίζονται σε άλλο σκηνικό.

Συνήθως παρουσιάζονται κατά προτίμηση ως σχολιαστές στα τηλεοπτικά παράθυρα, αλλά όχι μόνον- για να εκφράσουν την ιερή αγανάκτησή τους άλλοτε επειδή μια ομάδα απεργών διαδηλώνει, λένε, στους κεντρικούς δρόμους και "αναστατώνει τη ζωή της πρωτεύουσας" και άλλοτε επειδή οι απεργίες σε κρίσιμους τομείς, "στερούν από τους καταναλωτές βασικά αγαθά και υπηρεσίες".

Ο στόχος τους ολοφάνερος. Αντί να μπαίνει σε συζήτηση το δίκαιο ή άδικο των αιτημάτων των απεργών, αυτοί επιδιώκουν να αλλάξουν θέμα και συνήθως "οδύρονται για την ταλαιπωρία των καταναλωτών".

Με την άνθηση της μπλοκόσφαιρας παρουσιάστηκαν και «αγανακτισμένοι πολίτες» στο διαδίκτυο.

Κλασικό παράδειγμα το «τρωκτικό».

Με αλλεπάλληλες και κατ’ ουσία ασυνάρτητες αναρτήσεις μιλάει για «τα φασιστοειδή αριστερά μέλη του ΠΑΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των κομμάτων;» που « έβγαζαν τον κόσμο έξω από τα μαγαζιά και ΔΕΝ σεβάστηκαν τους εργαζόμενους που πήγαν να δουλέψουν;».
Συνεχίζοντας το παραλήρημα του ο τύπος που κάνει τις αναρτήσεις στο «τρωκτικό» δίνει και μια τζούρα λαϊκισμού: «Τι κατάλαβαν τώρα που δεν θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι και έχασαν τζάμπα την Κυριακή τους».

Και άντε να υποθέσουμε ότι ο τύπος που κάνει τις δημοσιεύσεις στο «τρωκτικό» στερείτε την αντίληψη να καταλάβει ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει και μεθοδεύει να υλοποιήσει μέχρι κεραίας τις αξιώσεις των μεγαλεμπόρων και των εντεταλμένων τους Εμπορικών Συλλόγων, που επιδιώκουν ένα καθοριστικό χτύπημα στην αργία της Κυριακής.

Δεν παρακολουθεί όμως ούτε τις ανακοινώσεις των πιο μαζικών οργανώσεων εργαζομένων, που τα Δ.Σ τους δεν ελέγχονται ούτε απ’ το ΚΚΕ ή τον Σύριζα, - Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων κ.λ.π- που εξέφρασαν την πλήρη αντίρρηση τους στο να ανοιχτούν τα καταστήματα σήμερα και χαρακτηρίζουν την απόφαση της κυβέρνησης προάγγελο στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας;
==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.