Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

ΜΜΕ : Αντικρουόμενα "Ρεπορτάζ από τη Γάζα" που μερικές φορές βασίζονται σε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες . . . ή και σε κάποιου άλλου είδους "λογική" ;

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που μεταδίδουν και αναμεταδίδουν τα ειδησεογραφικά ΜΜΕ είναι αντικρουόμενα και μερικές φορές βασίζονται σε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και όχι σε πραγματικά γεγονότα.


Από ΑΠΕ-ΜΠΕ διαβάζουμε το τίτλο :

"Σε ισχύ η εκεχειρία στη Γάζα"


Στο ίδιο άρθρο στη μέση :

"Εύθραυστη εκεχειρία"


Και λίγο πριν το τέλος σε άλλο υπότιτλο :

"Ισραήλ: Θα επαναλάβουμε τις επιθέσεις αν χρειαστεί"


Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με αναφορά στη παραπάνω πηγή αναφέρεται ότι η εν λόγω εκεχερεία έγινε στις 2μμ (ότι η εκεχειρία θα εκκινήσει στις 2 μ.μ. την Κυριακή) αντί 02:00 που είναι και το διασταυρωμένο και από άλλες πηγές. Προφανώς πρόκειται περί λάθους αλλά χρονικά εξαιρεί τις πρωινές επιθέσεις και τις θέτει εκτός εκεχερείας.


Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το μέλος της ελληνικής αποστολής στη ΓΑΖΑ

κ. Ν. Κλειτσίκα και αφού του θέσαμε τα παραπάνω στοιχεία, μας διευκρίνισε και στη συνέχεια μας απέστειλε το παρακάτω μήνυμα :


Κυριακή 16:45.27

"ΟΙ ΝΑΖΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΕΧΕΡΕΙΑ. ΚΤΥΠΟΥΝ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΠΡΩΙ ΝΕΚΡΟΙ 85 ΣΕ ΕΡΕΙΠΙΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΩΝ. Η Ε.Ε ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΑΥΤΙΣΗΣ – ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΑΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ?" (Sibilla.)


Ότι η εκεχερεία ανακοινώθηκε χθες το βράδυ στις 22:00 και άρχιζε κανονικά στις 02:00 τα ξημερώματα, όπως έγραψε και το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Το πρωί στις 06:00 έσπασε μονομερώς από ελικόπτερα του Ισραήλ με θύματα μία οικογένεια Παλαιστινίων. Δεν διευκρίνισε αριθμό ατόμων αλλά μας επιβεβαίωσε για 85 νέα πτώματα που βρέθηκαν στα ερείπια κατεστραμμένων οικισμών.

Περισσότερα θα μας διευκρινίσει πιθανόν αργότερα, δεδομένου ότι η επικοινωνία γίνεται με κινητό τηλέφωνο και η πρόσβαση καθίσταται αρκετά δύσκολη.


==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.