Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Οι νέοι που θεωρείτε ανώριμους, είναι το μέλλον… Διαβάστε!


Οι έφηβοι ξέρουν τι γίνεται και ξυπνάνε...

Δεν έχουμε ένα δρόμο που ακολουθούμε πιστά.. Δεν πουλάμε τον εαυτό μας, είμαστε ελεύθεροι και ανοιχτοί σε προτάσεις. Όπλο μας η κριτική και το βλέμμα.. Δεν ξεπερνάμε τα όρια, παρότι μας καταδικάζουν!
Ποιοι είμαστε;
Είμαστε οι έφηβοι του χτες, του σήμερα και αύριο. Βλέπουμε τριγύρω μας όλα να καταρρίπτονται. Δεν θέλουμε να βλέπουμε τα πάντα γύρω μας μαύρα, αλλά φωτεινά. Λάθη που γίνονται από άλλους και φορτώνονται σε εμάς.
Ξέρετε πως νιώθουμε μερικές φορές όταν εμάς τα παιδιά ηλικίας 14 - 18 μας καταδικάζετε δημόσια στα ΜΜΕ, χωρίς λόγο. Νιώθουμε για λίγο νεκροί, πως τίποτα δεν είναι όπως πρώτα, ότι ξυπνάμε στο φως και είμαστε στο σκοτάδι και χαμένοι. Έχουμε χαθεί... Άδεια όλα πια. Δεν είναι όνειρο, ούτε ξυπνήσαμε, είναι ο ίδιος εφιάλτης που ζούμε αυτό τον καιρό.
Δεν είμαστε αυτό που πολλοί παραδέχονται, είτε για να κάνουν τους καλούς, είτε τους '' φύλακες ''. Ο λόγος πάντα που το κάνουν πολλοί γνωστοί είναι για να ανεβάσουν την εικόνα τους. Δεν είπαμε ότι είμαστε όλοι αγγελούδια, μικρή πλειονότητα μας έκανε κάτι, το οποίο όμως ήταν ικανό να στιγματίσει όλους μας. Γιατί;
Αν θέλετε να συνεχίζετε να κράζετε συνεχώς, τότε μην περιμένετε τίποτα από τους αυριανούς πολίτες της χώρα σας να κάνουν τίποτα για την χώρα. Αλλά αφού δείχνετε ότι δεν τους σέβεστε, όλοι θα κάνουν μία κίνηση, θα πετάξουν μακριά για άλλα μέρη μακρινά... Δεν θα τους ξαναδείτε, αφού ξέρετε μόνο να τους αποδοκιμάζετε. Θα κάνουν ότι '' καλό '' ήθελαν με θέληση και προσφορά σε άλλες χώρες και πόλεις, διότι εκεί ο κόπος τους ανταμείβεται αν όχι με κάτι ακριβό, έστω με μία χειρονομία, ένα χαμόγελο...
Δεν λέμε άλλα, απλώς σιωπάμε, προς απάντησή σας... Όμως κάποια στιγμή όλοι εσείς που μας κράζετε, θα μας χειροκροτείτε υπερήφανοι για κάποιο επίτευγμα και θα κρύβετε το ότι μας βρίζατε. Αυτοί είστε λοιπόν, με γούστο με καπέλο σας.
Οι έφηβοι και ''μαθητές'' ξέρουν πολύ καλά την κατάσταση, να το ξέρετε. Δεν θα βγουν έξω να τα σπάσουν όπως οι γνωστοί - άγνωστοι (όλοι ξέρουν ποιοι είναι, αλλά κανείς δεν καταδικάζει αυτούς). Ακόμη εμείς ποτέ δεν θα χτυπάγαμε γιαγιάδες, κυρίες ή νεαρά άτομα με οτιδήποτε (όπως οι γνωστοί - άγνωστοί που τελικά είναι πολύ γνωστοί ρε παιδί μου και υποτίθεται ότι μας φυλάνε... ποιοι να είναι άραγε;)
Σπύρος Τάγκας
Μαθητής Α Λυκείου, 15 ετών
======================================
Μαθήματα αξιοπρέπειας από ένα 15χρονο παιδί !!!

Αιδώς αχρείοι . . . καρεκλοκένταυροι και κρατικοδίαιτοι εξουσιαστές.

Σεις, που επαιτείτε τη ψήφο μας και μετά γίνεστε οι δυνάστες μας.

Ντροπή σας θρασύδειλοι πολιτικάντηδες . . .

Ευτυχώς οι νεολαία μας τις τελευταίες μέρες επέδειξε δυναμισμό και σωφροσύνη, ωριμότητα και ελπίδα για το μέλλον, για ένα μέλλον το οποίο νομοτελειακά τους ανήκει.

Οι νέοι ζητάνε αξιοπιστία, αξιοκρατία και ίσες ευκαιρίες για όλους. Δεν είναι κουκουλοφόροι ΔΕΝ σπάνε για τη πλάκα τους - εσείς τις εξουσίας σταματήστε τους προβοκάτορες "συνεργάτες σας", που αλλοιώνουν τα κίνητρα αυτής της θαυμάσιας νεολαίας της αλληλεγγύης και της συναδέλφωσης των λαών.

Η νεολαία απαιτεί επαναστατικές αλλαγές , αντίθετα με εσάς τους βολεμένους κρατιστές που προσπαθείτε με μικρές βελτιώσεις να κάμψετε αυτή τη δυναμική και να αμαυρώσετε το όραμα τους, για μια πιο δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία.

Νεολαίοι . . . Αρκετά δανειστήκαμε από εσάς. Αρκετά σπαταλήσαμε εμείς από τις προηγούμενες γενεές, αρκετά χρεώσαμε χωρίς φειδώ και τις μελλοντικές. . .

Απαιτήστε αυτά που σας αναλογούν και κρατήστε και αυτά που πρέπει να δώσετε στα παιδιά σας.

Αποδείξτε το : «Άμμες δε γ’ εσόμεθα πολλώ κάρρονες»

Νάσος Ζαγγογιάννης.
==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.