Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

" Το κόμμα έχει συρρικνωθεί σε έναν μηχανισμό που έχει χάσει την επαφή του με την κοινωνία. Το ΠΑΣΟΚ αν δεν αλλάξει δεν έχει μέλλον " ! ! !


Να ψάξουμε το μέλλον στο λαμπρό παρελθόν


Το ραντεβού με την ιστορία άλλαξε. Λεωφόρος 3ης Σεπτεμβρίου, Εθνικής Ανεξαρτησίας και Λαϊκής Κυριαρχίας γωνία. Για να ξέρουμε πού πάμε!

Σπύρος Χατζάρας

Βρήκα μια παλιά ομολογία του διάσημου Κινέζου καθηγητή Av-ruri Si-miti από τις από τις 3 Δεκεμβρίου 2003.
«Το ΠΑΣΟΚ έχει αλλάξει ιδεολογία» (Si-mito-ιδεολογία)
«Δεν άλλαξε πολύ το ΠΑΣΟΚ τα χρόνια αυτά; Δεν άλλαξε στην πορεία του από το ’81 και μετά σε πολλά θέματα από τον τρόπο αντιμετώπισης της σχέσης με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, του κόσμου; Από τον τρόπο αντιμετώπισης των οικονομικών προβλημάτων;
Δεν άλλαξε το ΠΑΣΟΚ ως προς την ιδεολογία του;
»
Κ. Σημίτης, Συνέντευξη στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών

Η ομάδα Σημίτη κυβέρνησε με μεθόδους, αντιλήψεις και συμπεριφορές ξένες προς την ιδεολογία και τις θεμελιώδεις αρχές του Κινήματος. Ξέκοψε από την διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου.

Στην ίδια συνέντευξη βρήκα και μια άλλη ομολογία.
«Από το ΠΑΣΟΚ στο «άλλο», το Si-mito-Πασοκ
«Εναλλαγή στην εξουσία ναι, αλλά δείξαμε ότι μπορούμε να την κάνουμε εμείς και πετυχημένα και έτσι θα συνεχίσουμε
Κ. Σημίτης, Συνέντευξη στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών, 3 Δεκεμβρίου 2003

Ο « Κινέζος» τα είχε πει με απόλυτη ειλικρίνεια. Στη θέση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που επανέφερε ο λαός στην εξουσία το 1993, εμφανίστηκε ένα «άλλο» ΠΑΣΟΚ, με διαφορετική ιδεολογία από αυτήν που εκφράστηκε με την Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη.
Μια νέα ηγετική ομάδα, με λογική φατρίας, με αλαζονεία , και έλλειμμα πολιτικού ήθους. Μια ομάδα πρόθυμη για τα πάντα, στην οποία μετείχαν πολλοί απατεώνες, και αριβίστες. Πρόθυμοι για κάθε συμβιβασμό, εξευτελισμό, και ψέμα , για να διατηρήσουν τη νομή της εξουσίας, προς όφελος του ντόπιου και ξένου κατεστημένου, που ο Ανδρέας Παπανδρέου θέλησε να ανατρέψει.
Με αυτόν το στόχο άλλωστε, μας έπεισε ο Ανδρέας , να τον ακολουθήσουμε και να τον στηρίξουμε. Για να απαλλαγούμε από τους Επικυρίαρχους, για να γίνει ο Έλληνας αφέντης στον τόπο του.
Ότι ίσχυε στις 3ης Σεπτέμβρη 1974, ισχύει και τώρα.
Για να επιβληθεί η λαϊκή κυριαρχία, στον ντόπιο και ξένο κατεστημένο η εθνική ανεξαρτησία είναι προαπαιτούμενο.
Βρήκα και μια παλιά δήλωση του Γιώργου (Γιώργος Παπανδρέου, στο ΒΗΜΑ 2 Σεπτεμβρίου 2001)
«Το κόμμα έχει συρρικνωθεί σε έναν μηχανισμό που έχει χάσει την επαφή του με την κοινωνία. Το ΠΑΣΟΚ αν δεν αλλάξει δεν έχει μέλλον».
Γιώργο,
ακόμα περιμένουμε την «επιστροφή στην κοινωνία». Περίμεναν και οι αγρότες, να εμφανιστεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δίπλα τους.
Ο «ευρωπατριωτισμός» του simito-Πασοκ, είναι ώρα να αποσταλεί στα σκουπίδια, μαζί με τα ομόλογα της Lehman brothers. Ξεχείλισε το ποτήρι.
Από το simito-Πασοκ πρέπει να αναδειχθεί το ΠΑΣΟΚ, όλων μας.

=============================================================

Ο Μεγάλος Ελύτης όταν έγραφε στην εποχή του, το : " . . . Δεν λυπάμαι τους ποιητές που μείνανε χωρίς κοινό... Λυπάμαι το κοινό που έμεινε χωρίς ποιητές. . ."
ίσως να ΜΗΝ είχε συνειδητοποιήσει το πόσο μας λείπουν αυτοί οι ποιητές σήμερα για να μας δείξουν το δρόμο . . .


Ο "ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ" επισημαίνει αυτή την έλλειψη στον υπότιτλο του με τη σημείωση : "Αγωνίζομαι για την Ελλάδα που μου Αξίζει".

==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.