Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Προσπάθεια επίδοσης ψηφίσματος στη Αραβική Πρεσβεία





Εδώ βλέπετε τον Εκπρόσωπο του Ελληνικού τμήματος της :

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ,

κ. Γιώργο Αναστόπουλο (φωτό.), στη προσπάθειά του να επιδώσει το παρακάτω ψήφισμα.

Στην αρχή έγινε κάποιος "πανικός" με τους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι στην αρχή ΔΕΝ του επέτρεπαν τη προσέγγιση στην είσοδο της πρεσβείας, μέχρι να έρθει ο επικεφαλής τους, ο οποίος τελικά και επέτρεψε τη κανονική επίδοση του ψηφίσματος.

Η ψυχραιμία και η επιμονή του κ. Γιώργου Αναστόπουλου, ΔΕΝ άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης της κανονικής επίδοσης του ψηφίσματος. Το βιντεάκι αυτό (προϊόν κινητού τηλεφώνου) αποθανάτισε τη στιγμή κατά την οποία κατέφθασαν τηλεοπτικά συνεργεία όταν δημιουργήθηκε κάποια ένταση με πιθανότητα πρόκλησης επεισοδίων.

Και εδώ θα παρακαλούσα κάποιο ΜΜΕ να μας δείξει την επίδοση.

ΔΕΝ υπάρχει !!! Ξέρετε γιατί ;

Διότι ήταν η στιγμή που ο επικεφαλής αποδέχτηκε τη προβλεπόμενη διαδικασία, ηρέμησαν τα πνεύματα . . . και στη συνέχεια ακούστηκε μία φωνή που έλεγε :

"Παιδιά . . . τρέξτε . . . επεισόδια γίνονται μπροστά !!!



Αθήνα, 3 Ιανουαρίου 2009

Προς την Πρεσβεία

Της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου

Αξιότιμοι,

Εμείς, οι διαμαρτυρόμενοι στις 3 Γενάρη 2009 σε όλες τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, κάνουμε για άλλη μια φορά έκκληση στην Αιγυπτιακή κυβέρνηση να λάβει επείγουσα αλλά και θαρραλέα απόφαση που θα βάλει τέλος στον άδικο αποκλεισμό 1.5 εκατομμυρίου ανθρώπων που σφαγιάζονται από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, ανοίγοντας το πέρασμα της Ράφαχ.

Οι καταστροφικές επιπτώσεις του αποκλεισμού της Γάζας τα τρία τελευταία χρόνια, πολλαπλασιάστηκαν δραματικά με τους ανελέητους βομβαρδισμούς των ισραηλινών.

Παιδιά, γυναίκες, άμαχοι πολίτες εκτελούνται εν ψυχρώ, ενώ απειλείται σκόπιμα ακόμη και η στοιχειώδης επιβίωση των ανθρώπων της Γάζας.

Ενώ τρέφουμε μεγάλη εκτίμηση για τον ιστορικό ρολό του Αιγυπτιακού λαού στην υποστήριξη της Παλαιστινιακής υπόθεσης, αδυνατούμε να κατανοήσουμε την επιμονή της Αιγυπτιακής Κυβέρνησης να κρατάει, ακόμα και σήμερα, το συνοριακό πέρασμα της Ράφαχ ΚΛΕΙΣΤΟ, τη στιγμή που εξελίσσεται μια τραγωδία.

Κάνουμε έκκληση στην Αιγυπτιακή κυβέρνηση να άνοιξη τώρα και χωρίς καθυστέρηση το συνοριακό πέρασμα της Ράφαχ, που είναι ο μοναδικός Αραβικός πνεύμονας για τους πολιορκημένους Παλαιστινίους.

Ειδικά επειδή

· οι συνθήκες στη Γάζα είναι απάνθρωπες χωρίς νερό και ρεύμα,

· οι τραυματίες και οι άρρωστοι καταλήγουν ο ένας μετά τον άλλο, από έλλειψη φαρμάκων και υγειονομικού υλικού

· οι άμαχοι υποσιτίζονται και απειλείται η ζωή τους από την έλλειψη τροφίμων

Οι δραστηριότητες μας θα συνεχιστούν προς όλες τις κατευθύνσεις έως ότου ανοίξει το συνοριακό πέρασμα της Ράφαχ και παραμείνει ανοικτό.

Καλούμε την Αιγυπτιακή Κυβέρνηση να θέσει

Τέλος στον Αποκλεισμό της Γάζας και στην ανθρώπινη τραγωδία

που διαδραματίζεται εκεί

και ο ανθρώπινος νους του 21ου αιώνα δεν μπορεί να φανταστεί.


ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΓΑΖΑ


==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.