Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ 1974

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΣΟΝΤΩΝ

ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ 1974

Βουτσινά 80 - ΤΚ: 15561, Χολαργός - ΑΘΗΝΑ

Τηλ:2106521639 -e-mail: humanrights1974@hotmail.com

Ιστοσελίδα: www.agnooumenoi74.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΟΡΦΗ

Με ικανοποίηση παραδίδουμε στη δημοσιότητα τη μελέτη που εκπονήσαμε με αντικείμενο την πλήρη ψηφιακή καταγραφή του έπους της Κυπριακής Τραγωδίας του 1974.Θα τη βρείτε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας στο http://www.agnooumenoi74.gr/efolis%20tis%20ilis.htm και θα ενημερώνεται συνεχώς.

Είναι η πρώτη φορά για τα δεδομένα του Ελληνικού και Ξένου Ιστού που επιχειρείται μια συνολική και τόσο αναλυτική ιστορική παράθεση των γεγονότων της εποχής εκείνης,στοιχείο το οποίο είτε έλειπε από τους ιστοτόπους που ασχολούνται με θέματα του Ελληνισμού τελείως,είτε υπήρχε αλλά σε αρκετά συντομευμένη μορφή.είτε τα σχετικά κείμενα ήταν δυσπρόσιτα λόγω της μεγάλης διασποράς τους στο web.

Στη μελέτη αυτή μέσω ενός αρμονικού συνδυασμού κειμένου,videos και εικόνων παρατίθενται έργα Ειδικών Ερευνητών,Πολιτικών,Στρατιωτικών και,το κυριώτερο,μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν από κοντα την Τουρκική Εισβολή και κατοχή,πολλές από τις οποίες βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας,στοιχεία τα οποία πιστεύουμε ότι δίνουν στο πόνημά μας βαρύνουσα επιστημονική αξία και το καθιστούν ασφαλή οδηγό για οποιονδήποτε επιθυμεί να εντρυφήσει αντικειμενικά στο φλέγον αυτό θέμα της Ελληνικής Ιστορίας.

Σε μια εποχη που γίνεται από πολλούς κύκλους προσπάθεια μέσω εκπαιδευτικών ή άλλων μεθοδεύσεων να αμβλυνθεί,αν όχι να εξαλειφθεί πλήρως η εθνική μας ταυτότητα και ιστορική αυτοσυνειδησία πιστεύουμε ότι με την μικρή αυτή ψηφιακή μας προσπάθεια ο Ελληνισμός αποκτάει ένα ακόμα φιλόξενο βήμα που τόσο έχει στους καιρούς μας ανάγκη.

Με την παρούσα δημοσίευση αισθανόμαστε ότι αποπληρώνουμε ένα μικρό μέρος του μεγάλου χρέους μας προς τους Ήρωες του 74 αγνοούμενους και ςπεσόντες.Είναι η δική μας ομολογία για το 74 και να είστε βέβαιοι ότι δεν πρόκειται σαν τον Ολγκάτς να την ανακαλέσουμε.

Γι' αυτό,παρακαλούμε θερμά καθε άνθρωπο ή οργανισμό για τον οποίον η λέξεις "Ελλάς","Ήρωες" και "Ιστορία" σημαίνουν κάτι παραπάνω από αυτό που θέλουν κάποιοι να μας επιβάλλουν να να μας στηρίξει διαδίδοντας το έργο μας όσο δύναται.

Το γνωρίζετε,ότι κανείς από εμάς δεν θα αποκομίσει απο τη μελέτη μας αυτή καμία προσωπική προβολη,αφενός διότι αποτελούμε σύλλογο συγγενών αγνοουμένων και πεσόντων του 74 και όχι ιδεολογική οργάνωση,αφετέρου δε,διότι το να προβάλλεις τον Ελληνισμό σήμερα μόνο προσωπική ζημία προκαλεί.

Στη συνέχεια ακολουθούν οι κύριοι τίτλοι του έργου τους οποίους παρακαλούμε,αν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημά χώρου να δημοσιεύονται μαζί με τα προαναφερθέντα.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Η Πρόεδρος Ο Ειδικός Γραμματέας

Μαίρη Κουρούπη Δημήτριος Αλεξόπουλος

Σύζυγος αγνοούμενου

Σχη(ΠΖ) Παύλου Κουρούπη >>>


ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ:
Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ



ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ:

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ VIDEOS: 1 2 3 4 5

=============================================================
Σχόλιο - Παράκληση :

Παρακαλώ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΤΕ και δια δώστε το . . .

Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε . . . για αυτούς που τους ξεχάσαμε. . .

"O σιωπών δοκεί συναινείν"
Ν.Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.