Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης και επιστροφή στο 1974. Υπάρχει ελπίδα; ΝΑΙ υπάρχει . . . αυτή πρέπει να βρούμε και να προχωρήσουμε . .

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια :

"Το 1949 στις ΗΠΑ λειτουργούσαν περίπου 45 τέτοια ινστιτούτα που απασχολούσαν περί τους 20.000 υπαλλήλους συνολικά και πραγματοποιούσαν αρκετά αξιόλογα κέρδη. Τα Ινστιτούτα αυτά διενεργούσαν κάτι σαν περιορισμένα δημοψηφίσματα επί παντός γενικού ενδιαφέροντος ζήτημα π.χ. αν θα γίνει ή δεν θα γίνει πόλεμος, ποια ομάδα θα νικήσει, ποιος είναι ο δημοφιλέστερος ηθοποιός ή τραγουδιστής κ.λπ. Βέβαια καθίσταται περιττό να σημειωθεί πως πολλά εξ αυτών, στη Χώρα του δολαρίου, άρχισαν να εμπλέκονται με τις αντίστοιχες προπαγάνδες (πολιτικές, εμπορικές κ.λπ.) και πάσης φύσεως οικονομικά συμφέροντα." Διαβάστε >>εδώ<< την ενδιαφέρουσα αναφορά

Στην Ελλάδα έχουμε μια υστέρηση 50 χρόνων σε ότι οι δυτικοί έχουν ξεπεράσει ως αντίληψη και αποδοχή. Ένα από αυτά είναι και οι περιβόητες δημοσκοπήσεις που έγιναν ένα εργαλείο καταδυνάστευσης του αναποφάσιστου φτωχοέλληνα. Και λέω Φτωχοέλληνα γιατί οι αποφασισμένοι και οι βολεμένοι βρίσκουν τον τρόπο τους να ελίσσονται και να εξελίσσονται . . .

Η χειραγώγηση είναι ένα ψυχολογικό εργαλείο υποβολής του υποσυνείδητου κυρίως ανθρώπων που συνήθως έχουν χαμηλό μορφωτικό επίπεδο ή βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Τα αποτελέσματα τα οποία ανακοινώνονται έχουν μια σχετική αξία αλλά και από την άλλη χρήζουν περαιτέρω αξιολόγησης από κάποιον εισαγγελέα (πράγμα λίγο δύσκολο σε αυτή τη χώρα) ή παρέμβαση του ΕΣΡ (πράγμα ανύπαρκτο σε αυτή τη χώρα).

Η Ελλάδα τη τελευταία πενταετία ζει σε ένα καθεστώς ανεξήγητης αποχαύνωσης , εγκληματικής αδιαφορίας και μεσσιανικής αναμονής. Διαπιστώσεις και εξηγήσεις πολλές. Αυτό που περιμένει ο μέσος Έλληνας είναι ένα φως και μια ελπίδα που ΔΕΝ έρχεται. Αλλοπρόσαλλες καταστάσεις και ανεξήγητες συμπεριφορές.

Εάν πάρεις και την καλοπροαίρετη εκδοχή, ας πούμε καλοπροαίρετη, σε αυτή τη πρωτόγνωρη κατάσταση της απραξίας και του μπάχαλου σε όλα τα επίπεδα της ελληνικής κοινωνίας πιθανόν να καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι ο μέσος Έλληνας μέσα από το μαζοχισμό του εκδικείται. Είναι ένα περίεργο συναίσθημα που φτάνει σε ψυχολογικό σύμπλεγμα αλλά νομίζω ότι σαν εκδοχή πρέπει να είναι η επικρατέστερη. Η εκδίκηση της ΜΗ συμμετοχής.

Επενδύθηκαν πολλά στο δικομματισμό και την εναλλαγή στην εξουσία των δύο πόλων εξουσίας - Δεξιά αντιδεξιά - . Σήμερα αυτό το δίπολο έφτασε σε τέλμα.

Η μεταπολίτευση είναι το Μεγάλο παραμύθι που ΔΕΝ υλοποιήθηκε ακόμη. Αυτό που ζει ο νεοέλληνας από το 1974 μέχρι και σήμερα είναι μία εικονική μετεξέλιξη της χουντικής διακυβέρνησης των πραξικοπηματίων σε τέσσερις περιόδους.

Η πρώτη περίοδος της υποτιθέμενης ομαλής μετάβασης στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Η δεύτερη ήταν η ελπιδοφόρα περίοδος της σοσιαλιστικής μετεξέλιξης της κοινωνίας η οποία διακόπηκε πρόωρα και άφησε ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και χαμένες ελπίδες. Η τρίτη ήταν αποφασιστική και πολλά υποσχόμενη . . . ήταν η μετάβαση του Έλληνα σε έναν άκρατο φιλελευθερισμό και αξιοκρατίας, όπου ο πλούτος ως ανταμοιβή ήταν υπόσχεση και το ποθούμενο για όλους.

Τέλος η τέταρτη είναι της τελευταίας πενταετίας όπου όλα αυτά ισοπεδώθηκαν και φτάσαμε και πάλι στο 1974.

Αξίζει η αναφορά της εποχής εκείνης του Νίκου Δήμου :

"Η δυστυχία του να είσαι Έλλην ή Όπου και να ταξιδέψω, η Ελλάδα με πληγώνει" >>>εδώ<<<

Αν κάνουμε έναν απολογισμό χωρίς ονόματα και διευθύνσεις είμαστε σήμερα το 2009 σε ένα νέο 1974 που περιμένουμε κάτι, ίσως ένα νέο Ναβαρίνο ή ένα αυτοεξόριστο Καραμανλή ή έστω κάποια άλλη λύση που θα μας επιβάλλουν οι μεγάλες δυνάμεις.

Πάνω σε αυτό το σκεπτικό θα μπορούσε κάποιος να γράψει πολλές σελίδες και να κάμει και άπειρες αναλύσεις. Το δια ταύτα είναι ότι ως χώρα είμαστε πάνω σε ένα καράβι που ΔΕΝ ξέρουμε που πάμε. Είναι η Οδύσσεια ενός λαού χωρίς Ιθάκη και δίχως μια Πηνελόπη να μας περιμένει . . .

Το ρόλο αυτό τον έχουν αναλάβει δυστυχώς αποπροσανατολιστικά δύο κανάλια τα οποία εκτός των άλλων γκεμπελίζουν για τους δικούς τους λόγους, συγκεκριμένα :

Είχαμε μέχρι τώρα ένα κανάλι βλέπε >>>εδώ<<<

Παρακολουθήσαμε κι εχθές άλλη μία προσπάθεια του Γιάννη Πρετεντέρη στο MEGA, να αλλοιώσει την πεποίθηση της κοινής γνώμης και τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης που έλεγε πως ,ότι είδους εκλογές και να γίνουν τώρα,είτε εθνικές είτε ευρωεκλογές ο ''κουρασμένος'' θα τις χάσει με πάνω από 5% διαφορά!!!Κι όμως...

παρέα με έναν παλαιομοδίτη πολιτικό τύπου Ζαγορίτη ο οποίος εκφράζει αντιλήψεις και ατμόσφαιρα της δεκαετίας του 1970 κι έναν Κοτρώτσο διευθυντή εφημερίδας που ούτε μοιράζοντας 5 χίλιαρα δεν πουλάει φύλλα,επιχείρησαν να μας πείσουν ότι η διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων μπορεί να...ανατραπεί ξαφνικά (!!),ότι ο κουρασμένος είναι το ισχυρό χαρτί της χώρας και της παράταξης του (!!),και μάλιστα τον εμφάνισαν και πιο αποτελεσματικό (!!!) πολιτικό,αυτόν που χρειάστηκε 4 μήνες κατά δήλωσή του να καταλάβει το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και μία εβδομάδα να πάρει μυρωδιά την Αθήνα που καιγόταν δίπλα του.
Εμείς θα τους πούμε ''στα καφενεία αδερφοί μου,στα καφενεία!!'',εκεί να πάτε να τα πείτε αυτά,τις παπαριές που μας πουλάτε για επιστημονικές μετρήσεις,κι επίσης να πάτε στις λαϊκές,στα σούπερ μάρκετ,στο ταξί,στα νοσοκομεία κι όπου αλλού η αγανάκτηση του κόσμου για τον ''κουρασμένο'' και την παρέα του εκφράζεται καθημερινά,όχι γιατί δεν έχει να φάει και ταλαιπωρείται,αλλά γιατί είναι σίγουρος πια,πως αυτοί τον κοροϊδεύουν.!! (blackmail).

Τώρα προστέθηκε και άλλο βλέπε >>>εδώ<<<.




"Το 34,9% δικαιολογεί την ένοπλη βία

και το 57% ζητά να καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο"

(Η δεύτερη ανοικτή διαδικτυακή ψηφοφορία από τη «zougla.gr» που έληξε τα μεσάνυκτα της Πέμπτης,

διεξήχθη από την 24η Μαρτίου έως και την 26η του ιδίου μηνός.

Ψήφισαν έγκυρα 24.091 χρήστες- ψηφοφόροι.)

Σε ποια χώρα αυτό το αχαρακτήριστο δημοσίευμα θα είχε προβολή από τηλεοπτικό κανάλι; Σε πια χώρα θα ήταν απαθείς οι εισαγγελικές αρχές ; που οδηγούμαστε ως λαός ;

Ποιοι κωφεύουν και επιτρέπουν τέτοια χειραγώγηση και με ποια δήθεν επιστημονικά κριτήρια; των αναγνωστών ενός portal ;

Είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα κατανομής πανελλήνιας κατανομής του πληθυσμού;

Αλλά τι περιμένουμε σε αυτή την χώρα που επέβαλλε άλλο τηλεοπτικό κανάλι

με τους τηλεθεατές του τους Μεγάλους

"1οο Έλληνες" ; βλέπε >>>εδώ<<<


Υπάρχει ελπίδα;

ΝΑΙ υπάρχει . . . αυτή πρέπει να βρούμε και να προχωρήσουμε . . .

Νάσος Ζαγγογιάννης
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.