Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Αφού η κυρία Μητσοτάκη συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των ΗΠΑ, για απομόνωση της Ελλάδας στη Μ. Ανατολή…

… το πρωταγωνιστικό ειρηνευτικό ρόλο εκπροσώπησης της χώρας αναλαμβάνουν κόμματα της αντιπολίτευσης και φορείς.


[Φώτο : Από την επίσκεψη στην Αθήνα του εκπροσώπου της «THE EUROPEAN CAMPAIGN to END the SIEGE on GAZA» για την προετοιμασία του σημερινού ταξιδιού στη Δαμασκό.]


Μετά από πρόσκληση της «Πανευρωπαϊκής Επιτροπής για την Άρση του Αποκλεισμού της Γάζας», με έδρα τις Βρυξέλλες και του «Συνδέσμου Ελληνό-Παλαιστινιακής Φιλίας», αναχώρησε το απόγευμα για τη Δαμασκό της Συρίας μια Ελληνική Αντιπροσωπεία.


Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με εκπροσώπους φορέων και προσωπικότητες, για να ενημερωθούν από πρώτο χέρι για τις εξελίξεις στο Παλαιστινιακό πρόβλημα.


Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας είναι ο Γιώργος Αναστόπουλος, ελληνικό τμήμα της «THE EUROPEAN CAMPAIGN to END the SIEGE on GAZA» και συμμετέχουν:

Μιχάλης Τιμοσίδης, βουλευτής Ν. Καβάλας (ΠΑΣΟΚ), Ηλίας Καρανίκας, βουλευτής Ευρυτανίας (ΠΑΣΟΚ), Γιάννης Μπανιάς, βουλευτής Αθήνας (ΣΥΡΙΖΑ), Τάσος Κουράκης, βουλευτής Θεσσαλονίκης (ΣΥΡΙΖΑ), NADIR AL ABADLA, πρόεδρος «Ελληνο-Παλαιστινιακής Φιλίας», Νίκος Κλειτσίκας, συγγραφέας.

Στην αποστολή θα ενταχθεί αύριο, λόγω υποχρεώσεων της στην Αθήνα, η Σοφία Σακοράφα, βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ, η οποία ως γνωστόν έχει και την Παλαιστινιακή υπηκοότητα και συμμετείχε σε Ολυμπιακούς Αγώνες με τη σημαία της Παλαιστίνης.


Η Ελληνική Αντιπροσωπεία θα έχει συναντήσεις με τις ηγεσίες των εννέα (9) μεγαλύτερων και σημαντικότερων Παλαιστινιακών οργανώσεων-κομμάτων, με τον υπουργό Εξωτερικών της Συρίας και κυβερνητικούς παράγοντες. Επίσης θα επισκεφθούν Καταυλισμούς Παλαιστινίων Προσφύγων.


Ήδη στη Δαμασκό καταφθάνουν αντιπροσωπείες βουλευτών από όλες τις χώρες της Ευρώπης και το θέμα αποτελεί κύριο ζήτημα για τα ΜΜΕ των Αραβικών χωρών.

Το Aljazeera έχει στην πρώτη θέση τις επισκέψεις βουλευτών από την Ευρώπη και κάνει αναφορά στην άφιξη της Ελληνικής Αντιπροσωπείας

(http://www.aljazeera.net/NR/exeres/D0F4D02A-1FCF-4342-BF68-A550124AB51F.htm).

Το ίδιο σε όλα τα ΜΜΕ, όπως το Παλαιστινιακό Κέντρο Ενημέρωσης – PIC

(http://www.palestine-info.info/ar/default.aspx?xyz=U6Qq7k%2bcOd87MDI46m9rUxJEpMO%2bi1s76iOCRz6%2b4PedlSAJNpWoHc3HmiYolM2l2NO92g4qRcA6daMnumLLCqMe1wxRfkaMeNUe48uMBHTBsnYw7UdZdzfpcmVV%2fdzfpSH80Tm6ZZg%3d)

Το ζήτημα του Αποκλεισμού της Γάζας και της Εθνοκάθαρσης από την πλευρά του Ισραήλ, μπορεί να μην «απασχολεί» τα ελληνικά ΜΜΕ (άραγε γιατί; Κάποιοι το επιβάλουν;) και την κυβέρνηση της Ελλάδας, αλλά είναι στην ημερήσια διάταξη των προοδευτικών πολιτικών κομμάτων της Ευρώπης. Κι εδώ οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, και του ΣΥΡΙΖΑ, που από κοινού συμμετέχουν σε τέτοιες σημαντικές διεθνείς πρωτοβουλίες.


Το blog «Στοχασμός-Πολιτική» θα ενημερώνει συνεχώς για την πορεία και τις συναντήσεις της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Δαμασκό.


ΝΖ

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.