Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Η Ιστοσελίδα της Οικολογίας για τη Λαμία και τη περιοχή Φθιώτιδας.


To "μάτι" της γης, του βουνού, της φύσης

Το www.e-ecology.gr είναι μια ιστοσελίδα για την οικολογία, το περιβάλλον, την ορειβασία και την ποιότητα ζωής, με έδρα τη Λαμία Φιλοδοξεί να συμβάλει στη συζήτηση και τη δράση για την αντιμετώπιση των οικολογικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων τοπικά, αλλά και γενικότερα, καθώς και στη συζήτηση, που διεξάγεται σήμερα, για την πολιτική οικολογία. Φιλοδοξεί να βοηθήσει στην επικοινωνία των ενεργών πολιτών, που πιστεύουν στην οικολογία, όχι σαν μια ουτοπία αλλά σαν μια πραγματικότητα, στα πλαίσια μιας άλλης ποιότητας ζωής, με σεβασμό στη φύση και τα όντα της, με αξιοπρέπεια και αρχές. περισσότερα εδώ
Ποιοί Είμαστε

Είμαστε πολίτες σαν και σας. Άνθρωποι ανήσυχοι, ενεργοί πολίτες που πολλές φορές απογοητευτήκαμε. Αλλά δεν το βάζουμε κάτω! Η ζωή άλλωστε γίνεται πιο όμορφη με τον αγώνα για ιδανικά με αρχές και αξιοπρέπεια. Με σεβασμό στη φύση, στον άνθρωπο, σεβασμό στην κοινωνία, στην οικογένεια και στον εαυτό μας.

Θεωρούμε ότι το ζήτημα της πληροφόρησης σε θέματα οικολογικά και περιβαλλοντικά είναι σήμερα ιδιαίτερα σημαντικό. Υπάρχουν πολλά δείγματα παραπληροφόρησης ή σκόπιμης πληροφόρησης, δείγματα ανευθυνότητας, ακόμα και δυσφήμισης. Αντικειμενικά δημιουργείται η ανάγκη περισσοτέρων μορφών και νέων μορφών παρέμβασης.

Το e-ecology.gr είναι μια τέτοια μορφή. Είναι ένα βήμα διαλόγου, επικοινωνίας, ενημέρωσης, ανταλλαγής απόψεων, ένα βήμα συνάντησης ευαίσθητων οικολογικά ενεργών πολιτών. Είναι μια ακόμα φωνή για την προστασία της φύσης, την ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης, τη μη βία, την ανάπτυξη άμυνας απέναντι στον αυταρχισμό της εξουσίας.

Ένα φόρουμ, ένας όμιλος προβληματισμού και ανάπτυξης της προοδευτικής σκέψης με βασικό άξονα την ποιότητα ζωής και την οικολογία. Είμαστε ανοιχτοί σε όλα. Και σ' αυτά που δεν έχουμε ακόμα σκεφθεί, σ' αυτά που εσείς θα προτείνετε, που θα γίνετε συμμέτοχοι, συνεργάτες, εταίροι στο καινούργιο.

Υπεύθυνος Ιστοσελίδας: Σταμέλλος Στέφανος
Τηλ. 2231021007 κιν. 6977261256 e-mail: sstamell@otenet.gr

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.