Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Στη πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τον Παυλίδη: Τάδε έφη Ευάγγελος Βενιζέλος

Γιατί δεν υπέγραψε ο Βενιζέλος;

Του Πέτρου Μυλωνά

Ακούγοντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο αρκετά "χαλαρό" για τις πράξεις που κατηγορείται ο Αριστοτέλης Παυλίδης, μου δημιουργήθηκε η απορία γιατί δεν έχει υπογράψει την πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ η οποία και συζητήθηκε στη Βουλή; ΄
Εντάξει, η πρόταση δεν υπογράφεται από το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αλλά όλοι οι κορυφαίοι έχουν υπογράψει. Εκτός από τον Γ. Παπανδρέου, οι Γ. Ραγκούσης, Δ. Ρέππας, Χρ. Παπουτσής, Κ. Σκανδαλίδης κ.α. Είναι τυχαία η απουσία της δικής του υπογραφής ή...
έχουν δίκιο εκείνοι που λένε ότι είχε ενστάσεις, όπως είχε και την προηγούμενη φορά με τις διαδικασίες για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου; Και για ποιον πραγματικά λόγο; Ο μόνος που γνωρίζει αυθεντικά την απάντηση είναι σίγουρα ο ίδιος. PRESS-GR

Σχόλιο:

Κύριε Πέτρο Μυλωνά γιατί τάχατες απορείς; ή ΔΕΝ γνωρίζεις ότι οι Μεγάλοι Ηγέτες συγχωρούν ; ΔΕΝ υπαινίσσομαι το άρθρο αλλά τη γνωστή ρήση ενός παρολίγον ηγέτη :

"Εγώ ως μελλοντικός ηγέτης όλης της παράταξης συγχωρώ τους ταλαίπωρους ανθρώπους, συγχωρώ τους επαγγελματίες που γίνονται καθοδηγούμενα όργανα σε μία αθλιότητα, υπονομεύουν την παράταξη. Έχουν ευθύνες αυτοί που καθοδηγούν και υποθάλπουν αυτή την αντιαισθητική κατάσταση".

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ στο ΠΑΣΟΚ από έναν καφέ που πέταξε στον Βενιζέλο ένας άνθρωπος με προϊστορία

Τώρα αν θες να διαβάσεις και να καταλάβεις τι εννοώ και έχεις το κουράγιο στα πρακτικά της βουλής :

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 21-2-2001 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΚ'Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2001 (πρωί)


Στην αρχή η ειδική αυτή διαδικασία προστάτευε τον Υπουργό απέναντιστο μονάρχη και την απόλυτη εξουσία του. Στη συνέχεια, η ειδική αυτή ρύθμιση έπρεπε να προστατεύσει τον κατηγορούμενο από τον πολιτικό του αντίπαλο. Δεν είναι μάλιστα τυχαίο το γεγονός πως, ενώ τυπικά συζητούμε για την ποινική ευθύνη των Υπουργών, ουσιαστικά συζητούμε για την ποινική ευθύνη των τέως Υπουργών, δηλαδή για την ποινική ευθύνη της εκάστοτε αντιπολίτευσης η οποία πρέπει να προστατεύεται απέναντι στην εκάστοτε κοινοβουλευτική πλειοψηφία και τις ρεβανσιστικές διαθέσεις της που δεν αποκλείεται να υπάρχουν. . .

Και βέβαια, υπάρχει ανάγκη προστασίας των πολιτικών οργάνων του κράτους και όσων στελεχώνουν τα όργανα αυτά, απέναντι σε μία δικαστική δημαγωγία και αυθαιρεσία η οποία ως εξαιρετικό φαινόμενο εμφανίζεται και δεν μπορεί να αποκλειστεί στην πράξη.
'Αλλωστε ένα από τα μεγάλα θέματα που καλείται να αντιμετωπίσει η Αναθεώρηση του Συντάγματος, είναι ακριβώς η σχέση της πολιτικής με τη δικαστική εξουσία και η ροπή της δικαστικής εξουσίας να αντιπολιτεύεται την πολιτική εξουσία.


Ευ.Βενιζέλος: Για την Αναθεώρηση του 2001 (του ιδίου άποψη)

Η δεύτερη επίσκεψη στο Ζάππειο... (Του Πάσχου Μανδραβέλη) για το πολιτικό του ήθος και τη βουλιμία της εξουσίας του. Αξίζει η αναφορά του Πάσχου και για το πολιτικό του στίγμα :
" . . . Ηταν ο αρχιτέκτονας της πιο φλύαρης αναθεώρησης Συντάγματος που υπήρξε ποτέ στον κόσμο. Ο νομικός εγκέφαλος του εμπάργκο των Σκοπίων. Ο πολιτικός προϊστάμενος της πιο ακριβής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας που είδε ο τόπος. Ο υπουργός που έσπευσε να λογοκρίνει μια έκθεση ζωγραφικής. Ο συνταγματολόγος που συντάχθηκε με την αντισυνταγματική θέση στο ζήτημα των ταυτοτήτων. Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που αντιτάχθηκε σε κάθε εκλογίκευση της αντιπολιτευτικής τακτικής του ΠΑΣΟΚ κ.ά. Το μόνο πολιτικό στίγμα που εξέπεμψε με συνέπεια ήταν η προσεκτική ανάγνωση των δημοσκοπήσεων. Ποτέ δεν υπήρξε πολιτική πλατφόρμα Βενιζέλου. Μόνο πολλές λέξεις και μια αδιόρατη υπόσχεση καπατσοσύνης που κερδίζει εκλογές . . . "

Αυτός ο άνθρωπος παραμένει στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα στην ηγετική ομάδα ;

Είναι αυτός που συμβούλευε μόλις χθές τον υπόδικο Παυλίδη ότι κακώς τίμησε με τη παρουσία του τον εισαγγελέα που του έβγαλε το κατηγορητήριο ;

Και παραμένει ακόμη στο ΠΑΣΟΚ ; Ο άνθρωπος που βλέπει μόνο τον εαυτό του και κανέναν άλλον;

Τότε ας υποστεί και άλλα χουνέρια η δημοκρατική παράταξη απ΄αυτόν όπως τότε που ΔΕΝ ήξερε περί του ασυμβίβαστου της Φώφης (γιατί ΔΕΝ τον ρώτησαν λέει να πει τη γνώμη του) Και όμως αυτός έχει λόγο ακόμη στο ΠΑΣΟΚ.

Νάσος Ζαγγογιάννης

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.