Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Η Παγκόσμια Τράπεζα καταγγέλλει το Ισραήλ...

Δεν δίνουν ούτε νερό, την πηγή ζωής, στους Παλαιστίνιους!

Έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας (World Bank) καταγγέλλει το Ισραήλ για αποκλεισμό των Παλαιστινίων από τους υδάτινους πόρους
.
Του Νίκου Κλειτσίκα
. .
Οι Παλαιστίνιοι έχουν δικαίωμα πρόσβασης στο ελάχιστο, μόνον σε ποσοστό ¼ από το δικαίωμά τους και δεν αρκεί ούτε για την επιβίωση…
Αυτή η καταγγελία περιέχεται στην Έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.
Πρόκειται για μια εγκληματική πολιτική, που ξεπερνάει τους βομβαρδισμούς, τις δολοφονίες, το αμείλικτο εμπάργκο σε φάρμακα, τρόφιμα…
Ούτε ο σατανικότερος νους δεν θα μπορούσε να συλλάβει ένα τέτοιο δολοφονικό σχέδιο εξόντωσης ενός λαού (και δεν λαμβάνουμε υπόψη καταγγελίες για διαρροή καρκινογόνων ουσιών στα ύδατα που καταναλώνουν οι Παλαιστίνιοι και τις επιπτώσεις από τους βομβαρδισμούς με όπλα μαζικής καταστροφής).
Η Έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας,* με τον τίτλο “Assessment of Restrictions on Palestinian Water Sector Devolpment”, στο κεφάλαιο με θέμα τους υδάτινους πόρους της Δυτικής Όχθης και της Γάζας - σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών -, καταγγέλλει τον αποκλεισμό των Παλαιστινίων από τους υδάτινους πόρους. Επίσης καταγγέλλει την παραβίαση των συμφωνιών του Όσλο (1995), που είναι ακόμη σε ισχύ.
Ειδικότερα επισημαίνει:
«Από το 2000, οι απαγορεύσεις κίνησης και πρόσβασης στα εδάφη των Παλαιστινίων, η χρήση και διαχείριση του νερού, που έχει επιβάλει το Ισραήλ, έχουν καταστήσει αδύνατη την πρόσβαση στους υδάτινους πόρους, στην συντήρηση ή και ανάπτυξη του συστήματος ύδρευσης…»
Παρότι η Έκθεση, η πρώτη γι’ αυτό το ζήτημα, περιορίζεται στην απλή απεικόνιση της σημερινής εγκληματικής κατάστασης, δεν διευρύνει στον τομέα της παραβίασης του διεθνούς δικαίου και πόσο μάλλον στις μεθόδους που μόνο με τα κρεματόρια του Χίτλερ μπορούν να συγκριθούν.
Για να γίνει κατανοητό, δεν είναι μόνον η απαγόρευση κίνησης των Παλαιστινίων στα εδάφη τους, που προκαλούν τη στέρηση των υδάτινων πόρων, ή ακόμη περισσότερο η εγκληματική πολιτική του πλήρους αποκλεισμού της Γάζας, αλλά η συνεχής και αδιάκοπη κλοπή ύδατος από το Ισραήλ, για να τροφοδοτεί με νερό τους παράνομους εποικισμούς (βλέπε χάρτη με το επονομαζόμενο «οδικό δίκτυο». Κάντε κλικ επάνω στο χάρτη για να μεγαλώσει). Έτσι, η Παγκόσμια Τράπεζα περιορίζει την παράνομη συμπεριφορά του Ισραήλ σε “τεχνικά” ζητήματα. Δηλαδή, εντοπίζει τη «λύση» για την εγκληματική πολιτική του σιωνιστικού-ναζιστικού καθεστώτος, σε ζητήματα «ασύμμετρης ανάπτυξης»…
Και μπροστά σ’ αυτή την «κατάσταση» η «πολιτισμένοι» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των μειονοτήτων, της ελευθερίας έκφρασης ιδεών… σιωπούν ένοχα.
Κι αυτή η σιωπή, μαζί με τον αποκλεισμό που έχουν επιβάλλει στο ναζιστικό στρατόπεδο 1,5 εκατομμυρίων ανθρώπων στη Γάζα, τους θέτει στο ειδώλιο, μαζί με το Ισραήλ, για παραβίαση κάθε στοιχειώδους αρχής διεθνούς δικαίου.
Έτσι, μπροστά στις ευρωεκλογές του Ιούνη, τα δημοκρατικά ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα οφείλουν να λύσουν κι αυτά την ένοχη σιωπή τους. Δεν θα τα περισώσουν οι γενικόλογες διακηρύξεις και αόριστες εκκλήσεις - τηρώντας ίσες αποστάσεις μεταξύ θύτη και θύματος -, για βοήθεια στη Γάζα.
Θα σταθούν στο ύψος της ιστορικής παράδοσης που έχει η ευρωπαϊκή αριστερά, ή θα συνεχίσουν να εκτελούν τις πολιτικές των ΗΠΑ;
Μπορεί, έστω και τώρα, η ευρωπαϊκή αριστερά να καταγγείλει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αποκλεισμό της Γάζας;
Μπορεί, έστω και τώρα, η ευρωπαϊκή αριστερά ν’ αναγνωρίσει τη νόμιμη εκλεγμένη κυβέρνηση του Παλαιστινιακού λαού;
Ίσως είναι αργά… οι λαοί έχουν ξεπεράσει τις προσκυνημένες πολιτικές ηγεσίες…
* Το πλήρες κείμενο της Έκθεσης: WEST BANK AND GAZA, ASSESSMENT OF RESTRICTIONS ON PALESTINIAN, WATER SECTOR DEVELOPMENT (April 2009)

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.