Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Χαστούκι Σωτ.Μπάγια στον Γ.Σανιδά, που «δεν δικαιούται να υποκαθιστά και να αντιποιείται το ρόλο και τις αρμοδιότητες άλλου εισαγγελέα...


Χαστούκι Σωτ.Μπάγια στον Γ.Σανιδά, που «δεν δικαιούται να υποκαθιστά και να αντιποιείται το ρόλο και τις αρμοδιότητες άλλου εισαγγελέα και να υποκαθιστά την κρίση και τη συνείδησή του»


Ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων έριξε νέο χαστούκι στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τονίζοντας ότι αντιποιείται το ρόλο και τις αρμοδιότητες των εισαγγελέων, την κρίση και τη συνείδησή τους, κάτι που συνιστά θεσμική παρέκκλιση, καθώς δεν είναι γενικός εισαγγελέας.

Συγκεκριμένα και μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο Σωτ.Μπάγιας, που έχει ήδη στο παρελθόν διωχθεί και διοικητικά με παρέμβαση Σανιδά για την κριτική του στις μεθοδεύσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα στη Δικαιοσύνη, επετέθη και πάλι στον Γ.Σανιδά, με αφορμή την νέα παρέμβασή του προκειμένου να μην φτάσουν στη Βουλή φάκελοι του Βατοπεδίου που εμπλέκουν υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν είναι γενικός εισαγγελέας, άρα δεν δικαιούται να υποκαθιστά και να αντιποιείται το ρόλο και τις αρμοδιότητες οποιουδήποτε άλλου εισαγγελέα, πολύ δε περισσότερο να υποκαθιστά την κρίση και τη συνείδηση κάθε αρμόδιου εισαγγελέα για συγκεκριμένη υπόθεση», τόνισε ο κ.Μπάγιας.

Κάνουν τον... Κινέζο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο κορυφαίος συνταγματολόγος Ν.Αλιβιζάτος σχολιάζοντας τις μεθοδεύσεις Σανιδά σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό, ήταν ιδιαίτερα καυστικός.

Το συγκεκριμένο άθρθο του Συντάγματος (για την αμελλητί *παραπομπή των φακέλων στη Βουλή) δεν επιδέχεται ερμηνείες. Είναι σαν να ερμηνεύει κάποιος το άρθρο για την τετραετή θητεία της κυβέρνησης χρησιμοποιώντας όχι το χριστιανικό αλλά το κινεζικό ημερολόγιο, είπε χαρακτηριστικά.

Κατά συνέπεια, η στάση του Γ.Σανιδά είναι «ελεγκτέα ...

Το Σύνταγμα λέει ότι αν προκύψουν στοιχεία εναντίον υπουργών για αδικήματα που διέπραξαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, αυτά διαβιβάζονται αμελλητί στη Βουλή από αυτόν που διενεργεί την ανάκριση, την προανάκριση ή την εξέταση, όχι από κάποιον τρίτο ... Η ανάμειξη συνεπώς του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου δεν είναι νόμιμη ιδίως όταν ασκείται βέτο, όπως φαίνεται να ασκείται» συμπλήρωσε.

Δεσμεύεται... αυτοβούλως ο Καρούτσος

Μάλιστα, ο κ.Αλιβιζάτος εκτίμησε ότι οι επιλογές Σανιδά δεν δεσμεύουν επ' ουδενί προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Κυρ.Καρούτσο: «Φυσικά και δεν δεσμεύει. Όχι απλώς μπορεί να το στείλει, αλλά κατά την προσωπική μου γνώμη εφόσον είναι πεπεισμένος ότι υπάρχει ανάμειξη υπουργών οφείλει να το στείλει στη Βουλή».

Ο ίδιος ο κ.Καρούτσος πάντως δεν φάνηκε να ανησυχεί για την σκληρή κριτική σχετικά με τις νέες μεθοδεύσεις στην υπόθεση του Βατοπαιδίου, καθώς με νέες δηλώσεις του επέμεινε ότι ο κ.Σανιδάς ενήργησε ορθά και στο πλαίσιο του νόμου...

* ΣΗΜ: βλέπε αμελλητί >εδώ<

Σχετικά θέματα
: «Οι χειρότερες στιγμές της Δικαιοσύνης»
Παραβίαση του Συντάγματος καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ μετά την παρέμβαση Σανιδά, «δεν μας εξέπληξε», λέει το ΚΚΕ, για δικαστικούς που γίνονται πολιτικοί έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ο Γ. Σανιδάς "νομικό πλυντήριο" των σκανδάλων της ΝΔ»

Απολογία από τον Σανιδά
Σε μια προσπάθεια «αθώωσης» των υπουργών «ξεχνά» ότι η Βουλή είναι αρμόδια να κρίνει τα πολιτικά πρόσωπα. Φτάνει δε στο σημείο να αφήσει μομφή κατά των 4 εισαγγελέων
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.