Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Επιστολή προς τους (εναπομείναντες) συντρόφους μου στο Ε.Α.Ρ.


Αυτοσκοπός, η νίκη των ιδεών μας!
και όχι η συμμετοχή του Ε.Α.Ρ. σε εκλογές...


Συνελληνίδες συνέλληνες, συντρόφισες και σύντροφοι του Ε.Α.Ρ.

Ήταν Αύγουστος του 2006 όταν όλοι μαζί, με μία κοινή απόφαση, ιδρύσαμε το Ελληνικό Ανανεωτικό Ρεύμα (Ε.Α.Ρ.).
Ένα πατριωτικό και αμεσοδημοκρατικό πολιτικό κίνημα που εξέφραζε την ιδεολογία του Διαφωτισμού (Ιακωβινισμού) και εμπνεόταν από το αξιακό σύστημα του Ελληνισμού (Δημοκρατία, Ορθός Λόγος, Αμφισβήτηση). Και π
ολύ σύντομα οι πρώτοι 220 ιδρυτές καταφέραμε και γίναμε χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα, πράγμα που φάνηκε και από τις ανοιχτές πολιτικές μας συγκεντρώσεις όπου έγιναν και από την ενεργό συμμετοχή άξιων συμπολιτών στις δράσεις μας.
Οι λόγοι που μας ανάγκασαν να ιδρύσουμε το Ε.Α.Ρ. ήταν αφενός μεν η πολιτική αναγνώριση του Ελληνισμού ως κοσμοθεωρίας και αφετέρου η προβολή και προάσπιση ιδεών και αξιών που το ΠΑΣΟΚ, κατά την περίοδο του "εκσυγχρονισμού" του, είχε απεμπολίσει.
Ωστόσο, εξ αρχής είχαμε πει, ότι το Ε.Α.Ρ. δεν θα συμμετείχε σε εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά θα επιλέγαμε άλλες οδούς πολιτικής πίεσης. Αυτή ήταν η ιδρυτική μας πολιτική απόφαση, η οποία αναφέρει:
Το «Ελληνικό Ανανεωτικό Ρεύμα» (Ε.Α.Ρ.) είναι πολιτισμικό κίνημα, πολιτικής και κοινωνικής παρέμβασης, με κατατεθειμένη ιδρυτική δήλωση στον Άρειο Πάγο ως πολιτικό κόμμα και λειτουργεί σήμερα ως Πολιτικός Φορέας.
Μετά τη διεξαγωγή του Συνεδρίου του, όπως αυτό ορίζεται στο καταστατικό του (άρθρο 16), το «Ελληνικό Ανανεωτικό Ρεύμα» (Ε.Α.Ρ.) θα εξετάσει τη δυνατότητα καθόδου του σε εκλογικές αναμετρήσεις ως παραδοσιακό πολιτικό κόμμα. Έως τότε όμως θα λειτουργεί κανονικά ως Πολιτικός Φορέας και ως μαζική κίνηση άσκησης πίεσης στους σημερινούς και αυριανούς κυβερνώντες, στο πλαίσιο των καταστατικών του αρχών και στόχων.

Η πίεση θα ασκείται με στόχο την επανελλήνιση και την λογική διαχείριση του δημόσιου και ιδιωτικού καθημερινού βίου, σύμφωνα με τις αρχές του Αρχαιοελληνικού Ανθρωπισμού και του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού.Το «Ελληνικό Ανανεωτικό Ρεύμα» (Ε.Α.Ρ.) πρεσβεύει πολιτικά την Άμεση Δημοκρατία, για την πραγμάτωση της οποίας θα καταθέσει σύντομα μία ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση.
Στα πλαίσια επίσης αυτής ακριβώς της Άμεσης Δημοκρατίας, το «Ελληνικό Ανανεωτικό Ρεύμα» (Ε.Α.Ρ.) θα διαμορφώσει τις πλήρεις πολιτικές προτάσεις του για όλα τα ζητήματα του δημόσιου και ιδιωτικού καθημερινού βίου, μέσα από μία μακρά και σοβαρή διαδικασία συνδιαμόρφωσης, στην οποία θα συμμετάσχουν ενεργά όλα τα (100) μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κινήματος.
Η κάθε πολιτική πρόταση που θα ολοκληρώνεται, θα δημοσιεύεται με ειδικό Δελτίο Τύπου και θα αναρτάται στην επίσημη ιστοσελίδα του κινήματος. (http://www.ear-hellas.gr/)
Και όλα τα μέλη της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής του Ε.Α.Ρ. γνωρίζουν πάρα πολύ καλά για ποιους ακριβώς λόγους επιλέξαμε την αποχή από τις εκλογικές αναμετρήσεις, οπότε δεν χρειάζεται να αναφερθώ παραπέρα.
Έκπληκτος ενημερώθηκα από την ιστοσελίδα του Ε.Α.Ρ., ότι την Κυριακή 26 Απριλίου 2009 θα συνεδριάσει ό,τι απέμεινε από την Κ.Ε. του Κινήματος για να αποφασίσει την κάθοδό του στις επερχόμενες ευρωεκλογές! Ως ένας από τους τρεις εμπνευστές του Ε.Α.Ρ. (οι άλλοι δύο είναι οι σύντροφοι Βλάσης Ρασσιάς και Βασίλης Λεμοντζόγλου), ως πρώην γραμματέας διαφωτισμού και μετέπειτα οργανωτικού του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος αλλά και ως συντάκτης του Καταστατικού του Ε.Α.Ρ. αισθάνομαι την ιστορική ευθύνη να παρέμβω και να πω τα εξής δύο:

1ον: Σύντροφοι, δεν μπορείτε να αποφασίσετε καμιά αυτόνομη ή συνεργαζόμενη κάθοδό σας σε οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση. Κάτι τέτοιο μπορεί να το ψηφίσει μόνο το συνέδριο, το οποίο προβλέπεται να συγκλιθεί ή τον Σεπτέμβριο του 2010 ή του 2012 (άρθρο 16, παράγραφοι 3 και 4) και χρειάζεται 1.000 συνέδρους!

2ον: Σύντροφοι! Δεν έχετε καμία νομιμοποίηση, πολιτική, ιδεολογική, ηθική ή καταστατική να προχωρήσετε σε άμεση δημόσια καταμέτρηση των δυνάμεών μας, αφού οι ψηφοφόροι σας θα είναι ελάχιστοι και οι ψήφοι σας δεν θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές δυνάμεις του Διαφωτισμού (Ιακωβινισμού) και Ελληνισμού που ίδρυσαν το Ε.Α.Ρ., οι οποίες πλέον στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν στελεχώνουν το Ε.Α.Ρ. Το μόνο που θα καταφέρετε σε πιθανή σας -αντικαταστατική- κάθοδο σε εκλογές είναι να "μετρηθεί" ο Ελληνισμός - Διαφωτισμός ως μία αμελητέα πολιτική δύναμη. Με αυτόν τον τρόπο θα υπηρετήσετε τις δυνάμεις του σκοταδισμού, της ολιγαρχίας, της αντίδρασης και της θεοκρατίας!

Αλλά επειδή βλέπω, ότι πλέον ο Ορθός Λόγος δεν κατοικεί στα γραφεία της οδού Ακαδημίας, αναλαμβάνω την πολιτική και ιστορική ευθύνη να καλέσω ανοιχτά, όλους τους συντρόφους μου (που ακόμα δεν το έχουν πράξει), να ενταχθούν ή να επιστρέψουν πάραυτα στις τάξεις του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, το οποίο πλέον έχει υιοθετήσει τα δύο βασικά μας πολιτικά αιτήματα για Φορολόγηση της Εκκλησίας και Σεισάχθεια!

Στην αλαζονική σας επιθυμία για συμμετοχή σε εκλογές, που θα έχει ως αποτέλεσμα να εκθέσετε ανεπανόρθωτα τον ιδεολογικό μας χώρο και να τον θέσετε στο περιθώριο της πολιτικής ζωής του τόπου, επισημαίνω ότι ήδη το 70% των μελών και στελεχών που συμμετείχαν στο Ε.Α.Ρ. έχουν ήδη επιστρέψει στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα!

Και για να προλάβω τους χαιρέκακους ολιγαρχικούς θεοκράτες που θα επικαλεστούν τις πιθανές σας ελάχιστες ψήφους για να πλήξουν τις ιδέες και τις αξίες μας (για τις οποίες αγωνιζόμαστε και όχι για τα οφίτσια), επισημαίνω ότι οι ιδέες του Διαφωτισμού δεν κατοικούν πλέον -προς μεγάλη μου λύπη και απογοήτευση- στο Ε.Α.Ρ., παρά μόνο η γραφικότητα και η ύβρης, την οποία παλιοί μου σύντροφοι θα προκαλέσετε και θα υποστείτε! Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες!

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.