Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Που βρίσκονται τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στον Τηλεμαραθώνιο της ΕΡΤ, για τη Γάζα;

:

"Αναχωρεί σήμερα για το Μιλάνο πολυπληθής αποστολή, για να συμμετέχει στο 7ο Διεθνές Συνέδριο για το:«
Δικαίωμα στην Επιστροφή»

Το Συνέδριο θα γίνει το Σάββατο 2 Μάη και θα έχουμε συνεχή ενημέρωση.

- Hope for Gaza Convoy - Νέο Κονβόι αλληλεγγύης με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα

- 7ο Διεθνές Συνέδριο για το «Δικαίωμα στην Επιστροφή»
Σχόλιο:

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τις οποίες χαρακτηρίζουμε "ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ" (ΟΧΙ με την έννοια της αποκλειστικότητας, αλλά με την δημοσιοποίηση της είδησης), λόγω της συνήθους σιωπής (αποσιώπησης καλύτερα) των (παγκοίνως γνωστό) διαπλεκόμενων ΜΜΕ, εκτός από το κομβόι που ξεκίνησε από το Λονδίνο και έσπασε τον αποκλεισμό της Γάζας, το οποίο είχε οργανώσει ο Άγγλος βουλευτής George Galloway, θα ξεκινήσει και μια νέα αποστολή βοήθειας από την Ευρώπη,στην οποία θα έχει μεγάλη και ενεργή συμμετοχή και η Ελλάδα.

Σύμφωνα λοιπόν με τις παραπάνω (για μας αξιόπιστες πηγές) Ξεκίνησε ήδη το ένα Βαν από τη χώρα μας, το οποίο είναι προσφορά -δωρεά- Ελλήνων ακτιβιστών και του συνδέσμου της "Ελληνοπαλαιστινιακής Φιλίας", το οποίο μετά τη λήξη του 7ου Διεθνούς Συνεδρίου για το «Δικαίωμα στην Επιστροφή», που θα διεξαχθεί στο Μιλάνο (2 Μάη 2009), θα μεταφερθεί με πλοίο από την Ιταλία με το κομβόι αλληλεγγύης για τη Γάζα.

Το κομβόι αυτό θα αποτελείται: από Ευρωπαίους βουλευτές, εκπρόσωπους ανθρωπιστικών οργανώσεων και ενεργούς πολίτες, οι οποίοι θα συνοδεύσουν στη Γάζα τα προσφερόμενα οχήματα με την ανθρωπιστική βοήθεια (βαν και 20 ασθενοφόρα), μέσω Αλεξάνδρειας Αιγύπτου για να μπουν στη Γάζα.

Σημειώνεται επίσης και η γενναία προσφορά των ΤΕΙ, ενός σύγχρονου μηχανήματος Καρδιογράφου για τις ανάγκες του νοσοκομείου της Γάζας.

Τα ονόματα που θα συνοδεύσουν το κομβόι, αν και είναι γνωστά σε μας από σήμερα, για λόγους δεοντολογίας, θα τα δημοσιοποιήσουμε σε άλλη ανάρτηση (για να είμαστε εντελώς σίγουροι - σε περίπτωση τυχόν αλλαγής σχεδίου)

Η αγάπη του Ελληνικού λαού, με την ηθική συμπαράσταση και την υλική υποστήριξη, στο φίλο λαό της Παλαιστίνης, έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μας. Οι μεμονωμένες κινήσεις που γίνονται, όπως αυτή που περιγράφουμε παραπάνω, έχει θετικά αποτελέσματα όπως είχαν και αυτά της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η οποία φρόντισε με δικά της μέσα να φτάσει τη βοήθεια στο προορισμό της.

Εδώ όμως προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά για την επίσημη κυβερνητική βοήθεια και τους λεγόμενους τηλε-μαραθώνιους των ΜΜΕ.

Αλήθεια μας είπαν για αυτή τη οικονομική βοήθεια αλλά και την υλική αν έφτασε στο προορισμό της; Το "πότε" το "πως" και το "σε ποιον δόθηκε" ;

Μπορεί κάποιος υπεύθυνος σήμερα να μας πει με πειστικό τρόπο, χωρίς ηχηρές δηλώσεις και τυμπανοκρουσίες:

Που βρίσκονται τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στον Τηλεμαραθώνιο της ΕΡΤ, για τη Γάζα;

Τι περιμένει η κυβέρνηση; . . . τις εντολές της ισραηλινής κυβέρνησης;

Οι προοδευτικοί φορείς, οι συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και τόσων άλλων φορέων τι αναμένουν; . . . Μήπως τις εντολές της κυρίας Μητσοτάκη-Μπακογιάννη-Κούβελα;


Τα κόμματα τι περιμένουν; τα μεγάλα συνδικάτα, οι πολιτικές νεολαίες, ο λεγόμενος πανεπιστημιακός κόσμος ... άλλοι φορείς και οργανώσεις, τα ίδια τα ΜΜΕ, που εκτός από τη τηλεθέαση και τα διαφημιστικά διαλείμματα, έχουν κάτι άλλο να μας πουν για το που πήγε αυτή η βοήθεια ή αν τελικά ξέρουν ότι έφτασε τελικά στο προορισμό της;

Ρωτάμε πήγαν ; και αν τελικά ΔΕΝ πήγαν που είναι σήμερα;

Κάποτε πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε σαν κοινωνία και να απαιτούμε να έχουμε ακριβή ενημέρωση. Με στοιχεία και αποδείξεις που να μας πείθουν.

Δηλαδή, αν αυτά τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, από το υστέρημα του Έλληνα πολίτη, από παιδάκια των δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων...παραμένουν σε κάποιον λογαριασμό . . . πότε θα σταλούν;

ΟΤΑΝ ΕΞΟΝΤΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ, τότε θα βγαίνουν δάκρυα συμπαράστασης; και ψευτικής αλληλεγγύης;

Έχει χαθεί η μπέσα σε αυτή τη χώρα. Κάποτε υπήρχε ο λόγος τιμής. Σήμερα έχουμε αλλάξει ως κοινωνία. φτάσαμε στη ψυχρή λογική του "νόμιμου και ηθικού".

Η δεξιά διακυβέρνηση μας έφερε μέσα από την κοροϊδία του "Σεμνά - ταπεινά και Νόμιμα -Ηθικά" και της δήθεν αξιοπιστία τους, μία πρωτόγνωρη ανασφάλεια, έναν ανεξήγητο φόβο, αλλά πάνω από όλα μας έκανε να χάσουμε την εμπιστοσύνη μας, το ελληνικό εκείνο γνώριμα της φυλής μας "το έχω λόγο και τον κρατάω", βλέπουμε με άλλα μάτια (καχύποπτα) τον κάθε συνάνθρωπό μας. Για όλα θέλουμε αποδείξεις.

Ο ιστοχώρος αυτός ΔΕΝ έχει συνηθίσει να κατηγορεί ή να αφήνει αιχμές για κανέναν. Αποδείξεις ζητάμε . . . μία έγκυρη και υπεύθυνη πληροφόρηση, η οποία βέβαια ΔΕΝ θα μας επαναφέρει τη χαμένη μας αθωότητα και το ευκολόπιστο των πλάνων λόγων, αλλά εκεί που φτάσαμε πρέπει να μας πείσουν με αποδείξεις, ΟΧΙ με καθησυχαστικά λόγια αλλά με ατράνταχτα τεκμήρια.

ΔΕΝ πάει πολύς χρόνος με το παιδάκι που πέθανε ...και η τράπεζα δέσμευσε τα χρήματα από την οικογένεια. Το τι έγινε τότε και το πως, ΔΕΝ έχει σημασία τώρα πια. Αυτό που θυμίζει αυτή η θλιβερή ιστορία είναι ότι ένας Έλληνας πολίτης χάθηκε από έλλειψη ευαισθησίας, οργάνωσης και λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού. Αυτό που μάθαμε ήταν η αναλγησία μιας τράπεζας. . .(δηλ. μια φοράδα σε αλώνι κάποτε κλπ)

Πότε ΔΕΝ μαθαίνουμε τη συνέχεια. Τα ΜΜΕ φροντίζουν να μας δείχνουν κάτι παραπάνω από αυτό που έπαψε να ενδιαφέρει την AGB ή κάποιους άλλους!!!

Ελπίζω να λάβουμε μία απάντηση. Τα blogs τα διαβάζουν αυτοί που πρέπει να μας ενημερώσουν. Ελπίζουμε να μας δώσουν μια πειστική απάντηση.

Νάσος Ζαγγογιάννης

Σχετικά θέματα:
Hope for Gaza Convoy - Νέο Κονβόι αλληλεγγύης με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.