Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Η έλλειψη σταθερής πολιτικής και η αναξιοπιστία των τελευταίων κυβερνήσεων της χώρας μας, έχει σαν αποτέλεσμα να σύρεται πίσω από τετελεσμένα..


Τη Σάμο και του Φούρνους επισκέφθηκε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος σήμερα μεταβαίνει στο Αγαθονήσι.

Ο κ. Παπανδρέου άσκησε σκληρή κριτική στη ΝΔ για κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος «με τις άγονες πολιτικές της» όπως είπε για να υπογραμμίσει..." Το μήνυμα το δικό μας από την άγονη γραμμή, είναι ότι είμαστε αποφασισμένοι να εγγυηθούμε το δικαίωμα του κάθε Έλληνα πολίτη στην πρόσβαση σε σωστές υπηρεσίες, Υγείας, Παιδείας, Συγκοινωνιών, ευημερίας, ανάπτυξης και ποιότητας ζωής".

Και πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου «μπορούμε να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα δεν είναι άγονη γραμμή, αλλά χώρα παραγωγική με αξίες, αρκεί να υπάρχει ευνομούμενη πολιτεία».

«Δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ με τις άγονες πολιτικές της κατάφερε να κατασπαταλήσει το δημόσιο χρήμα και να λεηλατήσει τα χρήματα του ελληνικού λαού και έτσι να διευρύνει την ψαλίδα της ανισότητας», πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι «αντί να κατανείμει δίκαια τον εθνικό πλούτο, κατάφερε να απαξιώσει τα δημόσια αγαθά, το εισόδημα της ελληνικής οικογένειας και αυτό ακόμα το κύρος της πατρίδας μας».

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίησης και κατοίκους των Φούρνων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί, με κύριο την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, την υγεία και τις υποδομές.

Προσφωνώντας τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο δήμαρχος Φούρνων Γιάννης Μαρούσης ανέφερε ότι η επιβίωση στο νησί είναι δύσκολη και ζήτησε την υποστήριξη του Γ. Παπανδρέου, «όταν γίνει πρωθυπουργός», για την ανάπτυξη των υποδομών, για την βελτίωση των συγκοινωνιών και την βελτίωση των δομών υγείας.

Από την πλευρά του ο νομάρχης Σάμου Εμμανουήλ Κάρλας αναφέρθηκε κι αυτός στην ακτοπλοϊκή σύνδεση, στην ενεργειακή αυτονομία του νησιού και την δημιουργία περιφερειακού ιατρείου, όπως και την κατασκευή ελικοδρομίου στο νησάκι Θύμαινα.

Σε αντιφώνηση του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι βρέθηκε εδώ για να τονίσει την στήριξη του στα δικαιώματα των κατοίκων στην υγεία, τις συγκοινωνίες και την παιδεία, επισημαίνοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο, αύριο κιόλας, να βοηθήσει την ανάπτυξη διαδικτυακών υπηρεσιών στο νησί ώστε να βοηθηθεί η Παιδεία άλλα και η τηλεϊατρική».

Οι κάτοικοι των Φούρνων δώρισαν στον κ. Παπανδρέου προϊόντα της γής τους, που, όπως είπε ο δήμαρχος, «είναι η ψυχή μας»,
ο δε Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τους ευχαρίστησε ακόμα μια φορά για την υποδοχή που του επεφύλαξαν και κατέληξε λέγοντας ότι «θα είμαστε δίπλα σας και τώρα και αύριο ως κυβέρνηση». [πηγή: ΚΑΛΗΜΕΡΑ]

Σχετικά θέματα:

Tο Αγαθονήσι επισκέπτεται ο Γιώργος Παπανδρέου (02-05-2009)
Αθήνα Προηγούμενο άρθρο: Σκληρή κριτική του Γ.Παπανδρέου κατά της κυβέρνησης από τους Φούρνους (1/5/2009) Στο Αγαθονήσι θα βρεθεί το Σάββατο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, όπου θα συναν.. In.gr [Μέσω: cebil.gr]

Επίσκεψη Παπανδρέου στο Αγαθονήσι (Antenna)

Περιοδεία Γ. Παπανδρέου στο Ανατολικό Αιγαίο (Kathimerini)

Περιοδεία Γιώργου Παπανδρέου σε ακριτικά νησιά την Παρασκευή και το Σάββατο (In.gr)

Περιοδεία Γ. Παπανδρέου σε ακριτικά νησιά (Antenna)

Σχόλιο: Η επίσκεψη αυτή έχει εκτός από ουσιαστικό, που είναι το ενδιαφέρον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τα ακριτικά νησιά μας, και συμβολικό χαρακτήρα, με ένα ξεκάθαρο μήνυμα, με πρώτους τους γείτονες μας ως αποδέκτες.

Το πρώτο αυτό μήνυμα δόθηκε από τον ίδιο το Πρόεδρο της Δημοκρατίας επισκεπτόμενος το Φαρμακονήσι.

Πριν από αυτή την επίσκεψη ο Δημήτρης Καραμήτσας*, είχε γράψει:
Σημ: (*)Δικηγόρος, Αντιπρόεδρος του Ν.ΙΝΚΑ.
ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ - ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ ( ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΗΤΣΑΣ) ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ - ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ ( ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΜΗΤΣΑΣ) nasosgr-zangi
Η Ελληνική κυβέρνηση ανύπαρκτη ουσιαστικά και μεταπράτης των μεγάλων συμφερόντων ιδιωτικών και κρατικών κρύβεται και βρίσκεται πάντα στην ουρά των εξελίξεων.


Διαβάζουμε στο MegaTV: "Τουρκικές προκλήσεις πάνω από το Φαρμακονήσι"

." . .Πεντακόσια μέτρα πάνω από το Φαρμακονήσι πέταξαν την Τρίτη το πρωί τουρκικά μαχητικά, σε μια ακόμα επίδειξη προκλητικότητας. . ."

Ο συγγραφέας, Σάββας Δ. Βλάσσης, έγραψε στο βιβλίο του
"IMIA 1996-2006 Αποκαλύψεις". διαβάστε ένα μικρό απόσπασμα :

"ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ 27-4-1997 ΕΝΑ «ΑΣΗΜΑΝΤΟ» ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ".

Για τους υποψιασμένους και καλά σκεπτόμενους Έλληνες, που βλέπουν τα πράγματα ψύχραιμα και ρεαλιστικά, χωρίς εθνικιστικούς και υπερφίαλους κομματικούς ανταγωνισμούς, οι οξύνσεις αυτές έχουν ένα μακρόπνοο και σταθερό διεκδικητικό πλαίσιο εξωτερικής πολιτικής από τη μεριά της Τουρκίας.

Η έλλειψη σταθερής πολιτικής και η αναξιοπιστία των τελευταίων κυβερνήσεων της χώρας μας, έχει σαν αποτέλεσμα να σύρεται πίσω από τετελεσμένα.

Για τους γνωρίζοντες η τουρκική πολιτική στηρίζεται στη πρόκληση και στην υποχώρηση. Είναι η Κεμαλική πολιτική η οποία ισχύει μέχρι σήμερα.
Το σκεπτικό είναι πολύ απλό: "προκαλώ και διεκδικώ, φτάνω σε αδιέξοδο υποχωρώ και ετοιμάζομαι για νέα πρόκληση".

Στην Ελλάδα η πολιτική γίνεται στο πόδι και στα καφενεία και τελειώνει στους άμβωνες σε ήχους πλάγιους με λιβάνια και κεριά και με κατάρες εναντίων των απίστων.

Η Τουρκία με έναν Κεμάλ κατόρθωσε να έχει το ίδιο κοσμικό σύνταγμα μέχρι σήμερα.

Η Ελλάδα, με υποτιθέμενη παιδεία και συνέχεια από τον Λυκούργο και το Σόλωνα, έχει ένα θεοκρατικό σύνταγμα που αλλάζει κατά το δοκούν και με συγκεκριμένες φωτογραφίες. Φτάσαμε στο σημείο με τη μισή βουλή από νομικούς και συνταγματολόγους να αριθμούμε και τα άρθρα ως "Χ" α,β και αργότερα με υποάρθρα γ.

Νομίζω ότι η προσπάθεια που έγινε τελευταία, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σήμερα από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, να δοθεί δηλ. ένα τέλος σε αυτή την ατέρμονη σκανδαλολογία και να ασχοληθούμε με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας, αρχίζοντας με συμβολικές επισκέψεις σε περιοχές που μέχρι τώρα (προσπαθούσαν να μας πείσουν και τις) χρωμάτιζαν γκρίζες, είναι ελπιδοφόρες.

Οι κινήσεις αυτές παρά το συμβολικό χαρακτήρα, δίνουν και τις προθέσεις και το στίγμα πορείας για μια νέα αρχή αποφασιστικής και κυρίαρχης πολιτικής.

Με το να ασχολούμαστε με τη σκανδαλολογία, την ανικανότητα και την αναξιοπιστία λόγων, βίου και πολιτείας της καταρρέουσας οσονούπω κυβέρνησης Καραμανλή παρατείνουνε περαιτέρω τη διάρκειά της.

Ο ψηφοφόρος έχει συνειδητοποιήσει ότι ο Καραμανλής έχει τελειώσει.
Αυτό που ζητάει είναι αποδείξεις σε αυτό που θα έρθει.

Εμείς σαν ιστοχώρος . . . είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. . .

Νάσος Ζαγγογιάννης.

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.