Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Οι αγρότες της Κρήτης ζητούν να πάρουν τα Υποσχεθέντα:«Όλο μας δίνουν υποσχέσεις. Σήμερα όμως θέλουμε να δούμε τον πρωθυπουργό αλλιώς δεν θα φύγουμε».

Περίπου 2000 αγρότες της Κρήτης (950 άτομα από Ηράκλειο), έφτασαν το πρωί με δύο πλοία στο λιμάνι του Πειραιά, ένα από το Ηράκλειο και ένα από τα Χανιά.
Αρκετοί ήρθαν και με Αεροπλάνα στο "Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος".

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές τους συνοδεύουν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης (νομάρχες, δήμαρχοι, βουλευτές και εκπρόσωποι φορέων της Κρήτης).

Τόπος συνάντησης η πλατεία Συντάγματος.

Οι Κρητικοί ήρθαν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα υποσχεθέντα, χωρίς τα αγροτικά τους μηχανήματα αυτή τη φορά για να αποδείξουν σε αυτή τη κυβέρνηση ότι επιδιώκουν το διάλογο και ΟΧΙ να δημιουργήσουν επεισόδια όπως τους κατηγόρησαν την άλλη φορά, με τους γνωστούς τραμπουκισμούς των ΜΑΤ στο λιμάνι του Πειραιά, με την ανοχή (προτροπή μάλλον), των εντολών στα σώματα καταστολής, του συντοπίτη τους υπουργού κ. Μαρκογιάννακη.

Μεγάλη Εντύπωση μου έκανε δήλωση, στο ραδιόφωνο του Real FM και στην Κάτια Μακρή, του αγροτό-συνδικαλιστή από το Ηράκλειο κ.Ντισπυράκη, ότι "τον παραπάνω υπουργό, η Κρήτη ΔΕΝ τον γνωρίζει. Για τη Κρήτη αυτός τελείωσε."

Άλλος αγρότης από το Ηράκλειο, ο Ανδρέας Ζησιμόπουλος δήλωσε την αποφασιστικότητά του στο City 99,5 να ΜΗΝ υποχωρήσουν αν ΔΕΝ δικαιωθούν. Συγκεκριμένα τόνισε ότι: «Όλο μας δίνουν υποσχέσεις. Σήμερα όμως θέλουμε να δούμε τον πρωθυπουργό αλλιώς δεν θα φύγουμε».

Σύμφωνα με ανάρτηση από το blog σίβυλλα :

"Τώρα κι ο Καραμανλής θα μάθει καλά τι εστί Κεγκέρογλου…"

"Από τη πρώτη στιγμή Μπροστάρης στους αγώνες των αγροτών της Κρήτης για το δίκιο τους, ο Βασίλης Κεγκέρογλου. Ο βουλευτής Ηρακλείου Κρήτης που δεν είναι βολευτής! Αυτή την ώρα… ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου, στις κινητοποιήσεις των αγροτών της Κρήτης σήμερα στο Σύνταγμα (6 Μάη 2009)"


Αποκλειστικές φωτογραφίες, πριν από λίγο από το Σύνταγμα και τις κινητοποιήσεις των αγροτών από την Κρήτη...

[Στην αριστερή φώτο: Φαίνεται ο βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου (Ηρακλείου Κρήτης) και ο βουλευτής Μιχάλης Τιμοσίδης (Νομού Καβάλας), που βρίσκονται δίπλα στους αγρότες και στη (δεξιά φώτο: ο βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου).]


Αυτή την ώρα στο πρωθυπουργικό γραφείο, επιδίδει Ψήφισμα τριμελής αντιπροσωπεία των αγροτών της Κρήτης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αθέτηση των πρόσφατων υποσχέσεών της, που αφορούν την άμεση οικονομική ενίσχυσή τους με 100 εκατομμύρια ευρώ. Οι Νομοί του Θεσσαλικού κάμπου έλαβαν σε χρήμα τις υποσχέσεις (φιλοδώρημα) από τους υπουργούς που περιμένουν τη ψήφο τους.

Το θέμα του αγροτικού ζητήματος, κατάντησε ρουσφέτι και συναλλαγή, αντί να μπορέσουμε να επιβιώσουμε ως χώρα με θεσμικές αλλαγές και τεχνοοικονομική υποστήριξη σε όλους τους αγρότες μας, δυστυχώς κάποιοι υπουργοί επιμένουν χωρίς αιδώ και φιλότιμο μόνο για τις περιφέρειές τους.

Και αυτό ΔΕΝ το γράφουμε με αντιπολιτευτικό μένος, εναντίων των "υπόψη υπουργών", αλλά μετά από δήλωση του αγροτό-συνδικαλιστή, από το Ηράκλειο κ.Ντισπυράκη, στην ίδια συνέντευξη με τη Κάτια Μακρή.
Συγκεκριμένα τόνισε ο κ.Ντισπυράκης: "Οι αγρότες του κάμπου από 30 ευρώ το στρέμμα πήραν 100, εμείς οι αγρότες της Κρήτης 9. Αυτό είναι κοροιδία και ΔΕΝ θα το αποδεχτούμε. ΔΕΝ έχουμε τίποτα με τους αγρότες του κάμπου της Θεσσαλίας αλλά με τη κυβέρνηση Καραμανλή".

Αργότερα θα επανέλθουμε με περισσότερα. Οι καιρικές συνθήκες αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολες (βρέχει).

Νάσος Ζαγγογιάννης.
==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.