Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Την Κυριακή, συμμετέχουμε, ψηφίζουμε, αποφασίζουμε


Το πολιτικό δίλημμα των ευρωεκλογών που αφορά την πορεία της χώρας έθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση του Κινήματος στο Ηράκλειο και κάλεσε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές της 7ης Ιουνίου και να αποφασίσουν οι ίδιοι για την σιγουριά, την προοπτική και την ελπίδα των παιδιών τους και των οικογενειών τους.

«Ψήφος στη ΝΔ, είναι ψήφος σε αυτούς που βύθισαν την Ελλάδα σε κρίση οικονομική, θεσμική, πολιτική, κρίση αξιών. Είναι ψήφος σε μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που μας εμπαίζουν όταν λένε ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη

ενώ στην πραγματικότητα οργανώνουν την συγκάλυψη» είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εξαπολύοντας τα βέλη του εναντίον της κυβέρνησης.

«Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ, είναι ψήφος για να αλλάξουμε ρότα και να μπούμε στο δρόμο της πράσινης ανάπτυξης, για την δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, για κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή, για μια πολιτεία που βάζει πρώτα τον πολίτη, που ανοίγει τον δρόμο για να αποκτήσει η χώρα σοβαρή και αξιόπιστη κυβέρνηση για να έχουμε επιτέλους μια ευνομούμενη πολιτεία» υπογράμμισε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου.

Απευθυνόμενος σε όσους δεν έχουν αποφασίσει ακόμη και σε όσους αν και ψήφισαν Ν.Δ έχουν απογοητευτεί είπε: «Η ψήφος είναι επιλογή, είναι δύναμη. Εμείς δεν σας βάζουμε απέναντί μας.. Σας θέλουμε μαζί μας! Ο αγώνας μας είναι και δικός σας. Η πατρίδα μας έχει δικαίωμα στο μέλλον! Εμείς ενώνουμε και δεν πολώνουμε».

Έθεσε πέντε εθνικούς στόχους ως προτεραιότητες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ:

Εξωτερική πολιτική που ξαναδίνει φωνή στην Ελλάδα.

Πράσινη ανάπτυξη με δίκαιη αναδιανομή πλούτου και εισοδήματος.

Δημόσια, δωρεάν και υψηλής ποιότητας παιδεία για όλους.

Κοινωνικό κράτος που διασφαλίζει δικαιώματα.

Δημοκρατική αναδόμηση του κράτους ώστε να λειτουργεί υπέρ του πολίτη.

Με πρώτη προτεραιότητα την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη στην Πολιτεία και στην πολιτική.

Με τον πολίτη, με τον άνθρωπο στο επίκεντρο της πολιτικής μας.

«Δεσμεύομαι ότι κάθε πράξη, κάθε σκέψη, κάθε απόφασή μου, θα υπηρετεί μόνον το δημόσιο συμφέρον. Πάνω και πέρα, από όλα και από όλους» είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκφράζοντας την απόφαση του να συγκρουστεί με μικρά και μεγάλα συμφέροντα και να βάλει ένα τέλος στις πελατειακές λογικές, στην ανομία και στην ατιμωρησία.

Στόχος των Ευρωπαίων σοσιαλιστών είναι να διεκδικήσουν:

Μια Ευρώπη που θα αναθεωρήσει το Σύμφωνο Σταθερότητας για να έχουμε δυνατότητες για μεγαλύτερες επενδύσεις στην παιδεία, στο κράτος πρόνοιας, στην πράσινη ανάπτυξη. Για να δημιουργήσουμε και εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε όλη την Ευρώπη.

Ένα Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Κοινωνικής Προόδου, που εγγυάται την ποιότητα στην κοινωνική πολιτική, την εκπαίδευση, τη δημόσια υγεία και ασφάλιση, για κάθε χώρα της Ευρώπης.

Την ενίσχυση της διαφάνειας στη διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων.

Την ενίσχυση της πρόσβασης των μικρομεσαίων στις πιστώσεις.

Μια Ευρωπαϊκή Χάρτα ένταξης των μεταναστών και των προσφύγων και τη διασφάλιση και των συνόρων μας.

Ένα Σύμφωνο Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, παράλληλα με το Σύμφωνο του Μάαστριχτ.

Μια Ευρωπαϊκή Ένωση σε ρυθμιστικό πόλο στην παγκόσμια σκακιέρα.

Τέλος απηύθυνε προσκλητήριο πανστρατιάς προς όλους τους πολίτες:

«ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑΣ! Απ' αυτό το προσκλητήριο της Δημοκρατίας .ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ! ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ. Με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο χέρι

και με το χαμόγελο της Νίκης και της Ελπίδας στο πρόσωπο».

Οι 22 υποψήφιοι Ευρωβουλευτές

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.