Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Διεθνές Συμπόσιο – International Symposium: Ιερουσαλήμ (2)

Το παραπάνω πρόγραμμα και οι ομιλητές είχαν συμφωνηθεί από πολύ καιρό.

Το μήνυμα που λάβαιναν οι διοργανωτές ήταν να ματαιωθεί το συνέδριο.
Οι λόγοι είναι οι γνωστοί.

Σε κάποιους ΔΕΝ συμφέρει η επιστροφή του περήφανου λαού στα πάτρια εδάφη.
Οι αιτίες είναι πολλές και παγκοίνως γνωστοί που έχουν να κάνουν με τη διαίρεση αυτού του λαού σε δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα και οι εκατέρωθεν έριδες με καταπάτηση της δημοκρατικής θέλησης της πλειοψηφίας του λαού της Παλαιστίνης με την ωμή παραβίαση που έχει να κάνει με την νόμιμη κυβέρνηση να είναι εξόριστη και πολλά από τα μέλη της να είναι ακόμη φυλακή.

Δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση της Ελλάδας ΔΕΝ έχει φωνή και σιωπά ένοχα, όπως ένοχα σιωπούν και πολλά από τα στελέχη της αντιπολίτευσης πειθόμενοι στις εντολές του διεθνούς διευθυντηρίου της Αμερικής που ελέγχεται άμεσα από το Ισραήλ.

Παρόλα αυτά το Διεθνές Συμπόσιο μέτρησε τους δυνατούς συμπαραστάτες του άρχισε κανονικά τις εργασίες του.

Συντονιστής, ο ιστορικός συγγραφέας και μέλος της Ελληνοπαλαιστινιακής φιλίας, Νίκος Κλειτσίκας, η συνδρομή του οποίου ήταν καταλυτική για τη Μεγάλη Επιτυχία αυτού του Συμποσίου στη χώρα μας, ο οποίος φρόντισε με απόλυτη συμφωνία των οργανωτών να συμπληρωθούν οι "απουσίες" χωρίς καν να διαφοροποιηθεί το πάνελ των ομιλητών.

Το συμπόσιο αυτό το μετέδιδαν ζωντανά τα Αραβικά κανάλια και η οργανωτική επιτροπή μέσω του δικτύου θα εκδώσει ολόκληρη τη διαδικασία σε DVD.

==============================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.