Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Ο Επιχειρηματίας Βασίλης Μπρέκος καταγγέλλει πρώην Υπουργό της Νέας Δημοκρατίας (4)

.
Στις 26-7-2009 δημοσιεύτηκε το:


Στα δικαστήρια αλλά και στην Βουλή...
Press-GR
...η εξέλιξη της διαμάχης για "το χρέος των 280.000 ευρώ" του Γ. Αλογοσκούφη. Τα 120 Δελτία Αποστολής, η μαρτυρία Ζαγορίτη και η εκκρεμότητα της βουλευτικής ασυλίας για τα μη πολιτικά αδικήματα!
.
Του Γιάννη Δαίδαλου
.
Στις αίθουσες των δικαστηρίων αλλά και της Βουλής θα συνεχιστεί το θέμα που δημιουργήθηκε μεταξύ του επιχειρηματία Βασίλη Μπρέκου και του υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη για το χρέος των 280.000 ευρώ.
Θυμίζω ότι ο κ. Μπρέκος είχε στείλει εξώδικο στον υπουργό υποστηρίζοντας ότι στις εκλογές του 2004 η εταιρεία που εκπροσωπεί είχε αναλάβει την ταχυδρομική καμπάνια του κ. Αλογοσκούφη. Και ότι η εργασία αυτή στοίχισε 280.000 ευρώ αλλά δεν πληρώθηκε ποτέ.
Ο κ. Αλογοσκούφης αρνήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη και γνώση του θέματος. Ο διευθυντής του Γραφείου του Σωτ. Νικολαρόπουλος, που είχε χειριστεί το θέμα, κατέθεσε αγωγή σε βάρος του κ. Μπρέκου με δικηγόρο τον κ. Δ. Ακριώτη στην οποία υποστηρίζει ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοια συμφωνία και ότι αποτελεί θύμα "λασπολογίας".
Αναφέρει όμως σε μια παράγραφο: "...Θεωρουμένου ότι πράγματι εκτελέστηκαν οι 3.650 αποστολές που αναφέρονται στο εξώδικο (κάτι το οποίο βεβαίως δεν είναι αληθές) με σημερινές τιμές η μεταφορά εντός των Αθηνών κυμαίνεται μεταξύ 5,50 έως 6 ευρώ ώστε κατ' ανώτατο όριο με σημερινές τιμές αυτές θα στοίχιζαν 21.900 ευρώ (3.650 αποστολές χ 6 ευρώ = 21.000 ευρώ) και βεβαίως το έτος 2004 στις τότε πολύ μικρότερες τιμές".
Αυτή η αναφορά έχει τη σημασία της γιατί ο κ. Μπρέκος παραθέτει, μεταξύ άλλων, περίπου 120 ΔΕΛΤΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ στο όνομα του κ. Αλογοσκούφη και με την υπογραφή συνεργατών του που παραλάμβαναν το προεκλογικό υλικό. Επίσης, επικαλείται και άλλα έγγραφα στοιχεία για τις μετέπειτα επαφές με συνεργάτες του κ. Αλογοσκούφη, μετά τις εκλογές του 2004, με σκοπό, όπως αναφέρει, να καλυφθεί το κόστος με εργασίες που θα έπαιρνε η εταιρεία του από δημόσιους φορείς. Είναι δύσκολο λοιπόν να θεωρηθεί ότι δεν εκτελέστηκε αυτή η εργασία.
Ο κ. Μπρέκος κατέθεσε αυτές τις ημέρες μήνυση, με δικιηγόρο τον κ. Φρ. Ραγκούση, σε βάρος του κ. Αλογοσκούφη, καθώς και κατά του κ. Νικολαρόπουλου και του κ. Γ. Πλουμιστού, έτερου συνεργάτη του υπουργού, που είχε εμπλοκή στην υπόθεση. Επικαλείται μάλιστα και τη μαρτυρία του γραμματέα της ΝΔ Λ. Ζαγορίτη στον οποίο είχε καταφύγει, στην προσπάθειά του να πάρει τα χρήματα.
Η συζήτηση της αγωγής του κ. Νικολαρόπουλου προσδιορίστηκε για τον Δεκέμβριο του 2009. Αρκετά νωρίτερα όμως -το προσεχές φθινόπωρο- θα παραπεμφθεί στη Βουλή η μήνυση του κ. Μπρέκου κατά του κ. Αλογοσκούφη αφού για να προχωρήσει θα πρέπει να έχει αρθεί προηγουμένως η βουλευτική ασυλία του υπουργού.
Αυτό θα γίνει ή όχι; Η μέχρι τώρα πρακτική της Βουλής κλείνει προς το "όχι".
Θυμίζω πάντως ότι ήδη το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει Ερώτηση στη Βουλή για την υπόθεση. Την ίδια ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις και θεσμικές διεργασίες ώστε να προβλεφθεί ρητώς ότι για κατηγορίες αδικημάτων που δεν άπτονται σαφώς της πολιτικής δράσης των βουλευτών, η ασυλία θα αίρεται.

Συνέχεια στο επόμενο

===========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.