Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Η ατομική κυριαρχία ενάντια στη συλλογική προσπάθεια... και το "ποινικό αδίκημα" ...

.
Ευχαριστούμε το φίλο μας αναγνώστη για τη συγκίνηση που μας έδωσε μέσω e-mail με το παρακάτω video:

Είναι το μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από τους αγώνες του Seattle Olympics, όταν εννέα αθλητές με ειδικές ικανότητες έδειξαν ότι χρειαζόμαστε ως κοινωνία την ευγενή άμιλλα και τον έντιμο συναγωνισμό και ΟΧΙ ένα στείρο και ανήθικο ανταγωνισμό προσωπικού συμφέροντος.

(Βέβαια έχουμε και εμείς παγκόσμια πρωταθλήτρια που η πρωτιά βασίστηκε στο τραυματισμός άλλης συνανθλήτριας της, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα, όπως και άλλο θέμα είναι οι προσευχές και οι λιτανείες για να χάσει ο αντίπαλος συναθλητής με τάματα, κλπ...)

Δύο εικόνες είναι αυτές που σοκάρουν και ραπίζουν την ανθρώπινη ανικανοποίητη βουλιμία για επικράτηση και κυριαρχία με όλα τα μέσα
(κυρίως αθέμιτα):

1η. Το βλέμμα του νεαρού, που ενώ έφτασε λίγο πριν το "σπάσιμο του νήματος" και ενώ ήτανε σίγουρα ο νικητής αυτής της πολυπόθητης νίκης για όλους, γύρισε πίσω να συμπαρασταθεί στον πάσχοντα συναθλητή του.

2η. Η σκηνή με την απεγνωσμένη προσπάθεια να συρθεί κλαίγοντας προς το τέρμα του νεαρού που σκόνταψε και έπεσε κάτω και το κοριτσάκι με με το σύνδρομο (Down's Syndrome) που τον αγκάλιασε στοργικά και του είπε: "Αισθάνεσαι καλύτερα τώρα;" ("Feeling better now?")

Τέλος η τελευταία σκηνή των εννέα συναθλητών που περπάτησαν αγκαλιασμένοι και ενωμένοι μαζί για τη τελική νίκη είναι το επισφράγισμα των στόχων μίας κοινωνίας.

Δυστυχώς σήμερα έχει περάσει η άθλια αντίληψη για την άκρατη προσωπική ιδιοτέλεια και την πρόοδο της κοινωνίας μας με την ιδιωτική πρωτοβουλία ως οδηγό. Τα πάντα είναι προσωπικό κέρδος και οτιδήποτε κρατικό που ανήκει στη κοινωνία των πολιτών φαντάζει ως κάτι ρυπαρό και ζημιογόνο.

Η ατομική κυριαρχία ενάντια στη συλλογική προσπάθεια της κοινωνίας μας να προχωρήσει έστω και με αργότερους ρυθμούς, αλλά με πρόνοια και ικανοποίηση των βιοτικών και ψυχικών αναγκών όλων των πολιτών είναι το "ποινικό αδίκημα" που τιμωρεί ανελέητα αυτή η άθλια κυβέρνηση Καραμανλή.

Έχουμε γράψει πολλές φορές και εδώ θα επαναλάβουμε και πάλι ως ιστοχώρος
τη μεγάλη μας δυσαρέσκεια που έχουμε συγκεκριμένα από την αντιπολίτευση και ειδικά από το ΠΑΣΟΚ που στηρίζουμε ιδεολογικά, είναι η αντίληψη του "ώριμου φρούτου" και της ανέντιμης εξαθλίωσης του βιοτικού επιπέδου για μεγαλύτερη δυσαρέσκειας των πολιτών (παλιά και ανεπιτυχής προσπάθεια του ΚΚΕ να αλιεύσει ψήφους από τη δημοκρατική παράταξη) με την συνέχιση της ίδιας αχαλίνωτης πολιτικής της ελεύθερης και ασύδοτης οικονομίας.

Ο λαός μας σήμερα βλέπει, κρίνει και συγκρίνει. Αυτό που είναι το πανθομολογούμενο συμπέρασμα είναι ότι "ε... τώρα όλοι ίδιοι είναι". Και εδώ υπάρχει το δίκαιο της αγανάκτησης της πλειονότητας των πολιτών που βλέπει όλους τους πολιτικούς ως λαμόγια και κλέφτες. Είναι η σχολή Βουλγαράκη του "έντιμου και ηθικού" με τον εύκολο και γρήγορο πλουτισμό με offshore εταιρείες και του ταβερνιάρη πρώην υπουργού Μαγγίνα με τα αναψυκτήρια και τους ανασφάλιστους εργαζόμενους ή του άλλου του ΥΠΕΧΩΔΕ με τις ληγμένες άδειες κλπ.

Γιατί σου λέει ο άλλος να είναι καλύτεροι οι άλλοι; Αυτοί τα ίδια ΔΕΝ κάνανε ή ΔΕΝ θα κάνουν λόγω της ατιμωρησίας των πολιτικών με του νόμους Βενιζέλου;
Ποιος νόμος σήμερα ΔΕΝ φέρνει υπογραφές των πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ;
Που βασίζονται σήμερα οι νόμοι για τις προσλήψεις; σε ένα ψαλιδισμένο νόμο Πεπονή. Ποιος άρχισε να κάνει πρώτα εκπτώσεις και τροποποιήσεις σε αυτό τον νόμο του ΑΣΕΠ;

Οι εκλογές πλησιάζουν και όλα αυτά θα αξιολογηθούν από το λαϊκό αίσθημα με κριτήριο τη ψήφο ανοχής, αποχής, ή διαμαρτυρίας. Τότε θα δούμε και τον ευτραφή κρασέμπορο να λέει αχρείους αυτούς που θα παρακαλάει για τα απαραίτητα "κουκιά".

Αυτό που ίσως περίμενε από το ΠΑΣΟΚ ο μέσος και αναποφάσιστος ψηφοφόρος είναι το εξής απλό: Να βγει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και να πει ξεκάθαρα και τίμια κηρύσσω το τρίτο ανένδοτο αγώνα και πέφτει αυτή η κυβέρνηση της ρεμούλας και της αρπαχτής στη συνέχεια να κατονομάσει τους άρπαγες και τα λαμόγια και τι ακριβώς θα κάνει με τις ενδεχόμενες (αλλά με πολλές επερωτήσεις στη βουλή) καταγγελίες. Για να μπορέσουμε να καταλάβουμε και εμείς. Αυτές οι καταγγελίες που έχουν εξετασθεί από το τμήμα τεκμηρίωσης της Ιπποκράτους και έχουν γίνει μερικές από αυτές ερωτήσεις στη βουλή θα εξετασθούν εκ νέου ως έχουν ή θα μπουν σε αρχείο για συμψηφισμό. Ο ψηφοφόρος πρέπει να γνωρίζει και έχει υποχρέωση η εν δυνάμει κυβέρνηση να δεσμευτεί με ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

Φίλε έντιμε αναγνώστη ΔΕΝ ξεφύγαμε από το θέμα που μας διδάσκουν οι νεαροί του Seattle Olympics, είναι όλα μια αλυσίδα που οδηγούν στη απαξίωση της πολιτικής των σύγχρονων πολιτικών. Για αυτό εμείς θα στηρίζουμε έντιμους και γνήσιους πολιτικούς οι οποίοι μπορεί και να ανήκουν ιδεολογικά σε γειτονικούς χώρους με εμάς, αλλά το κριτήριό μας θα είναι είναι η φερεγγυότητά και η αξιοπιστία τους.

Τέλος για να είμαστε συνεπείς με τις διδαχές του παραπάνω video, εμείς θα αγωνιστούμε για όσο ακόμη μας διαβάζουν οι αναγνώστες μας και μας αναδημοσιεύουν οι φίλοι μας οι bloggers με συνέπεια και αξιοπιστία στις αρχές μας και θα αγωνιζόμαστε για τη κοινωνία των πολιτών με αξιοκρατία, ίσες ευκαιρίες, σε ένα κράτος πρόνοιας και δικαίου.

Νάσος

===========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.