Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Άλλο η ψευδωνυμία και άλλο η ανωνυμία.


Ανωνυμία στη μπλογκόσφαιρα: κατάκτηση ή ψυχοπαθογένεια; με αυτό το δίλημμα τίτλο είχαμε αναρτήσει ένα ενδιαφέρον άρθρο της συγγραφέως κ.Μαρίας Σεφέρου, (Βλέπε εδώ και σχόλια).

Αυτό το θέμα είναι παρεξηγημένο και θα πρέπει κάποτε να έχουμε τη γενναιότητα να το δούμε με άλλο μάτι και στη σωστή του διάσταση.

Πολλοί έχουν μπερδέψει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ Ἤτοι Λόγος περὶ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ υπό "Ανωνύμου του Έλληνος", είναι φυσικό επόμενο να συμβαίνει αυτό, όταν η ίδια η πολιτεία προσπαθεί στα εγκλήματα των βουλευτών, του κοινού ποινικού δικαίου, να τα θεωρεί "ελευθερία πολιτικών απόψεων" άρα ακαταδίωκτο και ας έχουν κατακλέψει, πολλοί από αυτούς "κατά συνείδηση" το ελληνικό δημόσιο παρέχοντας τους ασυλία, όπως συμβαίνει για τους ίδιους λόγους με την έννοια του "συμψηφισμού" και την επίορκη ή έστω κακή ερμηνεία των εισαγγελικών αρχών να κάνουν "στραβά μάτια" στο "Πανεπιστημιακό άσυλο", όταν αντί οι εγκληματούν-τες πλιατσικολόγοι να συλλαμβάνονται να θεωρούνται δήθεν επαναστάτες.
Τι σχέση λοιπόν έχουν όλοι αυτοί με τον συγγραφέα της Ελληνικής Νομαρχίας;

Διαβάστε ένα δημοσίευμα από το "Πάρε-Δώσε", περί: "Ανωνύμου του Έλληνος, Ελληνική Νομαρχία, ήτοι λόγος περί Ελευθερίας (1806)- Ένα επαναστατικό κείμενο κόλαφος, για τον παρασιτικό, κατάπτυστο και προδοτικό ρόλο της ελληνικής Εκκλησίας σε βάρος των σκλαβωμένων Ελλήνων"

Υπάρχει από την άλλη πλευρά και ο γενικότερος ξεπεσμός, ο οποίος στην Ελλάδα είναι εισαγόμενος, είναι ο πάντα κακός μιμητισμός που τάχα διαφυλάσσει προσωπικά δεδομένα με τις γνωστές αγωγές (Νόμου Βενιζέλου) που έχουν κατά τρομοκρατήσει τους ελεύθερους πολίτες που απαιτούν εύλογες και πειστικές απαντήσεις, αντί λοιπόν να τους οδηγούν στο ακροατήριο των ποινικών δικαστηρίων τους καταστρέφουν οικονομικά στα αστικά δικαστήρια, τα οποία ως γνωστόν εξετάζουν το τυπικό μέρος της υπόθεσης και ΟΧΙ την ουσία, η οποία όταν θα εξετασθεί (και πολλές φορές ανατρέπει τους ισχυρισμούς των αγωγών) είναι πλέον αργά για δάκρυα και επανόρθωση.

Πόσοι και πόσοι δεν έχουν πληρώσει με αγωγές, για εύλογες απορίες, όταν τόλμησαν (έστω και άδικα να υποθέσουν αναπόδεικτα) για κάποιες οικογένειες που πλούτισαν με διάφορους τρόπους στο "βαλτώδες πεδίο" της πενταετία της δεξιάς;
Είδαμε να τρομοκρατούνται απλοί πολίτες που τόλμησαν να πουν ή να εικάσουν αυτά τα εύλογα ερωτηματικά που όλοι οι πολίτες έχουμε για τη διαχείριση του δημοσίου.

Το παραπάνω δίλημμα Σεφέρου είναι αυτό που θα πρέπει να αναδείξουμε όλοι μας για να κατακτήσουμε τη δημοκρατία μας που καταρρέει από τους άθλιους νόμους των αγωγών και του φόβου της ελεύθερης έκφρασης.

Θυμίζω το: " Χρώμεθα γάρ πολιτεία, ου ζηλούσι τους των πέλας νόμους, παράδειγμα δε μάλλον αυτοί τες τινί ή μιμούμενοι εταίρους. Και όνομα μεν δια το μη ες ολίγους, αλλά εις πλείονας οικείν, Δημοκρατία κέκληται, μέτεστι δε και μεν τους νόμους προς ίδια διάφορα πάση το ίσον κατά δε την αξιώσην ως έκαστος εν τω ευδοκιμεί, ουκ από μέρους το πλέον ες τα κοινά ή επ' αρετής προτιμάται, ουδ' αφ κατά πενίαν, έχω δε τι αγαθόν δράσαι την πόλην, αξιώματος αφάνεια κεκώλυται." (διαβάστε την ελεύθερη μετάφραση"

Η ανωνυμία στο διαδίκτυο με κακούς και φωτογραφικούς νόμους εξυπηρέτησης διαπλεκόμενων της πολιτικής, ίσως σήμερα παρά ποτέ μπορεί να υποστηριχθεί ως πρακτική ανταρτοπόλεμου των ελεύθερων ιδεών σε μια τέτοια ανώμαλη περίοδο της δημοκρατικής μας πορείας. Αλλά τίμιε αναγνώστη αυτό είναι μία ψευδαίσθηση που νομίζουμε ότι ο ανώνυμος ΔΕΝ έχει στοιχεία ή ΔΕΝ μπορεί να αποκαλυφθούν τα πραγματικά του στοιχεία. Έχουμε γράψει σχετικά για τον ρουφιάνο ip.

Συνεκτιμώντας τα παραπάνω αναδημοσιεύουμε από το EPIKAIRO με τίτλο:
Η Google αποκαλύπτει την ταυτότητα blogger μετά από δικαστική απόφαση!
"Η google παρέδωσε τα ηλεκτρονικά στοιχεία blogger που ζητήθηκαν από την κυρία Liskula Cohen (πρώην μοντέλο που έχει συνεργαστεί με μεγάλους σχεδιαστές ρούχων όπως ο Αρμάνι και ο Βερσάτσε), έπειτα από απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου του Μανχάταν που έκρινε ότι η εν λόγω ενάγουσα υπέστη συκοφαντική δυσφήμηση από τον ανώνυμο blogger.
H 37χρονη Cohen προέβη σε μηνυτήρια αναφορά κατά του ιδιοκτήτη του ιστολογίου «Skanks in NYC» κατόπιν δημοσίευσης φωτογραφιών της τον προηγούμενο Ιανουάριο,που συνοδεύονταν από σχόλια στα οποία την περιέγραφαν ως μία απελπισμένη σαραντάρα, αφήνοντας παράλληλα πολλά σεξουαλικά υπονοούμενα σε σχέση με την προσωπική της ζωή.
Η Cohen, αναφερόμενη στις πράξεις του ανώνυμου blogger, τις χαρακτήρισε «θλιβερές, ηλίθιες και παθολογικές» και δικαιολόγησε τη μήνυση που υπέβαλλε λέγοντας πως «θέλω να γνωρίζω ποιοι είναι οι εχθροί μου»!
Αφότου αποκαλύφθηκε το πρόσωπο που συκοφάντησε την Cohen, αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για πρόσωπο του περιβάλλοντος της. Η Cohen δεν αποκάλυψε τ’ όνομά της αλλά ούτε και μήνυσε το συγκεκριμένο πρόσωπο. Απλά, δήλωσε ότι «ξέρω ποια είναι, ξέρω γιατί το έκανε. Δεν έχει κάτι άλλο να κάνει. Είναι θλιβερό».
Το “epikairo” τονίζει ότι η αναφορά στο ήσσονος σημασίας περιστατικό γίνεται καθότι πρόκειται για την πρώτη φορά που η Google δίνει τα ηλεκτρονικά στοιχεία πελάτη της, ακολουθώντας το πόρισμα δικαστικής απόφασης..."
Μετά τα παραπάνω σχολιάστε το υπό "Ανωνύμου του Έλληνος" ιδεολογική ανωνυμία με τη παραπάνω αναδημοσίευση. (περισσότερα στοιχεία θα βρείτε και στο blog taxalia").
Νάσος.
===========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.