Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

Γιώργο Παπανδρέου εμείς οι κακόπιστοι επισημαίνουμε ότι η Άννα έχει πολλές ικανότητες και πολιτικό αισθητήριο.

Ασυγκράτητοι και ασυγκράτητες… (σίβυλλα)
Αφιερωμένο εξαιρετικά…
Τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα…
Δεν έχουμε μόνο τις παραγγελίες κουστουμιών, αλλά και πρόβες υπουργών, διαδόχων και σια…
Είδε κι έπαθε να ξεκόψει απ’ αυτή τη φάρα το ΠΑΣΟΚ… και να η “επάνοδος”…
Προσωπικό “σκάφος” για ν’ απολαμβάνουμε το όμορφο Αιγαίο και από τα όμορφα παράλια της Τουρκίας τις παραβιάσεις, σήμερα επίσκεψη στον Πατριάρχη και την Αγία Σοφία για να θαυμάσουμε τα νέα ευρήματα… (ώρα Ελλάδας 12:55).
Ελπίζουμε να μην είναι απλώς φιλική η κρουαζιέρα και να έχουν γίνει τα απαραίτητα δείπνα εργασίας για την ανασυγκρότηση της χώρας, με την επάνοδο του ΠΑΣΟΚ στη κυβέρνηση!
Έτσι δεν είναι κυρία Διαμαντοπούλου;

* Καλά… ήταν ανάγκη να κάνουν εκεί διακοπές; Νόμιζαν ότι δεν υπήρχαν “αδιάκριτα” μάτια τέτοια εποχή στην Κωνσταντινούπολη;

Σχόλιο:
...Το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου ζήτησε από όλους τους επιστήμονες να επιστρέψουν στην περιφέρειά τους για να συμβάλουν στο όραμα της αλλαγής και την αναζωογόνηση της υπαίθρου.
...Το 1985, μου έγινε η εξαιρετική τιμή από τον Πρωθυπουργό της Χώρας Ανδρέα Παπανδρέου, να με επιλέξει – ανάμεσα σε λίγες γυναίκες – για Νομάρχη Καστοριάς. Στα 26 μου χρόνια θα εκπροσωπούσα την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε ένα εξαιρετικά συντηρητικό νομό.
...Ακολουθεί η πρόταση του Υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σημίτη να αναλάβω την Προεδρία του ΕΟΜΜΕΧ και στη συνέχεια τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.
...Αρχές του 1999 ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μου έκανε την εξαιρετική τιμή να με προτείνει στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Romano Prodi, ως υποψήφια Επίτροπο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
...Τον Ιούλιο συναντώ για πρώτη φορά τον Romano Prodi στην Bologna, όπου συμφωνούμε να μου ανατεθεί το χαρτοφυλάκιο της Απασχόλησης και των Κοινωνικών Υποθέσεων και παράλληλα η αρμοδιότητα για την ισότητα
...Τον Σεπτέμβριο μετά από ακρόασή μου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εγκρίνεται η επιλογή μου. Στις 25 Σεπτεμβρίου 1999 ορκίζομαι ως Επίτροπος. Σε ηλικία 40 ετών είμαι το νεαρότερο μέλος της Επιτροπής Prodi, και μία νέα μεγάλη πρόκληση ανοίγεται μπροστά μου.
...Το Γενάρη του 2004...Ο Γιώργος Παπανδρέου μου ζητά να συμμετέχω στην νέα προσπάθεια και παίρνω τη μεγάλη απόφαση να παραιτηθώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να γυρίσω στην Εθνική πολιτική σκηνή ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας και εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.
...Το καλοκαίρι του 2006 ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μου αναθέτει τη σύνταξη της Προγραμματικής πρότασης του ΠΑΣΟΚ, που εγκρίθηκε τον Μάρτιο του 2007 από το Πολιτικό Συμβούλιο.

Οι παραπάνω περικοπές είναι από τη μυθιστορηματική περιγραφή της ιδίας της Άννας Διαμαντοπούλου. Το κοινό όλων είναι ότι πάντοτε της πρότειναν και αυτή ποτέ ΔΕΝ αρνιόταν. Από μικρή διέκριναν τη πολιτική της αύρα. Ένα παιδί θαύμα γεννημένο για πολιτικός που όλοι ήθελαν τη παρουσία της στον αγώνα της πολιτικής.

Βέβαια κατά την ίδια αφήγηση όταν η ίδια με δική της πρωτοβουλία:
...Στις εκλογές αυτές (10 Οκτωβρίου 1993) επεχείρησα την πρώτη μου κάθοδο, ως υποψήφια Βουλευτής στον Νομό Κοζάνης και το αποτέλεσμα με ανέδειξε πρώτη επιλαχούσα.

και όπως αφηγείται στη συνέχεια: Καθαρά από σεβασμό στην βούληση των συμπολιτών μου, αρνούμαι να υποβάλλω ένσταση κατά εκλεγέντος συναδέλφου, παρά τις μεγάλες πιέσεις φίλων και την υπαρκτή προοπτική να κερδίσω την έδρα.

Μεγάλη ψυχή η Αννούλα!!! η τύχη πάντα βοηθά τους ευνοούμενους της: ...Ακολουθεί η πρόταση του Υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σημίτη να αναλάβω την Προεδρία του ΕΟΜΜΕΧ και στη συνέχεια τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας...

...Τις εκλογές της 16 Σεπτεμβρίου 2007...ακολούθησε η εσωκομματική διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου. Τάχθηκα υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος και επανεκλέχθηκε με 56% των 770.000 μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ που εψήφισαν...

Το τελευταίο είναι που μας έκανε, τίμιε αναγνώστη μας, να αναδημοσιεύσουμε όλα τα παραπάνω, με τη σημείωση έχουμε μνήμη και θυμόμαστε την επιλογή της όταν τη τελευταία στιγμή έγερνε η πλάστιγγα στο να είναι υποψήφια ή να επιλέξει με κριτήρια μία καλύτερη ευκαιρία για το μέλλον.

ΣΗΜ: Τα παραπάνω στοιχεία είναι από την ιστοσελίδα της ιδίας

Εμείς ως ιστοχώρος ΔΕΝ έχουμε με κανέναν πολιτικό προσωπικά. Κριτική ασκούμε και μάλιστα καλόπιστη με υπαρκτά στοιχεία χωρίς να αφήνουμε άθλια υπονοούμενα ή αλλά ερωτηματικά σε αναπάντητα ερωτηματικά: "Τι ΔΕΝ ρώτησαν οι δημοσιογράφοι την "Πεφωτισμένη Εκλεκτή σύνεδρο", Άννα Διαμαντοπούλου για τη γιάφκα Μπίλντερμπεργκ"

Η παραπάνω εισαγωγή κρίνεται απαραίτητη για να βάλουμε και εμείς ένα ακόμη ερωτηματικό...στις παραπάνω επισημάνσεις της σίβυλλα:

Η Άννα Διαμαντοπούλου ΔΕΝ έχει μόνο πολιτική αύρα, αλλά και στρατηγική πολιτική και πολλές γνωριμίες. Μία από αυτές είναι πιθανόν και αυτή του πρώην καναλάρχη και Μεγάλο-ασφαλιστή, ο οποίος και αυτός ξεκίνησε από την ασφαλιστική αυρα της Alico από πολύ χαμηλά και έφτασε πολύ ψηλά.

Για να είμαστε ειλικρινείς ΔΕΝ αποτελεί κάποιο ποινικό αδίκημα μια πολιτικός να κάνει τις διακοπές της στη θαλαμηγό ενός επιχειρηματία και για αυτό έχουμε πεισθεί απ' το "Σεμνά και Ταπεινά" του κυρίου Καραμανλή. Βέβαια, ΔΕΝ μπορούμε να αποφύγουμε τους συνειρμούς, λόγω εποχής για τα μαθήματα από τη δεξιά παράταξη...το θέμα είναι αν η αύρα και αυτή τη φορά θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα ή συμφορές στο ΠΑΣΟΚ.

Γιώργο Παπανδρέου εμείς οι κακόπιστοι επισημαίνουμε ότι η Άννα έχει πολλές ικανότητες και πολιτικό αισθητήριο. Απλά η εμφάνιση αυτή (σύμφωνα με το παραπάνω δημοσίευμα) εκτιμούμε ότι είναι επίδειξη δύναμης και εντυπώσεων... ίσως τσεκάρει την ανοχή σου...
Εσύ ως αρχηγός μιας Μεγάλης Παράταξης έχεις το τελευταίο λόγο:
Θα αφήσεις εντυπωσιασμούς, αναπάντητα ερωτηματικά ή και άλλα ερωτήματα;

Ίδωμεν.

Νάσος.

ΥΣ: Καλό υπόλοιπο διακοπών...


===========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.