Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Ο Παπανδρέου, η Βηθλεέμ και η έκθεση Γυμνασίου

Στις 4/8 ο Γ. Παπανδρέου μίλησε στο έκτο συνέδριο της Φατάχ στη Βηθλεέμ. Όλη η ομιλία του είναι εδώ. Κατάφερε σε μια ομιλία του για το Παλαιστινιακό να μην αναφέρει καμία ουσιαστική αιχμή για το Ισραήλ. Όλο το κείμενο είναι του στυλ: "Τι κρίμα που συμβαίνουν όλα αυτά" και μια παρότρυνση του στυλ "βρείτε τα μωρέ". Διαβάστε μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα:
"αξίες που είναι κοινές με αυτές του ευρύτερου κινήματός μας, την Σοσιαλιστική Διεθνή, το οποίο έχει δεσμευτεί εδώ και χρόνια, και σήμερα εξακολουθεί να έχει πλήρη δέσμευση σε αυτό, στο σχέδιό σας για μια ελεύθερη, ανεξάρτητη και ενωμένη Παλαιστίνη, μια Παλαιστίνη η οποία μπορεί να ζήσει ειρηνικά και να ευημερεί μαζί με τους γείτονές της, έχοντας συνάψει ειρήνη με τον γείτονά της, το Ισραήλ.
Η ιστορική αυτή συναίνεση αποκτά πολύ μεγάλη σημασία, πρώτα απ' όλα διότι και οι δύο πλευρές αυτής της διένεξης γνωρίζουν πολύ καλά τα στοιχεία μιας ειρηνικής και βιώσιμης λύσης."

Τέτοιες μπούρδες ούτε παιδί σε έκθεση Γυμνασίου δεν θα έγραφε. " έχοντας συνάψει ειρήνη με το γείτονά της", "ιστορική συναίνεση", "δυο πλευρές της διένεξης".

Ας του εξηγήσει κάποιος τι έχει γίνει και ποιά είναι η κατάσταση στην Παλαιστίνη. Κύριε Παπανδρέου δεν τσακώνονται δυο γείτονες για το πού θα μπει το σύνορο στο χωράφι τους! Πόλεμο έχουν οι άνθρωποι. Κατοχή. Μαζικά εγκλήματα. Εποικισμό. Τείχος. Αποκλεισμό. Καταπάτηση κάθε διεθνούς συνθήκης. Έχουν για γείτονα ένα φασιστικό κράτος, με την στήριξη του πιο ισχυρού κράτους, των ΗΠΑ, που διαρκώς τους εκτοπίζει.


Στη συνέχεια, ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να αναφερθεί στην κατάσταση στην Παλαιστίνη:
"
Κύριε Πρόεδρε, είναι μια απογοήτευση για τόσα πολλά, που γίνεται πόνος, είναι ο πόνος μιας ανοιχτής πληγής, μιας ανοιχτής πληγής που προκαλεί ακόμη περισσότερο πόνο, εξαιτίας πράξεων όπως εκείνες που παρακολουθήσαμε μόλις πριν από μερικές ημέρες, με την εκδίωξη Παλαιστινιακών οικογενειών από τις εστίες τους στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, με τις συνεχιζόμενες κατεδαφίσεις, τις εξώσεις και τον εποικισμό, με εκείνους που παραμένουν στη φυλακή, με τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό της Γάζας, και την ανθρωπιστική κρίση εκεί, μετά από έναν βάναυσο πόλεμο και βομβαρδισμούς."

Μη χειρότερα. Αφού χαρακτήρισε τον πόλεμο βάναυσο και όχι "στενάχωρο", ας πούμε. Απογοητεύτηκε ο κ. Παπανδρέου. Και εσείς μας απογοητεύσατε κ. Παπανδρέου. Όχι πολύ όμως. Γιατί το περιμέναμε... Άλλωστε γνωρίζουμε ότι αντιπρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς είναι ο υπουργός Άμυνας Έχουντ Μπάρακ.

Πώς τα φέρνει όμως ο καιρός! Ο κ. Παπανδρέου να υμνεί την PLO και να έχει δεξί του χέρι στη Σοσιαλιστική Διεθνή τον άνθρωπο ο οποίος το 1973 ντυμένος γυναίκα τρύπωσε στη Βηρυτό με μια ομάδα κομάντος, η οποία έφερε σε πέρας το σχέδιο δολοφονίας τριών ηγετών της PLO (από τα πιο ήπια εγκλήματά του, την ιστορία του Μπάρακ δείτε την εδώ).

Κι αν αυτό αφορά την ιστορία, ο Έχουντ Μπάρακ είναι και σήμερα υπουργός Άμυνας του Ισραήλ και μάλιστα ήταν ο αρχιτέκτονας της πρόσφατης σφαγής στη Γάζα! Συμμετέχει στην κυβέρνηση Νετανιάχου μαζί τον ακροδεξιό ρατσιστή υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Αβιντγκορ Λίμπερμαν, ο οποίος, ας αναφέρουμε κάτι ενδεικτικό, είχε χαρακτηρίσει τους Παλαιστίνιους "κατσαρίδες".

Δείξε μου τους φίλους σου, να σου πώ ποιός είσαι, λέει ο λαός μας κ Παπανδρέου.

Και δυστυχώς έχετε κακές παρέες...

===========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.