Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Μήνυμα του Χρήστου Κατσούρα για τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου

Ο Πρόεδρος του Κινήματός μας, Γιώργος Παπανδρέου,
ο πρωθυπουργός από
τις 5 Οκτωβρίου, μου έκανε την ξεχωριστή τιμή να με συμπεριλάβει στο συνδυασμό της νίκης και τον ευχαριστώ.

Ευχαριστώ όλους εσάς για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλλεται. Από αυτή αντλώ δύναμη να συνεχίσω τον αγώνα που είναι αγώνας όλων των Θεσπρωτών για μία νέα πορεία.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. κατέρρευσε υπό το βάρος της ανεδαφικής πολιτικής της και της πρωτοφανούς απραξίας του απερχομένου πρωθυπουργού.

Αυτά δε θα είχαν καμιά σημασία αν δεν είχε προηγηθεί η κατάρρευση της οικονομίας, η αποδιάρθρωση της χώρας σε όλα τα επίπεδα, που οδήγησε τους πολίτες, ανεξαρτήτως ιδεολογίας και κομματικής προτίμησης, σε απόγνωση... Ο τόπος μας συνεχίζει να ζει την εγκατάλειψη.

Εξακολουθεί να είναι ο πιο φτωχός στην Ευρώπη, με το χαμηλότερο δείκτη ανάπτυξης, με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας, που πλήττει κυρίως τους νέους και τις γυναίκες. Κι όμως η Θεσπρωτία έχει τα πάντα για να μπορεί να κατακτήσει τη θέση που της αξίζει. Οι μεγαλόστομες και γεμάτες έπαρση διακηρύξεις δεν αρκούν για ν’ αλλάξουν την κατάσταση.

Η άσκηση ηγεμονικής προσωπικής πολιτικής, η αλαζονεία, η περιφρόνηση των αναγκών των πολλών, η έλλειψη σαφούς σχεδιασμού ανάπτυξης της περιοχής, η δημιουργία ενός «κλειστού συστήματος» για έλεγχο κάθε δραστηριότητας, μόνο προβλήματα προκάλεσαν και οπισθοδρόμηση. Παρακμή, σήψη και διαφθορά. Νοσηρό πολιτικό κι όχι μόνο κλίμα. Η δυσοσμία δυστυχώς καλύπτει κάθε περιοχή της χώρας μας.

Η απουσία του συντεταγμένου κράτους καλύπτεται από μικρά και μεγάλα «παρα»-συμφέροντα που πλέον- εδραιωμένα στο τέλμα της απαξίωσης των θεσμών- κινούνται πιο εύκολα, πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά... Ένα τοπίο θολό που πρέπει να ξεκαθαρίσει.

Να βελτιωθούν οι υποδομές. Να χαραχθεί νέα πολιτική ανάπτυξης. Τα έργα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που με καθυστέρηση και σπατάλες προωθούνται, δε μπορεί ν’ αποτελούν άλλοθι για τούτη την κυβέρνηση. Απευθύνομαι σε όλους τους Θεσπρωτούς, όπου κι αν βρίσκονται, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, σε καθένα από σας. Σας διαβεβαιώνω ότι με όλες μου τις δυνάμεις θ’ αγωνίζομαι μαζί σας για ν’ αλλάξουν αυτά τα «δεδομένα».

Μαζί, μπορούμε να χαράξουμε τη νέα πορεία που εγγυάται το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με το Γιώργο Παπανδρέου και να προσδώσουμε νέα δυναμική στην προοπτική της Θεσπρωτίας μας. Σ΄ αυτή την προοπτική χωράνε όλοι. Όλοι οι Θεσπρωτοί έχουν δικαίωμα στη δουλειά και στην ισονομία.

Όλοι έχουν δικαίωμα ν’ απαιτούν σεβασμό και τη δυνατότητα συμμετοχής στις εξελίξεις. Συμμετοχής σε μια συζήτηση που να υλοποιεί την ισότητα (ισηγορία). Και όλοι έχουν την υποχρέωση και την ευθύνη να λένε, χωρίς φραγμούς, τη γνώμη τους (παρρησία).Έχουμε πολλά να κάνουμε.

Το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου, ημέρα νίκης, σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για την Ελλάδα, με ένα πρόγραμμα που εγγυάται την ομαλή πορεία προς την έξοδο από την κρίση. Με απόλυτη συναίσθηση της μεγάλης ευθύνης.

Γι’ αυτό ζητώ τη στήριξή σας, πολίτες της Θεσπρωτίας.
Για να κάνουμε μαζί πράξη το νέο όραμα, για μια νέα εποχή, για μια άλλη προοπτική, για το δικαίωμα όλων στη ζωή.

--------------------------------------

Συμπατριώτισσες, Συμπατριώτες

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή του καθενός μας, όπου είμαστε υποχρεωμένοι να βλέπουμε κατάματα την πραγματικότητα.
Να την αντικρύζουμε με δύναμη, τόλμη, καρδιά και νου.
Να αναλαμβάνουμε το καθήκον και το χρέος.
Σε μία τέτοια στιγμή στέκομαι απέναντί σας με εντιμότητα και ελικρίνεια.
Για να μοιραστώ μαζί σας σκέψεις και απόψεις. Ιδέες και αλήθειες.

Γι αυτό ζητάω το αυστηρό βλέμμα σας.
Το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρός του Γιώργος Παπανδρέου, ενώνει όλους τους Έλληνες και εγγυάται μία Δίκαιη Κοινωνία, με Αλληλεγγύη και Ανθρωπιά.

Χρήστος Κατσούρας
Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
Ν. Θεσπρωτίας

Ταχ. Διεύθυνση: Ελ. Βενιζέλου 1 (Πεζόδομος) ΤΚ 46100

Tηλ. 2665023099 Fax: 2665026908 E-mail: cskats@yahoo.com

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.