Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Εκτός ψηφοδελτίων ο Σημίτης...

Εκτός ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ μένει τελικά ο Κώστας Σημίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Παπανδρέου σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, ζήτησε να είναι υποψήφιος στην Α΄ Αθήνας ή στην Α΄ Πειραιά, αλλά ο Κ. Σημίτης ζήτησε να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, σε διαφορετική περίπτωση αρνήθηκε να είναι υποψήφιος. Ο Κ. Σημίτης ύστερα από την εξέλιξη αυτή δήλωσε: «Στις συνομιλίες μας με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου δεν μπορέσαμε να συμφωνήσουμε για τη συμμετοχή μου στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Εύχομαι στο ΠΑΣΟΚ τη νίκη στις εκλογές και κάθε επιτυχία».(press-gr)

Σχόλιο: Σε μια κρίσιμη εκλογική μάχη είναι δεοντολογικά ατυχές να βγάζεις τα "άπλυτα" σε δημόσια θέα. Για τη τιμή των όπλων, που λένε... μόνο, Οι δύο επιστολές που αντάλλαξαν, ο Γ. Α. Παπανδρέου και ο Κώστας Σημίτης πέρυσι τον Ιούνη.

Η περίπτωση του πρώην πρωθυπουργού έπρεπε να είχε ξεκαθαρίσει από το 2007. Αυτή η ευκαιρία καταγράφηκε ιστορικά και έμεινε ως η Μεγαλύτερη χάρη του ΓΑΠ στον Σημίτη, ακόμη και από αυτή του 1996. Αυτό που ακούγεται σε ψιθύρους είναι το ότι, από τότε που ανέλαβε πρωθυπουργός, βρίσκεται συνεχώς, ακόμη και σήμερα, σε ιδεολογική σύγχυση, η οποία όσο περνάνε τα χρόνια χειροτερεύει ολισθαίνοντας προς την εκσυγχρονιστική δεξιά από μία ανεπιτυχή προσπάθεια οκτώ χρόνων να εκσυγχρονίσει τη κοινωνία των πολιτών.

Αυτό που χρεώθηκε αδιαμαρτύρητα ο ΓΑΠ, όλα αυτά τα χρόνια, είναι να επωμισθεί εκτός της ανάληψης της ευθύνης στην αρχηγία, ενός παραπαίοντος κόμματος και την φιλόδοξη έως και την ανοχή ακόμη για αμετροεπή συμπεριφορά πολλών δελφίνων και άλλων κομματικών δήθεν διαφορετικών τάσεων, του κάθε πικραμένου δηλ. που ήθελε και από μία πολυτελή πολυθρόνα ή ακόμη και την ίδια την αρχηγία.

Πολλά είναι εκείνα τα στελέχη που θα ήθελαν μία ακόμη ήττα ή έστω μία αδύναμη πλειονοψηφία για να μπορούν να καταστήσουν και το Γιώργο Παπανδρέου, ένα ακόμη άβουλο πρωθυπουργό σε ομηρεία... ένα αντίγραφο Καραμανλή.

Ο ΓΑΠ κατάλαβε, μετά από τα αλλεπάλληλα παιχνίδια και τις τρικλοποδιές των καρεκλοκένταυρων τάσεων, ότι η δύναμη βρίσκεται ΟΧΙ στα ίδια τα πρόσωπα, αλλά στην κοινωνία των πολιτών. Επίσης συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να βρει συμμαχίες εκτός του κομματικού μηχανισμού της δημοσιοϋπαλληλικής νοοτροπίας και να βρει τις ρίζες της 3ης του Σεπτέμβρη σε μία νέα αναβίωση του ΠΑΣΟΚ σε κίνημα.

Οι προσπάθειες, ευτυχώς ανεπιτυχείς, πολλών κομματικών στελεχών να μεταλλάξουν το ΠΑΣΟΚ, από ένα σοσιαλιστικό κίνημα της κοινωνίας των πολιτών σε ένα εκσυγχρονιστικό αστικό κόμμα συντηρητικού τύπου φιλοευρωπαϊκών εξαρτήσεων, αφαιρώντας το πατριωτικό του χαρακτήρα και τους δρόμους που άνοιξε ο αείμνηστος ιδρυτής του Ανδρέας Παπανδρέου, έπεσαν στο κενό και στην λήθη της ιστορίας του κινήματος.

Εμείς από δω ως ιστοχώρος έχουμε ασκήσει κριτική στον ΓΑΠ, για πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θα έπρεπε κανονικά να είχαν διαγραφεί για αντικομματική συμπεριφορά, όπως επίσης και στον ίδιο για ολιγωρία στο θέμα για τη Γάζα. Σήμερα που ξεκαθαρίζουν τα πράγματα βλέπουμε ότι ο πρόεδρος του κινήματος είχε να κάνει με λεπτές ισορροπίες καθώς επίσης και με την άμβλυνση των φυγόκεντρων τάσεων που απειλούσαν με διάσπαση.

Αλλά ας βάλουμε εδώ, μία άνω τελεία, προς το παρόν και να ασχοληθούμε με την εκλογική μάχη, που έχει ανάγκη ο τόπος για την επικράτηση του προγράμματος ΠΑΣΟΚ.
Εμείς ως ιστοχώρος γνωρίζουμε πολύ καλά ότι θα υπάρξουν και πάλι οι γνωστές φωνές και παρουσίες, της επόμενης μέρας των εκλογών και υπενθυμίζουμε, ότι το ΠΑΣΟΚ είναι οι ψηφοφόροι του και ΟΧΙ τα καλοζωισμένα κομματικά στελέχη, που με το όποιο αποτέλεσμα ενδιαφέρονται για το πολιτικό τους μέλλον, ενώ η κοινωνία των πολιτών για τη επιβίωσή τους και το αβέβαιο μέλλον των παιδιών τους.

Έτσι ΔΕΝ είναι κύριε καθηγητή; Πολλοί λίγοι είναι αυτοί που θα ασχοληθούν με το πολιτικό σας μέλλον. Όσο για τις κυβερνήσεις σας, όπου έκαναν καλό στη κοινωνία το κρατάμε και το υποστηρίζουμε, όπου όμως η λαϊκή δυσαρέσκεια μας γύρισε τη πλάτη, καταγράφεται ως λάθος και πρέπει να επανορθωθεί. Η αρχή έγινε σήμερα με τη διευκόλυνσή σας...

Νάσος

==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.