Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Έρχεται αντίδραση Βενιζέλου για Σημίτη-Βερελή;

Παπανδρέου και Σημίτης έφτασαν στο τέλος μιας δύσκολης συμπόρευσης που ουσιαστικά είχε υποστεί βαρύ πλήγμα πριν από ενάμιση χρόνο με την αποπομπή του πρώην πρωθυπουργού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ Διαζύγιο... Επικρατείας ΝΕΑ

"Πολλοί φίλοι ρωτούν τί θα κάνει ο Βενιζέλος. Βλέποντας πως όλοι όσοι κόβονται ή αποχωρούν από τις λίστες, πανελλαδικά, είναι του δικού του "κλίματος" ή παλιοί εκσυγχρονιστές -που τον υποστήριξαν- αναρωτιούνται αν και πώς θα αντιδράσει.
Οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι τις προηγούμενες μέρες ενημέρωσε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι διαφωνεί με αυτές τις πρακτικές. Αν δεν ήταν παραμονές εκλογών, σίγουρα θα είχε μιλήσει δημοσίως - συγκρατημένα μεν, με σαφήνεια δε- παρότι διαφωνεί με χειρισμούς τόσο του Σημίτη όσο και του Βερελή! "Πρώτο του μέλημα", μας λέει στενός συνεργάτης του, "είναι η ενότητα του ΠΑΣΟΚ και η αδιατάρακτη πορεία του προς τις εκλογές". Άρα, δεν πρόκειται να προκαλέσει μείζον θέμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρόκειται να πει και τίποτα. Μάλλον θα πρέπει να αναμένουμε "λελογισμένη" αντίδρασή του το επόμενο 48ωρο...
"

Σχόλιο: Η παραπάνω ανάρτηση μπορεί να αποτελεί εύλογη απορία, αλλά η όποια αντίδραση του εν λόγω πολιτικού, απαιτεί σύνεση, καρτερικότητα και καλύτερη στρατηγική από τις γνωστές άστοχες και παρορμητικές του αντιδράσεις.

Το κίνημα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μία κρίσιμη φάση της πορείας του προς την εξουσία.

Οι υποστηριχτές ψηφοφόροι, φίλοι και μέλη του κινήματος είναι και αυτοί σε αναμονή της επιτυχούς μετάβασης του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

Τα πρόσωπα αυτή την ώρα έχουν δευτερεύουσα σημασία. Κάθε αναφορά ή έστω έμμεσως υπαινιγμός στελέχους ή τάσεων στο κίνημα θα έχει παρεκβατικό χαρακτήρα και σίγουρα θα λειτουργήσει ως τροχοπέδη προς τη νίκη.

Ποιος ρισκάρει αυτή την ώρα να παίξει με ένα κίνημα που βρήκε το δρόμο του, ανασύνθεσε και ανασύνταξε τις δυνάμεις του και άφησε πίσω του το μίζερο και ψυχοφθόρο παρελθόν του;

Η όποια ηττοπαθής και απαξιωτική παρέμβαση στη δυναμική του ρεύματος της επερχόμενης νίκης, θα χρεωθεί σε όποιον ή όποια τολμήσει να μειώσει τη ροή ή έστω και να αμφισβητήσει τη δυνατότητα επίτευξης της. Η επόμενη μέρα ίσως επιτρέψει να είναι μία ακόμη φορά της γνωστής "λαθολογίας" και της καλύτερης στρατηγικής άλλων προσώπων.
Αυτό για μας είναι δευτερεύον και αξιολογούμε πρόσωπα και τακτικές.

Η επόμενη μέρα θα είναι και για όλους εμάς μία αποτίμηση της όλης προεκλογικής πορείας, που βλέπουμε το κίνημα ως κοινωνία των πολιτών και ΟΧΙ των πολιτικών.

Μας ενδιαφέρει το μέλλον και η εξέλιξη των στελεχών μας για την βέλτιστη απόδοσής του και προσωπικής τους ανέλιξης, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερα και πάνω από όλα είναι η ίδια η κοινωνία και τα προβλήματά της.

Νάσος

==========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.