Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Η Σοφία Σακοράφα στο Δήμο Καματερού


Καματερό…
ένα Δήμος 8 χιλιόμετρα από την πλατεία Ομονοίας που λίγοι από τους 300 της βουλής γνωρίζουν…

Μετά τον εμφύλιο, το αστυνομικό κράτος της βίας και νοθείας, τον αντικομουνισμό του αρχιερέα της δεξιάς και του παλατιού, τον θείο του Κ. Καραμανλή, επονομαζόμενο και «εθνάρχη», πλημμύρισε μετανάστες απ’ ολόκληρη την Ελλάδα.

Στο Καματερό υπάρχει μια μικρή Ελλάδα: Ηπειρώτες, Αιτωλοακαρνάνες, Νησιώτες του Αιγαίου, Θεσσαλοί, Ρουμελιώτες…

Άνθρωποι του μόχθου που δεν μπορούσαν ν’ αντέξουν τις διώξεις του θείου Καραμανλή στον τόπο τους. Ψήφιζαν Γεώργιο Παπανδρέου, ΕΔΑ και συνεπώς ήταν τα μιάσματα που έπρεπε να εξοντώσει η Καραμανλοκρατία.

Στο Γεροβουνό, την πιο φτωχή περιοχή του Δήμου, που η Χωροφυλακή των Αχαρνών (τότε έδρα των αρχών «ασφάλειας») ονόμαζε Κορέα, γιατί οι κάτοικοι που έχτισαν τη συνοικία τους δεν επέτρεπαν στους μπάτσους να εισέλθουν για την είσπραξη της σχετικής μίζας που αναλογούσε στην οικοδόμηση μιας παράγκας, σήμερα επιβιώνουν με αξιοπρέπεια. Πάντα μια περιοχή αριστερή, προοδευτική και γι’ αυτό ξεχασμένη από όλες μα όλες τις κυβερνήσεις.

Λίγο τους νοιάζει που οι πολιτικοί πηγαίνουν για την ψήφο πριν τις εκλογές και μετά εξαφανίζονται. Γνωρίζουν και αναγνωρίζουν τους έντιμους, αγωνιστές βουλευτές, φτύνουν τους κολωνακιώτες πολιτικούς κατοίκους βορείων προαστείων.
Όμως, δεν συγκρατούν τον θυμό τους και λένε τα σύκα σύκα.

Εκεί, στη Λαϊκή του Γεροβουνού βρέθηκε σήμερα το πρωί η Σοφία Σακοράφα… Μαζί της απλοί άνθρωποι… ο γιατρός Νάντερ ΑλΑμπάντλα, πρόεδρος της «Ελληνοπαλαιστινιακής Φιλίας» που βρέθηκε μαζί της μέσα στη Γάζα όταν βομβάρδιζαν οι ισραηλινοί… και φυσικά και ο «Στοχασμός-Πολιτική» ήταν εκεί!

«Πες στον Γιώργο ότι είναι η τελευταία ευκαιρία που δίνουμε στο ΠΑΣΟΚ… Έρχονται να μας δουν λίγες μέρες πριν τις εκλογές… Γιατί δεν βλέπουμε στις τηλεοράσεις τους αγωνιστές βουλευτές, αλλά όσους μένουν στην Εκάλη;…»
πολλοί τόνιζαν στη Σοφία Σακοράφα.

Οργή λαού για το ΠΑΣΟΚ της εγκατάλειψης, ελπίδα ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα κοιτάξει τους απλούς ανθρώπους, τη φτωχολογιά…

Κι όμως, όλοι γνωρίζουν τη Σοφία!
"Μπράβο κορίτσι μου", λέει ένας γέρος και συνεχίζει, σε ξέρουμε από την Παλαιστίνη, τη Γάζα

Κοντά στα 80 ο παππούς και τη γνωρίζει για την Παλαιστίνη.

Στο βίντεο θα δείτε τι λένε οι απλοί άνθρωποι του μόχθου, που δεν θα ανεχθούν ένα
ΠΑΣΟΚ σαν εκείνο της περιόδου Σημίτη…



Νάσος

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.