Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Τα blogs δεν είναι η κακοπληρωμένη βίζιτα σας...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Διαβάζω την απάντηση του κ. Κουβέλη ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ στην γνώμη που εξέφρασα γραπτά και δημοσίως για την επαναλαμβανόμενη δημοσίευση ενός «δώρου γενεθλίων» του, με αφορμή κλήση που δέχτηκε για παράνομη στάθμευση (press-gr).

Μεταξύ άλλων αναγκαίων, γράφει ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ: "Δεν συνηθίζω να απαντώ σε θολές και αστείες «μπηχτές», αλλά είναι μερικές φορές που η απλή συκοφαντία δύσκολα διακρίνεται από την ενορχηστρωμένη επίθεση λασπολογίας"..
Σκέφτομαι αν θα ήταν υπερβολή και μάταιη κίνηση να προχωρήσω σε όλα τα ένδικα μέσα που έχω στη διάθεσή μου..;; Κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει αντιληπτό στους πολιτικούς, στους πολιτευόμενους και στους πολιτευμένους, στους πολιτικάντηδες και στους «επαγγελματίες» της πολιτικής ότι τα blogs δεν είναι η κακοπληρωμένη βίζιτα που χρησιμοποιείται όποτε εκείνοι χρειάζονται προβολή και όπλα για το πόλεμο στους αντιπάλους και όταν έρχεται η προσωπική κριτική, να αρχίζει η "περιθωριοποίηση" και σπίλωσή τους με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς, ποινικά κολάσιμους.
Πρέπει να συνειδητοποιήσουν, για το καλό της δημοκρατίας, της προόδου της κοινωνίας των πολιτών και για την δόμηση ενός υγιούς κοινωνικού διαλόγου ότι το διαδίκτυο και τα blogs δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται με τη λογική της «καπότας». Δεν είναι μέσα μιας χρήσης. Τρανό παράδειγμα αυτής της πεπαλαιωμένης αντίληψης, είναι το φαινόμενο της δημιουργίας εκατοντάδων προφίλ υποψήφιων πολιτικών στο facebook με την έναρξη των εκλογών. Η λογική της ξεπέτας και του «ότι αρπάξουμε» από διαδικτυακή προβολή πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Για το καλό τους και για το καλό μας.

Ο κ. Παπανδρέου, ένας πολιτικός που γνωρίζει το διαδίκτυο και αγαπά το blogging, μιλά για «συμπεριφορές αλαζονείας που δεν θα γίνονται ανεκτές» και για «κοστούμια που θα μείνουν στη ντουλάπα». Ο Υπεύθυνος του Τομέα Περιβάλλοντος συγκαταλέγεται σ’ αυτή τη κατηγορία; Παραθέτω την αρχική απάντησή του όπως αυτή δόθηκε –σχεδόν ακαριαία- στο προφίλ μου στο facebook και τα συμπεράσματα για άλλη μια φορά δικά σας..

Spyros Kouvelis

κυριε παπαγιώτη, δεν φανταζομαι να περιμενετε να απαντησω σε τετοιο κειμενο ε; την κληση την πληρωσα σημερα ηδη, απλα σημειωσα το ευτραπελο της ημερας που δοθηκε. σε οτι αφορα στις αστηρικτες συκοφαντίες που αναπαραγετε, τις εχω απαντησει ηδη, και καλο ειναι να σημειωσετε πως το ιδιο το wwf ζητησε να μην γινεται συζητηση γιατι εκεινο εκτιθεται και οχι εγω... Ξερετε που να τα βρειτε ολα αυτα.

Antonis-Marios Papagiotis

Καταρχάς, απαντάτε και σας ευχαριστώ.

Είστε ο κ. Καρατράντος και λέτε "σημείωσα", γιατί εκείνος το έγραψε και όχι εσείς. Άρα, είναι φερέφωνό σας?

Ποιό είναι το ευτράπελο της ημέρας? Το ότι σας έγραψαν και δεν σας χαρίστηκαν?

Δεν γνωρίζω ούτε τι απαντήσατε, ούτε τι απαντά η WWF ούτε που μπορώ να τα βρω. Δεν νομίζετε ότι το "εκείνο εκτίθεται και όχι εγώ" είναι υποτιμητικό τόσο για το WWF όσο και για εσάς?... Διαβάστε περισσότερα. Καλό θα ήταν και σας το λέω καλοπροαίρετα, να παραθέστε κάποιο link για την ενημέρωσή μου, την πληροφόρηση των φίλων μου και των αναγνωστών που θα το διαβάσουν.

(Και μία σημείωσή μου, που προηγείται της απάντησης του κ. Κουβέλη, αλλά αξίζει νομίζω της παράθεσης)

Antonis-Marios Papagiotis

Tο ότι τον "έχουν στο μάτι" οι εκσυγχρονιστές-φίλοι Σημίτη, αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι Το Βήμα δεν κάνει καμία αναφορά σε καμία στήλη, σε σχετικές αναφορές υπουργοποιήσιμων, για πιθανή υπουργοποίησή του..

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.