Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Ο ιστοχώρος μας πάντα αιτιολογεί τις θέσεις του και απαντά σε όλα τα επώνυμα σχόλια.

ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Η ομιλία σε video εδώ

Σχόλιο: Πολλοί φίλοι αναγνώστες αναρωτιούνται:

"Μα τι έχει συμβεί με το blog σας και στηρίζετε Αντώνη Σαμαρά;"

Εύλογη η απορία, αλλά η πολιτική για μας ΔΕΝ είναι κομματική, ούτε εμείς είμαστε όργανα ή ενεργούμενα κανενός κόμματος. Η θέση μας για στήριξη του σημερινού πρωθυπουργού ήταν η προεκλογική μας επιλογή, η οποία εκ του αποτελέσματος μας δικαίωσε.
Αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι θα έχει και την ανοχή μας πέραν του τριμήνου.

Η στήριξη προς το πολιτικό πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά έχει και αυτή το σκεπτικό του ξεκαθαρίσματος της παλαιοκομματικής αντίληψης των πολιτικών. Τα δεδομένα που μας κάνουν τη στήριξή μας ουσιαστική, ξεκάθαρη και διάφανη συνίσταται στα παρακάτω δεδομένα τα οποία έχουν γενικότερη παραδοχή:

1. Στο άρθρο, με θέμα: "Η σύσκεψη του '92 και η αποπομπή του Σαμαρά", της Ελευθεροτυπίας διαβάζουμε και οι παλιότεροι ανακαλούμε στη μνήμη μας την απαράδεκτη στάση του πατέρα της Ντόρας: "Δηλαδή, εσύ θέλεις να ακολουθήσουμε την πολιτική σου;", καθώς επίσης και την εθνική στάση του αείμνηστου Ανδρέα που απαίτησε : "... να κρατήσει η Ελλάδα σκληρή θέση έναντι των Σκοπίων." (σχετικό εδώ - «επτά σημεία δράσης»)

2. Η έντιμη πολιτική του πορεία, με τη σχετική αναγνωρισιμότητα (λόγω τζακιών και αυτός), αλλά με ξεκάθαρες και έντιμες απόψεις. (σχετικό εδώ)

3. Η περίφημη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ που έχει χαρακτηρισθεί: «σκιώδης παγκόσμια κυβέρνηση» και «προθάλαμος ηγετών» ο Αντώνης Σαμαράς υπήρξε παλαιότερα ως απλός παρατηρητής, ενώ σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα:

"...Από την Νέα Δημοκρατία έχουν προσκληθεί η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης. Από το ΠΑΣΟΚ οι Θ. Πάγκαλος, Γ. Αρσένης και Άννα Διαμαντοπούλου..." (Συμπτώσεις "κουστουμάτων" !!!)

Η περίφημη Λέσχη ΔΕΝ επέλεξε για τον "όρκο σιωπής" τον Αντώνη Σαμαρά και από ότι μαθαίνουμε τον έχει στην μαύρη λίστα λόγω των εθνικών του θέσεων.

ΣΣ: Στις συναντήσεις της Λέσχης που οργανώνονται κάθε άνοιξη και διαρκούν δυόμισι ημέρες, συμμετέχουν 100- 130 πολιτικοί, επιχειρηματίες και διαμορφωτές της κοινής γνώμης, οι οποίοι δεσμεύονται από όρκο σιωπής για τα όσα συζητούνται στα κλειστά πάνελ. (σχετικό εδώ)

Ο πατριωτισμός του Ανδρέα Παπανδρέου, με το Casus belli και τη περήφανη στάση του στην εξωτερική μας πολιτική, όπως και με την αξιομνημόνευτη "ενοχή" του Βάσου Λυσσαρίδη, με το: "Αν το ν΄αγωνίζεσαι για εθνική επιβίωση, για αξιοπρέπεια, για ελευθερία είναι εθνικισμός δηλώνω ένοχος", είναι "απαγορευμένες θέσεις" για τους σημερινούς μας πολιτικούς, οι οποίοι σπούδασαν σε άλλη σχολή πολιτικής σκέψης, με "συγγνώμες", υποβαθμίσεις σοβαρότητας θέσεων και καταστάσεων, βασιζόμενοι κυρίως σε ατέρμονες διαπραγματεύσεις με κουμπαριές και παρακαλετά φιλικών παρεμβάσεων.

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο πολιτικός, ο οποίος μπορεί να κάνει τον Έλληνα περήφανο και να του δώσει την χαμένη του περηφάνια (Ίμια) και την ξεχασμένη μας εθνική αξιοπρέπεια. Επιπρόσθετα να ακούσουμε επιτέλους και ένα σοβαρό (έστω) αντιπολιτευτικό λόγο στη βουλή, από τις μπαρουφολογίες του ΛαΟΣ.

Το παραπάνω σκεπτικό στήριξης του ιστοχώρου μας στον Αντώνη Σαμαρά, ουδόλως μειώνει τις προσδοκίες μας από τη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αντίθετα ευελπιστούμε ότι θα την ενεργοποιήσει την ίδια, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητά της.

Σε μία απευκταία εκδοχή νίκης της κόρη του Μητσοτάκη, τα γνωστά αποτελέσματά της υπουργίας της δεν έχουν πείσει (συγκρινόμενα με τη διαδρομή Σαμαρά) ούτε καν και τους πιο ένθερμους υποστηριχτές της.

Ο ιστοχώρος μας πάντα αιτιολογεί τις θέσεις του και απαντά σε όλα τα επώνυμα σχόλια.

Ελπίζουμε οι φίλοι μας αναγνώστες, ακόμη και εάν διαφωνούν με αυτό το σκεπτικό στήριξης στον Αντώνη Σαμαρά, τουλάχιστον να εκτιμήσουν τις ξεκάθαρες προθέσεις μας.
Τελειώνοντας μία επισήμανση: Η χώρα μας ΔΕΝ κινδυνεύει από την άθλια οικονομία της (με δήθεν πτώχευση) που πολλά λαμόγια "έπεισαν" και έπαιξαν πάνω της, αλλά από τα εθνικά μας θέματα με μία ακόμη ενδεχόμενη ταπείνωση.

Νάσος

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.