Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009
Η "επιστροφή" της κυρίας Καραβασίλη σηματοδοτεί Επαναφορά στην αξιοκρατία του πολιτικού μας πολιτισμού.
Η "επιστροφή" της κυρίας Καραβασίλη - Χαιρετίζουν οι "Πράσινοι" τον διορισμό της
Ελπίδα για την αντιμετώπιση του περιβαλλοντικού εγκλήματος χαρακτηρίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι τον διορισμό της Μαργαρίτας Καραβασίλη στη θέση του ειδικού γραμματέα επιθεωρητών περιβάλλοντος. Στις τελευταίες εκλογες, η Μαργαρίτα Καραβασίλη ήταν υποψήφια του κόμματος.
Σημειώνεται ότι η κ. Καραβασίλη απεπέμφθη από το ΥΠΕΧΩΔΕ επειδή είχε ασκήσει δημόσια κριτική για τον τρόπο με τον οποίο το υπουργείο χειρίστηκε το ζήτημα της μόλυνσης του Ασωπού. "Η ευσυνείδητη και αποτελεσματική δουλειά της στο παρελθόν αποτέλεσε την αιτία για την οποία εκδιώχθηκε. Πέρα από την προσωπική δικαίωση είναι και μια σπάνια αναγνώριση εκείνων των δημοσίων υπαλλήλων που αντιστέκονται, συχνά ακάλυπτοι ή υπονομευόμενοι από τους πολιτικούς προϊσταμένους τους. Ένας σημαντικός συμβολισμός για το δημόσιο τομέα και το κοινωνικό σύνολο", αναφέρουν οι Πράσινοι στην ανακοίνωσή τους.
"Η Υπόθεση Καραβασίλη"
Η Μαργαρίτα Καραβασίλη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό ΟΙΚΟ το 2005 είχε αποκαλύψει τις πιέσεις που δέχθηκε ως επιθεωρήτρια, για εκείνους «που είναι η εξουσία, όποιος κι αν κυβερνάει» και την πίκρα της που δεν την άφησαν να κάνει απλώς τη δουλειά της. Ηταν Ιούνιος του 2005. Είχε περάσει μόλις ενάμισης χρόνος από την ανάληψη των καθηκόντων της, αλλά τα δείγματα γραφής της ήταν εξαιρετικά θετικά.
Απεριόριστη ήταν η εκτίμηση που της είχαν συνάδελφοί της επιστήμονες και περιβαλλοντικές οργανώσεις. Σε μικρό χρονικό διάστημα, είχε φέρει στο προσκήνιο πολλά περιβαλλοντικά σκάνδαλα όπως η μόλυνση του Ασωπού. Εκείνη η συνέντευξη ωστόσο φαίνεται ότι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής των υψηλά ισταμένων στο ΥΠΕΧΩΔΕ με τη γενική επιθεωρήτρια που «εξέφραζε δημοσίως πολιτικές θέσεις για το περιβάλλον, χωρίς συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία», όπως ανέφερε το δελτίο Τύπου με το οποίο ανακοινωνόταν η αποπομπή της.
Τρία χρόνια αργότερα παραπέμπεται σε δίκη, κατηγορούμενη για «συκοφαντική δυσφήμιση» από τον πρώην υφιστάμενό της και νυν γενικό επιθεωρητή Περιβάλλοντος Ιωάννη Δερμιτζάκη, που δέχτηκε την κριτική της για το ότι οι έλεγχοι της Υπηρεσίας στα Οινόφυτα ατόνησαν αδικαιολόγητα, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να συνεχίζουν να πίνουν τοξικό νερό. Ούτε ο ίδιος ούτε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ φαντάζονταν ότι έτσι θα άρχιζε να ξετυλίγεται εντός και εκτός δικαστηρίου, το κουβάρι των μεγάλων υποθέσεων που είχε χειριστεί. Ούτε ότι κατά τη διάρκεια της δίκης θα έρχονταν στο φως νέα στοιχεία που τη δικαιώνουν: στα τέλη Οκτωβρίου αναλύσεις που παρήγγειλε το ίδιο το υπουργείο αποκάλυψαν ότι εξασθενές χρώμιο, αρσενικό και μόλυβδος ρέουν ακόμα άφθονα στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής του Ασωπού. Πηγές: Ελευθεροτυπία,TVXS,OIKO
=======================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.