Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Πανστρατιά, έστω και για τη χαμένη νίκη του κατεστημένου


Το "ακανθώδες μονοπάτι" η Ντόρα ξεκίνησε να το διαβαίνει από παλαιά. Με την αμφισβήτηση των περισσοτέρων "δελφίνων και λοχαγών" που έβλεπαν με θετικό μάτι την μετά Κώστα Καραμανλή. Ήξεραν, έβλεπαν, την οργάνωση, την αποδοχή και στήριξη της Ντόρας από την πλειονότητα των ΜΜΕ εδώ και αρκετά χρόνια.Περίμεναν καρτερικά την δική τους "ώρα". Ήλθε όμως ο Κώστας Καραμανλής και την τοποθέτηση δίπλα του στο νευραλγικό Υπουργείο των Εξωτερικών. Έτσι αμέσως η δημοτικότητά της αλλά και οι "μετοχές" της ανέβηκαν και έγινε το Νο 2 στη ΝΔ.

Όμως σιγά σιγά επανήλθε στο προσκήνιο, ο αποστασιοποιημένος και μέχρι τότε παροπλισμένος Αντώνης Σαμαράς με το Υπουργείο Πολιτισμού.
Και άρχισαν τα πρώτα δημοσιεύματα. ότι .....
ο Σαμαράς ετοιμάζεται.
Και επαληθεύτηκαν όλες οι δημοσιογραφικές πληροφορίες.


Και φτάσαμε στο σημείο μηδέν και ο Σαμαράς διεκδικεί επί ίσοις όροις το αξίωμα του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, με εκλογή από τη βάση του κόμματος..
Διαδικασία εκλογής που προσπάθησε να τη μπλοκάρει η Ντόρα.Απέτυχε και αναγκάστηκε σε απανωτές αναδιπλώσεις..
Εκείνοι όμως που υποστήριξαν από την αρχή την εκλογή του αρχηγού απο τη βάση του κόμματος έχουν ήδη συμμαχήσει και φτάσαμε να έχουμε μπροστά μας μία εκλογή θρίλερ ή "ντέρμπι".

Καθημερινά, ακούμε βουλευτές και στελέχη να τάσσονται με τον Αντώνη Σαμαρά και άλλη με την Ντόρα.
Η Ντόρα για να συσπειρώσει τα μέλη της ΝΔ,ξεκίνησε τον προεκλογικό της αγώνα, με μόνιμη επωδό, την αντιπολιτευτική τακτική κατά του ΠΑΣΟΚ επηρεασμένη και αυτή απο τη ρητορική Σαμαρά και απο τον μεταξύ τους ανταγωνισμό, ποιός θα κολακέψει περισσότερο τους ψηφοφόρους της ΝΔ.
Τώρα όμως διαπίστωσε ότι δεν της βγαίνει. Δεν πείθονται οι Νεοδημοκράτες ότι φέρνει κάτι καινούργιο, με την αντιπολίτευση σε μία κυβέρνηση 30 ημερών και χωρίς να κάνει καθόλου κριτική στο κόμμα της και στα αίτια της ήττας και σε τί καινούριο θα πρέπει να πρεσβεύει στο χώρο της συντηρητικής παράταξης.

Έτσι δειλά - δειλά αλλάζει στρατηγική, άρχισε απο χθές την κριτική για τα έργα και ημέρες της κυβέρνησης, για τα λαμόγια, για το ηθικό και νόμιμο, για αλλαγές. για αξιοκρατία και άλλα παρόμοια .
Αρχισε δέ και η σπορά και του διλήμματος της διάσπασης σε περίπτωση ήττας της.Βέβαια επίσημα το αρνούνται, αλλά άν συζητήσει κανείς με στελέχη της Ντόρας, είναι πιά μόνιμο το δίλημμα, και μάλιστα το παρομοιάζουν με εκείνο του Σιμήτη, όταν εκλέχθηκε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Όσο δέ πλησιάζει η 29 Νοεμβρίου και τα γκάλοπ θα φέρουν τον Αντώνη Σαμαρά να προηγείται ή να είναι κοντά, τόσο περισσότερο θα ενταθεί η προσπάθεια του επιτελείου της να περάσει στον Νεοδημοκράτη, το δίλημμα της εκλογιμότητας και της δυνατότητας να επαναφέρει την ΝΔ στην εξουσία και θα αφήνεται να εννοηθεί και η περίπτωση διασπάσεων, αφού είναι γνωστό ότι δέν θα ήταν δυνατόν η Ντόρα να είναι παρά των πλευρών του Αντώνη Σαμαρά ώς δεύτερη, άν αποτύχει να εκλεγεί εκείνη.

Έτσι πιστεύεται ότι θα εντείνει τις προσπάθειές της να πείσει, ότι εκείνη είναι η νομιμόφρονα του κόμματος, "απογαλακτισμένη" πολιτικά από τον Επίτιμο,και η ικανότερη..

Βέβαια με τόση στήριξη που έχει από όλες τις απόψεις, ΜΜΕ, μηχανισμούς,παράγοντες, θα έπρεπε να κάνει "περίπατο", αλλά τελικά ο δρόμος για την αρχηγία είναι "ακανθώδης" και πάρα πολλές παγίδες..Ας είμαστε λοιπόν επιφυλακτικοί και άς περιμένουμε το χρόνο να κυλίσει.. και θα δούμε..

Σχόλιο: Πανστρατιά, έστω για τη χαμένη νίκη του κατεστημένου.
Η απέλπιδα προσπάθεια του κατεστημένου να διατηρήσει τα κεκτημένα επιλέγοντας ως κατάλληλο φορέα τη "κόρη Μητσοτάκη" έχει ελάχιστες ελπίδες να διασωθεί.

Η βάση της συντηρητικής παράταξης κατανόησε ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Ακόμη ΔΕΝ έχει αποφορτιστεί συναισθηματικά από τη προεκλογική εκστρατεία.
Σιγά - σιγά αλλά σταθερά εγκαταλείπει αυτό το ερμαφρόδιτο κομματικό οικοδόμημα, που χτίστηκε τηλεοπτικά βασιζόμενο ΟΧΙ σε αρχές και ιδεολογία, αλλά σε δημοσκοπικά γραφεία
(βλ. Λούλη) και παράγοντες του τύπου (λέγε με Θόδωρα) παρασύροντας τον Κ.Καραμανλή, τον νεώτερο, στον απόλυτο εξευτελισμό.

Οι κομματικοί επενδυτές ΔΕΝ σταματούν αλλά ούτε και υπολογίζουν ονόματα και πρόσωπα.

Χρησιμοποίησαν έναν μεγάλο όνομα (σύμβολο για τη παράταξη αυτή) και επένδυσαν σε αυτό μέχρι τέλους. Το αποτέλεσμα ήταν οδυνηρό για τον αποδέκτη, παρά τις προειδοποιήσεις του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος.

Τώρα παίζουν το τελευταίο χαρτί επενδύοντας και πάλι στην οικογενειοκρατία. Το όνομα αυτό όμως ΔΕΝ έχει τα εχέγγυα του ιδρυτή της παράταξης, παρόλα αυτά το ρισκάρουν.

Τα τελευταία νέα είναι πολύ δύσκολα για την ίδια τη Ντόρα που βλέπει το "μαντρί" να αυτονομείται και να επιλέγει καθαρές φωνές ΜΗ εξαρτώμενες από ΜΜΕ και τζάκια.

Τα τηλεοπτικά παράθυρα τελευταία γεμίζουν από οργή για όλα αυτά και προβληματίζουν πολλά στελέχη που βιάστηκαν να επιλέξουν.

Εμείς εκτιμούμε ότι η νίκη του Αντώνη Σαμαρά θα είναι πολύ Μεγάλη. Αυτό ίσως ΔΕΝ συμφέρει πολλούς αλλά εμείς το στηρίζουμε ως ιστοχώρος. Οι λόγοι είναι απλοί και τους έχουμε επαναδιατυπώσει:

1. Τα εθνικά θέματα θα έχουν ένα υποστηριχτή που οι περισσότεροι Έλληνες συμφωνούν μαζί του. Είναι ίσως ο μόνος που αυτή τη στιγμή μπορεί να σύρει τη κυβέρνηση σε λιγότερες εκπτώσεις και στρογγυλεύσεις.

2. Η πολυσυλλεκτικότητα του κολοτούμπα Καρατζαφέρη θα μειωθεί έως περιθωρίου. Η τελευταία τακτική προσέγγισης με τη Ντόρα το αποδεικνύει. Ο άνθρωπος με αρχηγό τον Σαμαρά πρέπει να επιστρέψει ξανά στα δεξιά ακραία εξοχικά διαμερίσματα.

Μετά το τέλος της Ντόρας η οικογενειοκρατία έχει ξεκαθαρίσει κατα τα 2/3/

Το άλλο 1/3 παρά τη δυναμική του έχει αρχίσει να χρεώνεται με πολιτικό κόστος.

Νάσος

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.