Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Μικρότητες...και ανεξήγητες διεκδικήσεις...

...το ρηθεν υπο του προφητου διεμερισαντο τα ιματια μου εαυτοις και επι τον ιματισμον μου εβαλον κληρον

Ανακοίνωση

Πάει καιρός τώρα που υποχρεωθήκαμε για πρώτη φορά να προστατέψουμε την ιστοσελίδα μας από την επιθυμία ενός ανθρώπου να την εξαφανίσει από το διαδίκτυο.

Σίγουροι και συνεπείς απέναντι στις προθέσεις μας, ξεκάθαροι στα κίνητρά μας και στον πιο δύσπιστο, δώσαμε τη μάχη απέναντι σε μια ακατανόητη λογική που απαιτούσε την κεφαλή μας επί πίνακι, επειδή "τολμήσαμε":

1. Να δημιουργήσουμε μια ιστοσελίδα για τον Λιαντίνη.

2. Να φιλοξενήσουμε μικρά αποσπάσματα από τα βιβλία του Λιαντίνη.

3. Να βρούμε με κόπο και να δημοσιεύσουμε φωτογραφίες και βίντεο από τη ζωή και το έργο του.

4. Να φέρουμε στο φως ανέκδοτα κείμενά του και άγνωστες πτυχές τής ζωής του.

5. Να φτιάξουμε ένα χώρο δημοσίου διαλόγου (φόρουμ) για να μιλήσουμε για τον Λιαντίνη και τη φιλοσοφία.

6. Να διοργανώσουμε ανοιχτές εκδηλώσεις με στόχο την ανάδειξη του έργου του,

και τέλος,

να υποστηρίξουμε στην αρχή, και στη συνέχεια να αποδείξουμε με ατράνταχτα στοιχεία και πειστήρια της Πολιτείας ότι ο Λιαντίνης ό,τι είπε το έπραξε. Υπήρξε συνεπής, ειλικρινής, τίμιος.

Κάπου εκεί κάναμε το μεγαλύτερο λάθος.

Η κυρία Γεωργοπούλου, σύζυγος του Δημήτρη Λιαντίνη και νόμιμος κληρονόμος του, είχε άλλη άποψη. Και σε αυτή την άποψη σταθήκαμε απέναντι.

Έκτοτε εισπράτταμε την οργή της σε δόσεις. Πότε με μηνυτήριες αναφορές, πότε με καταγγελίες σε διάφορες Αρχές και πότε με υπόγειες, και σε προσωπικό επίπεδο, προσβολές από το διαδίκτυο.

Αμυνθήκαμε σε όλα, ακόμα και σε καταθέσεις τύπου "δεν είναι η φωνή του άνδρα μου στα ηχητικά ντοκουμέντα" (από επίσημα πρακτικά της ΕΕΤΤ), μέσω της δικαιοσύνης. Φτάσαμε μέχρι τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος όταν ανακαλύψαμε ότι μια όψιμη "φίλη" τής κυρίας Γεωργοπούλου είχε μπει ακόμα και στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού μελών της ιστοσελίδας, μέσω του διαδικτύου. Εκείνο το μεσημέρι λάβαμε την επίσημη διαβεβαίωση της Δίωξης ότι "κλαίγοντας δήλωσε ότι μετάνιωσε".

Την ίδια περίοδο, σταματήσαμε κάθε περαιτέρω αναφορά στο όνομα της κυρίας Γεωργοπούλου. Δώσαμε ένα τέλος σε όλα και αφήσαμε τον χρόνο να κρίνει. Όλους μας, γιατί και εμείς μπορεί να κάναμε λάθη απέναντι στη σύζυγο του Λιαντίνη.

Όμως αυτό το ακατανόητο έργο διαμάχης και αντεγκλήσεων δεν είχε ρίξει αυλαία. Η αρχική επιθυμία τής κυρίας Γεωργοπούλου να διαγραφεί διαπαντός το Liantinis.gr από το μητρώο ονομάτων επετεύχθη. Με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών απερρίφθη η προσφυγή μας κατά της Ελληνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) που είχε αποδεχθεί και διατάξει (προ τριετίας) τη διαγραφή του domain Liantinis.gr, κατόπιν βέβαια προσφυγής της ίδιας και με την επικουρία της άγνοιας ή της μη εναρμόνισης με το νομικό πλαίσιο των δημοκρατιών του δυτικού κόσμου αναφορικά με την κατοχύρωση των ονομάτων χώρου (domains).

Αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε αυτή τη λογική, γι΄ αυτό και γυρίζουμε σελίδα. Δεν είμαστε ούτε θέλουμε να γίνουμε μόνιμοι θαμώνες των δικαστηρίων υπερασπιζόμενοι το αυτονόητο (στο δυτικό κόσμο). Δεν έχουμε έσοδα από αυτή την προσπάθεια και είμαστε περήφανοι που παραμένουμε ερασιτέχνες του διαδικτύου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Έτσι λοιπόν, δεν θα κάνουμε χρήση του δικαιώματος, που μας παρέχει ο νόμος, να προσφύγουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Σταματάμε εδώ, πριν η κόπωση γίνει αηδία. Πριν λησμονήσουμε για ποιον λόγο ξεκινήσαμε πριν από 6 χρόνια και χάσουμε έτσι το στόχο.

Στην κυρία Γεωργοπούλου, που χαίρεται(;) σήμερα, δεν κρατάμε κακία. Προφανώς δεν κατάλαβε. Ας είναι.

Αγαπητά μέλη και φίλοι της ιστοσελίδας. Την υπόσχεσή μας να συνεχίσουμε με κάθε τρόπο θα την κρατήσουμε.

Συνεχίζουμε με το ίδιο όνομα (liantinis) αλλά με άλλες καταλήξεις (org-net-com, λειτουργούν ήδη και οι τρεις) που η μιζέρια του ελληνικού νομικού πλαισίου (ή η ερμηνεία του) δεν μπορεί να αγγίξει. Διασφαλίσαμε έτσι μια για πάντα την ύπαρξη της ιστοσελίδας. Ταυτόχρονα αποδείξαμε με αυτόν τον τρόπο την υποκρισία του συστήματος που ικανοποιήθηκε με την αφαίρεση ενός ονόματος αν και γνώριζε ότι μπορούμε, και το πράξαμε, να αγοράσουμε το ίδιο ακριβώς επίμαχο όνομα από αλλού. Με άλλα λόγια, μας πήραν την κατάληξη αλλά κρατήσαμε το όνομα. Τόση ανοησία...

Liantinis.org το νέο μας επίσημο όνομα. Διαδώστε το με τον ίδιο τρόπο που μας φέρατε στην κορυφή της αξιολόγησης της google. Κάντε το γνωστό για να βοηθήσουμε όλοι να φτάσει η φωνή του αγαπημένου μας δασκάλου στα πέρατα της γης. Δεν το οφείλετε σ' εμάς. Μόνο σ΄ εκείνον.

Σας ευχαριστούμε
Liantinis.org



========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.