Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Φωτορεπορτάζ της πρώτης ημέρας (15-1-2010) από την επίσημη επίσκεψη της Αντιπροσωπείας Ευρωπαίων κοινοβουλευτικών στην Γάζα

.

Σύμφωνα με τη τελευταία σύνδεση που είχαμε με την Γάζα,

(Δρ. Νάντερ Αλ Αμπάντλα, Τάσο Κουράκη, Νίκο Κλειτσίκα)

...σε 63 άτομα είναι τελικά ο αριθμός των βουλευτών, ευρωβουλευτών και άλλων ευρωπαϊκών προσωπικοτήτων που μπήκαν μέσα στην πολύπαθη περιοχή.

 Η θριαμβευτική είσοδος της Ελληνικής Αποστολής, αποτελείται από τους παλαίμαχους αγωνιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ιδιαίτερα του παλαιστινιακού προβλήματος βουλευτές, Σοφία Σακοράφα και Τάσο Κουράκη, τον Γιώργο Αναστόπουλο, εκπρόσωπο στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Άρση του Αποκλεισμού της Γάζας, τον Δρ. Νάντερ Αλ Αμπάντλα, πρόεδρο της Ελληνο-Παλαιστινιακής Φιλίας, που μετέχει ως επικεφαλής–συντονιστής της αποστολής, τον πολιτικό αναλυτή Κώστα Μπιτσάνη, την δημοσιογράφο Εμυ Χριστούλα και τον συγγραφέα-ιστορικό Νίκο Κλειτσίκα.
Σημειώνεται ότι η παραπάνω αποστολή αποτελείται κυρίως από τα βασικά πρόσωπα που επανειλημμένα έχουν επισκεφτεί και εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε αντίστοιχες συμμετοχές και κινητοποιήσεις για τα δίκαια αιτήματα της κατακερματισμένης από την εγκληματική διεθνή ανοχή και αδιαφορία της πολύπαθης Παλαιστίνης και συμπαραστάτες του αδάμαστου, γενναίου και περήφανου λαού της.

Η υποδοχή της ευρωπαϊκής αποστολής, παρά τις όποιες αντιρρήσεις της βάρβαρης ισραηλινής κυβέρνησης προς την κυβέρνηση του Καΐρου, επετεύχθη τελικά χθες στις 15:20, τις αρχές της εκλεγμένης παλαιστινιακής κυβέρνησης οι οποίοι σύσσωμοι υποστήριξαν την Ευρωπαϊκή Αντιπροσωπεία
Ο Αντιπρόεδρος της Παλαιστινιακής Βουλής (ο Πρόεδρος βρίσκεται στη Δυτική Όχθη), εκ μέρους της παλαιστινιακής κυβέρνησης, καλωσόρισε στην αίθουσα στο παλαιστινιακό έδαφος τις ξένες αντιπροσωπείες.


Εκ μέρους των ξένων αντιπροσωπειών ο επικεφαλής Βρετανός Sir Gerald Bernard Kaufman, βουλευτής του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, ευχαρίστησε θερμά για αυτή την υποδοχή, και τόνισε ότι, πρόκειται για ένα ακόμη διεθνές έγκλημα καταπάτησης των δικαιωμάτων ενός λαού που αυτή τη στιγμή παραμένουν εγκλωβισμένοι πάνω ενάμισι εκατομμύριο ανθρώποι και κανείς επίσημος διεθνής παράγοντας να ΜΗΝ μιλάει.
Θεώρησε επίσης χρέος για κάθε κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ευρώπης να βάλει σε άμεση προτεραιότητα αυτό το ζήτημα της κατάφωρης παραβίασης των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Μετά η αντιπροσωπεία επιβιβάστηκε σε δύο πούλμαν και κατευθύνθηκε προς την πόλη της Γάζας.
Διέσχισε μια απόσταση 35 χιλιομέτρων περίπου από τα σύνορα με την πόλη της Γάζας και παντού στο δρόμο οι αποκλεισμένοι ελεύθεροι πολιορκημένοι είχαν βγει για να υποδέχονται τις ξένες αντιπροσωπείες



(Γεύμα στο χώρο της Βουλής των Παλαιστινίων...που καταστράφηκε ολοσχερώς... 4 όροφοι κατεδαφίστηκαν)

Όλη η αποστολή οδηγήθηκε στο κοινοβούλιο της Γάζας ένα κτίριο που βομβάρδισαν ανελέητα οι ισραηλινοί, εκεί μέσα στο βομβαρδισμένο κοινοβούλιο συνεδρίασαν οι Ευρωπαίοι βουλευτές και ευρωβουλευτές μαζί με όσους έχουν απομείνει και δεν έχουν δολοφονηθεί βουλευτές της παλαιστινιακής βουλής
Εκείνο που είναι χαρακτηριστικό ότι ο τυφλός Άγγλος σοσιαλιστής βουλευτής Mακένζυ Λόου συγκίνησε όλους τους παρευρισκόμενους, όταν κατάγγειλε ως απάνθρωπη τις μεγάλες δυνάμεις που προχωρούν σε εθνοκάθαρση ενός λαού.
Η ελληνική αποστολή μαζί με την ευρωπαϊκή συνεδρίασε (χθες βράδυ)  μαζί με όλες τις ανθρωπιστικές οργανώσεις των ίδιων των παλαιστινίων που εκθέτουν τα προβλήματα και τις ανάγκες με κύριο τις ελλείψεις φαρμάκων αλλά και ιατρικών υλικών κυρίως εργαλείων απαραίτητων για την φροντίδα των ακρωτηριασμένων παιδιών που υποφέρουν από αυτόν τον απάνθρωπο αποκλεισμό.
Σήμερα η Πανευρωπαϊκή Αποστολή θα γίνει δεκτή από τον Πρωθυπουργό της χώρας κ, Ισμαήλ Χανίγιε, θα επισκεφτεί όλες τις κατεστραμμένες τις Γάζας θα διαπιστώσουν οι ίδιοι βουλευτές, ευρωβουλευτές και προσωπικότητες που είναι στην αποστολή με τα ίδια τους τα μάτια το μέγεθος αυτής της βιβλικής καταστροφής που έχουν επιφέρει οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στην ευρωπαϊκή αποστολή συμμετέχει και ένα Έλληνας ευρωβουλευτής που εκλέγεται στην Ελβετία ο Ιωσήφ Λυσιάδης.

(Νίκος Κλειτσίκας, Τάσος Κουράκης και δεξιά ο ελληνικής καταγωγής Ελβετός βουλευτής)

Οι Έλληνες είναι παντού παρότι η επίσημη Ελλάδα είναι απούσα...

Νάσος
=======================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.