Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Έλληνας και Γεννιέσαι και Γίνεσαι - ΜΕΡΟΣ Β'

 ΓΑΠ: «Αλίμονο αν η ελληνικότητα ήταν θέμα DNA. Σε αυτή την περίπτωση, οι περισσότεροι από εμάς σε αυτή την αίθουσα δεν θα είχαμε δικαίωμα να βρισκόμαστε εδώ».

Αποχαιρέτα την Αλεξάνδρεια…

του Σεραφείμ Φυντανίδη


Ξέρετε ότι διεθνής επιστημονική έρευνα απέδειξε ότι το DNA των σύγχρονων Ελλήνων είναι ολόιδιο με εκείνο των αρχαίων Ελλήνων; Δεν το ξέρετε; Ούτε εγώ. Ούτε και κανένας επιστήμονας στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο. Κι όμως, το διαβάσαμε και αυτό να υποστηρίζεται από κάποιους που αντέδρασαν στο προηγούμενο άρθρο του υπογράφοντος με τίτλο «Και γεννιέσαι και γίνεσαι Έλληνας». 

Δεν με εξέπληξε το γεγονός ότι υπήρξαν πολλές αντιδράσεις σε εκείνο το άρθρο, καθώς αναδημοσιεύτηκε σε πολλά blogs. Μόνο στο foreignpress υπήρξαν πάνω από 150 παρεμβάσεις, πολλές από τις οποίες ήταν υβριστικές, όσο και ανιστόρητες. Ακόμα και τη γυναίκα μου την έβγαλαν… Εβραία! (Πού να το ήξερε ο κρητικός την καταγωγή πατέρας της, που πέρασε μια ζωή φιλοτεχνώντας εικόνες αγίων!).

Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι Έλληνες τρεφόμαστε με μύθους. Ακούω π.χ. κάθε τόσο ότι για μία ψήφο δεν εγκρίθηκε από την αμερικανική γερουσία το 1776 η επίσημη γλώσσα των Η.Π.Α. να είναι η ελληνική. Δηλαδή, οι αγγλοσάξονες μετανάστες στη βόρεια Αμερική θα ξέχναγαν τη γλώσσα τους και θα μάθαιναν ελληνικά.

Και δεν είναι αυτό το μόνο δείγμα ανιστόρητης προσέγγισης των γεγονότων. Το κακό ξεκινάει από το σχολείο, στο οποίο η Ιστορία δεν διδάσκεται σωστά. Το ίδιο ισχύει και για την ελληνική γλώσσα, αυτό το θησαυρό που κατέχουμε εδώ και 3.000 χρόνια και τον κακοποιούμε ασυλλόγιστα. Τα νέα παιδιά δεν την διδάσκονται σωστά, καθώς η υποβάθμιση της διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών τα απέκοψε από τη ρίζα της.

Και δεν εννοώ ότι έχουμε όλοι την υποχρέωση να εντρυφήσουμε στα αρχαία ελληνικά. Εννοώ ότι έχουμε την ανάγκη το σχολείο να μας εξοικειώσει με αυτό το μοναδικό εργαλείο σκέψης που είναι η ελληνική γλώσσα, ώστε να αντιμετωπίζουμε σωστά τα όποια προβλήματα της δημόσιας διοίκησης, της επιχείρησης, της οικογένειας. Κάτι που έχουν κατορθώσει οι Γερμανοί μέσα από το εργαλείο της δικής τους πανάρχαιας γλώσσας.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε ένα χάος. Όπως είπε πρόσφατα ο Διονύσης Σαββόπουλος, είμαστε ένας πολτός. Κάποιος, κάτι πρέπει να έρθει για να μεταπλάσει αυτόν τον πολτό σε ζύμη, σε δημιουργία. Και το μυστικό κρύβεται στη γλώσσα μας. Αυτή είναι και η αποθέωση της ελληνικότητάς μας.

Είπαμε και το ξαναλέμε ότι Έλληνες είναι όσοι μετέχουν της ελληνικής παιδείας. Αυτή την παιδεία την έχουμε γράψει στα παλιά μας τα παπούτσια και ρουφάμε αμάσητα ο,τι έρχεται απ’ έξω. Βρίζουμε τους Αμερικανούς, αλλά τους αντιγράφουμε σε όλα. Τρώμε hot dogs, φοράμε jeans, ρουφάμε τα serial τους, μιλάμε greeklish και θαυμάζουμε τους Rambo και τους Spidermen.

Λέμε ότι είμαστε ελληναράδες, κατευθείαν απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων και τίποτε καλό δε λέμε να πάρουμε από εκείνους. Καταστρέφουμε το περιβάλλον, χτίζουμε παράνομα, έχουμε τις ασχημότερες πόλεις σε όλη την Ευρώπη, βουλιάζουμε στη διαφθορά, διασκεδάζουμε σε σκυλάδικα με τουρκοειδή τραγούδια και κακοποιούμε τη γλώσσα μας.

Αν αυτά μας συνδέουν με το DNA των αρχαίων Ελλήνων, τότε αποχαιρέτα την την Αλεξάνδρεια που φεύγει…  

(το άρθρο δημοσιεύθηκε στο Κεφάλαιο 20/2/2010)  foreignpress-gr


========================================================

"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.