Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Κύριε Υπουργέ, μετά τα φρουτάκια νομιμοποιήστε και τους "παπατζήδες"... "έλα τώρα που γυρίζει" ... μία επιπλέον διαβούλευση στο ΟpenGov ρε παιδιά...


Τα "φρουτάκια" έρχονται στη Βουλή (espresso)

Προ των πυλών βρίσκονται πάλι τα ηλεκτρονικά τεχνικά παιχνίδια, τα περιβόητα «φρουτάκια», που είχαν απαγορευτεί επί κυβερνήσεων Σημίτη.

Η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει έσοδα, αλλά και να συμμορφωθεί με την κοινοτική νομοθεσία, επαναφέρει τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και μάλιστα πολύ σύντομα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μέχρι τα μέσα Μαρτίου θα καταθέσει στη Βουλή σχέδιο νόμου που θα επιτρέπει και πάλι τη λειτουργία αυτών των παιχνιδιών, νομιμοποιώντας έτσι το συγκεκριμένο είδος τζόγου. Συν τοις άλλοις το οικονομικό επιτελείο εκτίμησε ότι είναι δυσβάσταχτο το πρόστιμο που πληρώνουμε εδώ και τόσο καιρό για την απαγόρευσή τους.

Η Ελλάδα, επειδή δεν επέτρεπε μέχρι σήμερα τη λειτουργία ηλεκτρονικών τεχνικών παιχνιδιών, είχε καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με πρόστιμο ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ το μήνα! Οπότε ο κ. Παπακωνσταντίνου σκέφτηκε πως από τη μια πλευρά θα γλιτώνει η χώρα μας κάθε χρόνο το υψηλό αυτό πρόστιμο και από την άλλη ο κρατικός κορβανάς θα έχει έσοδα μιας και θα φορολογεί τα κέρδη από αυτά τα παιχνίδια.

Συν τοις άλλοις, ο υπουργός έχει προαναγγείλει από το βήμα της Βουλής ότι σύντομα θα θέσει σε δημόσια διαβούλευση και όλα τα άλλα θέματα που αφορούν τα τυχερά παιχνίδια, από τα καζίνο μέχρι το διαδικτυακό στοίχημα. Οσον αφορά το τελευταίο, το υπουργείο Οικονομικών έχει διαπιστώσει ότι οι ελληνικές εταιρείες στοιχημάτων (που λειτουργούν εμφανίζοντας ως έδρα κάποια χώρα του εξωτερικού προκειμένου να είναι νόμιμες) έχουν τεράστια έσοδα που συγκρίνονται κάλλιστα με αυτά του ΟΠΑΠ. Για το λόγο αυτό εκτιμά ότι θα είναι καλύτερα να νομιμοποιήσει τον ηλεκτρονικό τζόγο, ούτως ώστε να μπορεί κιόλας να το φορολογήσει.

Γ. ΣΑΡΡΗΣ
Σχόλιο: Και στις επόμενες εκλογές θα σας τραγουδάμε :


Νάσος
========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.