Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Έφυγε πλήρες ημερών ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Δημήτρης Στίγκας


Σήμερα το μεσημέρι συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, στο κοιμητήριο της Στυλίδας,  οι σύντροφοι, συγγενείς και φίλοι, τον ενενηνταδιάχρονο αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Δημήτρη Στίγκα.

Οι αγώνες στις τάξεις του ΕΛΑΣ, για την απελευθέρωση της πατρίδας από τους Γερμανούς κατακτητές  και οι μετέπειτα ψυχροπολεμικές διώξεις με τις  εν συνεχεία φυλακίσεις από τις κυβερνήσεις της δεξιάς απαιτούν πολύ μελάνι και αρκετό χαρτί για να αποτυπωθούν.  

Το υλικό αυτό το κατέχουν τα παιδιά του και μας υποσχέθηκαν αντί εκδόσεως σε βιβλίο να το αναδημοσιεύσουμε σε συνέχειες.

Δεκάξι χρόνια σε φυλακές, πριν από το πραξικόπημα της χούντας των συνταγματαρχών και άλλα 6 κατά την διάρκειά της, είναι τα εύσημα που  αυτό το κράτος έχει περιβάλλει πολλούς αγωνιστές της Εθνικής μας Αντίστασης, που έταξαν τη ζωή τους, σε ανώτερες αξίες και ιδανικά...
εμφορούμενες  πάντα με την ιδεολογία, για μια καλύτερη ζωή, μέσα από τους αγώνες με την σημαία του Κ.Κ.Ε.

Νάσος
 
 Σήμερα αναδημοσιεύουμε ανέκδοτη φωτογραφία και τον επικήδειο λόγο του συντρόφου του της Ν.Ε Φθιώτιδας σ. Μπασδέκη

Σύντροφε Μήτσο.
Εκ μέρους της Ν.Ε Φθιώτιδας του Κ.Κ.Ε σου απευθύνουμε τον ύστατο χαιρετισμό.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά σου, στους φίλους και συγγενείς σου.
Θέλουμε όμως να σε αποχαιρετίσουμε με σεβασμό στη δράση και στη στάση ζωής που για μας τους κομμουνιστές αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.
Από πολύ νωρίς οργανώθηκες στην Κ.Ν.Ε και στο Κ.Κ.Ε γαλουχημένος απ΄τα ιδανικά της δικαιοσύνης, της ελευθερίας, εξάλειψης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Αυτά τα ιδανικά προσπάθησες να τα κάνεις πράξη αγωνιζόμενος στην Εθνική Αντίσταση και αργότερα τη μετα Βάρκιζα περίοδο.
Για τις ιδέες και τη δράση σου διώχθηκες από την άρχουσα τάξη:
Χρόνια σε εξορίες και φυλακές την μετεμφυλιακή περίοδο, ξανά κατά την διάρκεια της χούντας.  
ΔΕΝ λύγισες...αντιμετώπισες όλες αυτές τις διώξεις με θάρρος ανυποχώρητα και συνέχισες.
Συνέχισες και μετά την αποφυλάκισή σου τους αγώνες για την δημοκρατία, για τα διακαιώματα του λαού μέσα απ΄τις γραμμές του Κ.Κ.Ε ως οργανωμένο μέλος του.
Διετέλεσες  μέλος της Ν.Ε Φθιώτιδας του Κ.Κ.Ε και Γραμματέας της Κ.Ο Στυλίδας παρέμεινες πιστός στις ιδέες σου και στα ιδανικά του Σοσιαλισμού για τα οποία πάλεψες σε όλη σου τη ζωή μέχρι την τελευταία μέρα.
Για τους αγωνιστές όπως εσύ σύντροφε Μήτσο ΔΕΝ πρέπουν υπερφίαλα λόγια, παρά μόνο η υπόσχεση ότι ο αγώνας σου θα συνεχιστεί, θα τον συνεχίσουμε εμείς μέχρι την τελική νίκη το Σοσιαλισμό-Κομμουνισμό.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει 
Καλό ταξίδι σύντροφε...

========================================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.