Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Αφελής ερώτηση: Γιατί άραγε επέλεξαν τον Γκιόλια και όχι κάποιον άλλον;

Η αφελής αυτή ερώτηση, εάν απαντηθεί, είναι ίσως το κλειδί που θα δώσει τη λύση και θα αποκαλύψει τα κίνητρα και θα φωτίσει τα σκοτεινά μονοπάτια των διαπλοκών στην επαγγελματική δημοσιογραφία.(εννοώ ότι κάποιοι ενδίδουν...φαίνεται ότι ο δολοφονηθείς Γκιόλιας δεν ανήκε σε αυτή την κατηγορία)

Είναι πολύ νωρίς ακόμη να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, αλλά η δολοφονία αυτή θεωρώ ότι αγγίζει τα όρια της οικονόμο/πολιτικής τρομοκρατίας.
Η άνανδρη δολοφονία ενός δημοσιογράφου που ασχολείται με αποκαλύψεις ενοχλεί σίγουρα κάποιους... μέλει να αποδειχθεί και να διευκρινισθεί ποιοι γνώριζαν το περιεχόμενο των σκληρών του δίσκων (από το περίφημο ντου της αστυνομίας) ή τη θεματολογία των αποκαλύψεων του που σύμφωνα με τον συνήγορό του αγγίζει σε "τριψήφιο αριθμό και οι εισαγγελείς θα εκπλαγούν".

Εάν τελικά η υπόθεση αυτή εξιχνιαστεί με τα σενάρια που θέλουν να βλέπουν φακέλους με εκκρεμή θέματα προς αποκάλυψη και όχι πιθανόν "ξεκαθάρισμα λογαριασμών" τότε ίσως μιλάμε για ένα μαφιόζικο κτύπημα με πολλές προεκτάσεις...

Το κύριο που θα απασχολήσει σίγουρα την blogόσφαιρα είναι η περίφημη "Ψευδωνυμία" (κακώς αναφέρεται ως "ανωνυμία" με τις ελεγχόμενες ip) και οι πιθανές νέες "μεταρρυθμίσεις" της κυβέρνησης, κάτι ας πούμε που έγινε και με τα κινητά τηλέφωνα (από την περίφημη απόδραση με το ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού) Γράφτηκε ήδη για άρση  του απορρήτου του blog troktiko  ...
(με το οποίο ο Γκιόλιας φερόταν να συνεργάζεται, παρά το γεγονός ότι το blog διαψεύδει τα περί συνεργασίας και από ότι έχει δημοσιοποιηθεί επίσημα από τις αρχές η συνεργασία αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί)

Νάσος 

"Στις σφαίρες τους απαντάμε με ποστ" (TheInsider)

Χαμός γίνεται στην μπλογκόσφαιρα μετά την δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.Από νωρίς το πρωί, δεκάδες blogs αναμεταδίδουν την είδηση της δολοφονίας του, σχολιάζοντας παράλληλα το γεγονός και ό,τι αυτό σημαίνει για τη δημοσιογραφία. Τις περισσότερες αναρτήσεις για το θέμα έχει δημοσιεύσει το blog troktiko (http://troktiko.blogspot.com), με το οποίο ο Γκιόλιας φερόταν να συνεργάζεται, παρά το γεγονός ότι το blog διαψεύδει τα περί συνεργασίας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε μια από τις τελευταίες αναρτήσεις στο troktiko όπου προαναγγέλονται αποκαλύψεις για διαπλοκή μεταξύ σωμάτων ασφαλείας και επιχειρηματία (φωτογραφία) Ενδεικτικά παραθέτουμε σχόλια από διάφορα blog:
Ανάρτηση του troktiko γράφει:  Τόσο καιρό φωνάζουμε πως κάποιοι αλήτες, ρουφιάνοι, ρεμάλια της κοινωνίας, της "και καλά" υψηλής στοχοποιούν έναν άνθρωπο που δεν είχε ούτε ασφάλεια ούτε ΜΠΑΤΣΟΥΣ να του πληρώνει το κράτος. Τον κατηγορούσαν οτι ήταν στην ομάδα του troktikou. Αυτή ήταν τόοοσο μεγάλη κατηγορία... Που φυσικά δεν ίσχυε. Ναι κυρίες και κύριοι αυτή είναι η Ελλάδα μας. Καλό ταξίδι Σωκράτη
Το ΠΡΕΖΑ TV σημειώνει ΗΤΑΝ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...
ΤΟ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ,ΠΩΣ ΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΡΤΕΡΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΟΡΦΗ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΑΥΤΟΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Το Olympia.gr γράφει: Μπορεί ο Σωκράτης να είχε γίνει "μέρος του συστήματος", δεν έπαυε όμως να ήταν μία ωρολογιακή βόμβα στην εξουσία των βαρώνων, στην παντοδυναμία των ΜΜ"Ε". ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΓΚΙΟΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΩΝ ΒΑΡΩΝΩΝ. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Σωκράτης ήταν ο ΜΟΝΟΣ που είχε εκφράσει αντίθετη άποψη στις:
-Υποθέσεις Ντόπινγκ Ελλήνων αθλητών που ήταν ο μόνος που υπεράσπισε τους αθλητές μπροστά στη λαίλαπα των συκοφαντών.
-Υπόθεση Βατοπαιδίου. Ο μόνος που μιλούσε ενάντια στην σκευωρία.
-Υποθέσεις "τρομοκρατικών επιθέσεων". Ενώ όλα τα κανάλια έγλυφαν, ο Σωκράτης τα έχωνε κανονικά.
To fimotro επισημαίνει ότι το πρωτοφανές περιστατικό με τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια έχει τρομοκρατήσει το δημοσιογραφικό κόσμο αλλά και τη bloggoσφαιρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκινώντας από το τελευταίο δημοσίευμα στο troktiko το οποίο αναρτήσαμε πριν από λίγο, η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει ένα προς ένα όλα τα δημοσιεύματα που αφορούσαν συγκεκριμένα πρόσωπα, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, πολιτικούς κλπ για να μπορέσει να ξετυλίξει το κουβάρι της άγριας δολοφονίας του δημοσιογράφου.
Σε παρόμοιο κλίμα και η ανάρτηση στο press-gr. Δεν πάει έτσι, άλλο πια! Η δολοφονία του Σωκράτη Γκόλια, αποτελεί το έσχατο μήνυμα για όλους. Στην χώρα έχει χαθεί ο έλεγχος. Κυβερνούν το ΔΝΤ, ο τρόμος και μαφίες διαφόρων ειδών. Κανείς δεν μπορεί να νοιώθει ασφαλής και πουθενά. Απειλείται διαρκώς και με πολλούς τρόπους, όχι πλέον απλώς η εργασία μας, η ταυτότητά μας, η περιουσία μας, αλλά η ύπαρξή μας, με την φυσική έννοια. Στην Ελλάδα σήμερα φτάσαμε να κλονίζεται, όχι απλώς η κοινωνική μας υπόσταση, αλλά να απειλείται η ίδια μας η ζωή. Η χώρα παραδόθηκε σε αδίστακτες ομάδες δολοφόνων, που πατούν την σκανδάλη με χαρακτηριστική άνεση.
To Κεντρί σημειώνει : Η φράση "Σικάγο γίναμε", πολύ φοβάμαι ότι θα μας γίνει όλο και πιο οικεία, αν κι εμένα όλα αυτά περισσότερο μου θυμίζουν Μόσχα με εκτελέσεις δημοσιογράφων, που χώνουν την μύτη τους εκεί που δεν πρέπει...
Με τίτλο "Στις σφαίρες τους απαντάμε με ποστ", το μπλογκ "Παπατζήδες" γράφει:
Τελικά είμαστε χώρα Λατινικής Αμερικής ...Η σημερινή άνανδρη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια αυτό δείχνει...Αυτά γίνονται σε χώρες τις Λατινικής Αμερικής ...και σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης ..!Οι "σφαίρες" είναι το αντίδοτο σε όσους δεν συμμορφώνονται με καθεστώτα και καθεστωτικές αντιλήψεις ! Προς το παρόν θα μείνουμε εδώ ....
Τιμώντας αυτόν που έχασε την ζωή του ...Και ας σταματήσουν κάποιοι να στοχοποιούν ...Ήταν ένας δημοσιογράφος ! Είτε συμφωνούσες είτε διαφωνούσες με την δημοσιογραφία του !
Και σκοτώνοντας ένα δημοσιογράφο Σκοτώνεις την Ελευθεροτυπία ...Και ας αφήσουμε απ έξω το θέμα blogs ..Είναι η αφορμή όχι όμως η αιτία!

==========================================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.